eastmodels.sk
eastmodels.sk

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

#

Nasledujúca udalosť

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

ModelFest 2018 - vidíme sa zajtra!

Pridaný 16.02.2018 | autor Marián Glemba, Lukáš Kvietok

MODELFEST 2018 sa uskutoční 17. februára 2018 v Dome kutúry v Rimavskej Sobote

Podujatie na Facebooku

!!!Registrácia modelov!!!

16. február 2018 ... Marián Glemba ... v Rimavskej Sobote je všetko pripravené na otvorenie modelárskej sezóny roku 2018. Zajtra vyrážame z Liptovského Hrádku okolo pol siedmej ráno a na mieste konania súťaže by sme mali byť okolo pol devatej. Verím, že nám cestu neskomplikuje počasie a všetci sa stretneme na MODELFESTE. Nižšie si môžete pozrieť fotografie, ktoré nám poslali organizátori súťaže.

14. február 2018 ... Marián Glemba ... do ukončenia elektronickej registrácie ostávajú posledné hodiny! (uzatvorenie bude dnes o polnoci). 

Do súťaže pribudla cena MK Šumperk a troškou prispejeme aj my a oceníme 3 modely.

12. február 2018 ... Marián Glemba ... už len niečo cez 3 dni zostáva do ukončenia elektronickej registrácie modelov. Tá sa skončí presne v stredu o polnoci. Prihláste svoje modely cez internet ušetríte čas sebe aj organizátorom a nemusíte riskovať čakanie v rade...

9. február 2018 ... Marián Glemba ... na súťaži v Rimavskej Sobote udelia nasledovné kluby špeciálne ocenenia:

Štefánikovo Krídlo udelí tieto ocenenia:

  • Bustu Otta Smika, za vybraný model lietadla Spitfire československých pilotov
  • Bustu Józsefa Kissa, za vybraný model lietadla z 1.svetovej vojny
  • Bustu M.R.Štefánika, za vybraný model lietadla z 2.svetovej vojny
  • Špeciálna cena pri príležitosti 50. výročia operácie Tet, za najlepší model lietadla z vojny vo Vietname

KPM Žilina – za vybraný model v seniorských kategóriách


MK Šumperk –  4 vybrané modely za najlepšiu patinu a naj diorámy v seniorských/žiackych/juniorských kategóriách 

Portál www.eastmodels.sk - 3 ceny pre vybrané modely bez rozdielu veku a kategórie

Prospektor – vybrané 3 modely v žiackych/juniorských kategóriách 

Club BSM (Bielsko Biala) – za vybraný model a za vybraný model žiackeho/juniorského lietadla.

Organizátori upravili zoznam predajcov na jeho finálnu podobu; bohužiaľ jeden predajca z technických príčin odstúpil, naopak ďalší pribudli.

Aktualizovaný zoznam predajcov:

  • Prospektor
  • Dioramamodel.sk
  • Modelcentrum Zvolen
  • Kovovemodely.sk
  • Hobbymix Lučenec
  • Draco Košice
  • AIRFORCE-AIRBRUSH HU
  • Repaszky Rita + Matrai Gyorgy
  • Enczi Janos HU – burza
  • Martin Kováč – burza

V rámci sprievodného programu si kluby KVH Poprad a KVH Krasnogvardejci pripravia svoje expozície a súkromný zberateľ z Rimavskej Soboty prinesie „malé“ prekvapenie zo svojej zbierky. 

7. február 2018 ... Marián Glemba ... do súťaže ModelFest 2018 zostáva už len 10 dní. Iba pripomeniem, že modely si môžete prihlásiť prostredníctvom internetu (odkaz v hlavičke článku). Ušetríte tak čas sebe, aj organizátorom. 

5. február 2018 ... Lukáš Kvietok ... všetci, ktorí sledujete dianie v modelárstve na Slovensku určite viete, že minulý rok nás opustil náš člen, a zároveň zakladateľ klubu v Rimavskej Sobote Igor Filipiak. Pre nás to bola najhoršia správa, akú sme sa mohli vôbec dozvedieť. Napriek smútku, ktorý v nás stále pretrváva sme sa rozhodli odovzdať cenu Igora Filipiaka a od roku 2018 sa bude táto cena odovzdávať na každej súťaži, ktorú budeme organizovať. Možno pre niekoho nepodstatná vec, ale pre nás je to veľká česť a zároveň možnosť, ako si Igora pripomínať každý rok a ako si uctiť jeho pamiatku.

Igor bol vášnivý lietadielkár, miloval všetky stroje, ktoré boli vyššie ako 2 metre nad zemou. Zároveň jeho obľúbeným modelom bol Spitfire. To je dôvod, prečo cena Igora Filipiaka bude chrómový Spitfire na kamennom podstavci.

A keďže všetky svoje vedomosti odovzdával deťom, a všetok svoj voľný čas venoval výučbe detí, cenu odovzdáme za najlepší detský model lietadla bez rozdielu mierky a kategórie.

31. január 2018 ... Marián Glemba ... organizátori si okrem iných noviniek pripravili aj nové, podľa mňa veľmi hodnotné a atraktívne ceny. Tohtoročné ceny sa budú niesť v znamení mramoru v kombinácií s kovom. Okrem veľkej mramorovej plakety určenej pre víťaza FulcrumCupu budú môcť súťažiaci získať aj menšie mramorové plakety s kovovým erbom mesta Rimavská Sobota.

Priatelia nezabúdajte, že INTERNETOVÁ REGISTRÁCIA modelov potrvá do stredy 14. februára 2018.

23. január 2018 ... Marián Glemba ... organizátori si pre vás pripravili dôležité informácie:

Harmonogram:

08:00 - 10:30 - registrácia modelov

10:30 - 13:00 - hodnotenie modelov

11:00 - 13:00 - workshop – Marek Zindulka

13:30 - vyhodnotenie

Ako sa na ModelFest 2018 dostanete?

Pre tých, ktorí chcú použiť GPS navigácie, je to Námestie Š. M. Daxnera 1 (1723). 
Parkovanie je možné v okolí Domu kultúry 
(pozor, nie však pred bytovkami!!!; tieto priestory sú kontrolované mestskou políciou), alebo priamo pri obchodnom dome Kaufland (100m).

17. január 2018 ... Lukáš Kvietok ... po minuloročnej účasti ruskej ambasády na ModelFeste sa ruský kultúrny atašé rozhodol, že svojou účasťou znova podporí súťaž ModelFest 2018, prijal pozvanie na súťaž a do Rimavskej Soboty vyšle svojho zástupcu pána Nikolaja Levšunova.  Ako nám bolo po súťaži v roku 2017 povedané, súťaž sa im nesmierne páčila, s niečím podobným ešte nemali skúsenosť a boli milo prekvapení z účasti aj z počtu modelov. O to viac ich tešilo, že na Slovensku je veľmi obľúbená ruská technika, či už historická, alebo moderná, a už vtedy prejavili veľký záujem sa súťaže znova zúčastniť. 

10. január 2018 ... Marian Glemba ... organizátori dnes ráno spustili registráciu. Postačí, keď kliknete TU. Do jedného formulára je možné vložiť až 5 modelov za sebou, potom je nutné formulár vyplniť znova. Internetová registrácia potrvá do stredy 14. februára do polnoci. 

Priatelia neváhajte a využite túto možnosť. Ušetríte tak čas sebe aj organizátorom a ušetríte aj na štartovnom. Štartovné pre  internetovo registrovaných súťažiacich je 1€, no na mieste to už budú 2€. Žiaci a juniori samozrejme zdarma.  V cene štartovného bude  už tradične aj malé občerstvenie v bare pri vstupe. 

Nižšie je aktualizovaný plagát podujatia aj s partnermi, ktorí akciu ModelFest 2018 podporili.

2. december 2017 ... Lukáš Kvietok ... záver tohtoročnej modelárskej sezóny sa nám pomaly blíži, a aby sme trošku vyplnili vzduchoprázdno, tak Vás budeme lákať na atrakcie z ModelFestu 2018. Určite sa pamätáte na Tiger Cup a plný mešec. Keďže sme sa v tomto trende rozhodli pokračovať aj do ďalších rokov, a už na ModelFeste 2017 sme oznámil Fulcrum Cup, tak ocenie aj s mešcom je hotové. Čo by sme to boli za modelári, keby sme si ceny nevyrobili sami. Mešec mal na starosti Paťo Kertész a musím uznať, že sa mu podaril. No a tá dvojkilová mramorová plaketa? Tiež pochádza z rúk šikovného modelára a sochára Tomáša Ulického. Je sa na čo tešiť a verím, že do Fulcrum cupu sa zapoja aj modelári, ktorí predtým Mig 29ky nestavali. Dokonca, keď som videl tú plaketu, tak mi bolo ľúto, že o ňu nemôžeme zabojovať aj my. A môžete mi veriť, že naživo vyzerá ešte lepšie, ako na fotke. Tí, ktorí ste ešte svoju „Miginku“ nezačali stavať, stále máte 2 a pol mesiaca. 

28. október 2017 ... Marián Glemba ... týždeň po týždni sa ModelFest v Rimavskej Sobote blíži. Organizátori si pre vás pripravili predbežný zoznam predajcov, ktorí prisľúbili účasť na tejto akcií.

  • PROSPEKTOR
  • Airbrushcentrum.sk
  • Draco Košice
  • Dioramamodel.sk
  • Kovové modely.sk
  • Modelcentrum Zvolen
  • HobbyMix Lučenec

Ako som sa z rozhovoru so Štefanom dozvedel, organizátori pracujú na nových oceneniach a myslím, že súťažiaci sa majú na čo tešiť.

 

Tak ako priatelia? Kto už má Mig-inu hotovú a kto na nej ešte len pracuje? Nezabúdajte, súťaží sa o 100 eur v hotovosti!

09. október 2017 ... Marián Glemba ... ako sme avizovali naposledy, na ModelFest v Rimavskej Sobote si organizátori pripravili dvojhodinový workshop. Jeho aktérom bude vynikajúci český modelár Marek Zindulka a divákom predvedie ako na stavbu budov z rôznych materiálov do diorámy.  O záznam z workshopu sa samozrejme postarajú členovia našej redakcie. 

28. september 2017 ... Marián Glemba ... organizátori usilovne pracujú na prípravách už v poradí 8. ročníka Modelfestu v Rimavskej Sobote. Pripravili si pre vás nasledujúce súťažné kategórie. Samozrejme, ak by sa v niektorej z kategórií zišiel dostatočný počet modelov a bude možné ich systematicky rozdeliť, organizátori sú tomuto kroku naklonený. Rovnako to však platí aj v opačnom prípade – ak by bola niektorá z kategórií veľmi slabo obsadená, môže byť zlúčená s inou/príbuznou.

Súťažné kategórie:

Seniori – 18 rokov a viac

A1 – Lietadlá vrtuľové 1/72 a menšie

A2 – Lietadlá prúdové 1/72 a menšie

A3 – Lietadlá vrtuľové 1/48 a väčšie

A4 – Lietadlá prúdové 1/48 a väčšie

B1 – Bojová technika pásová 1/72 a menšie

B2 – Bojová technika kolesová a polopásová 1/72 a menšie

B3 – Bojová technika pásová 1/48 a väčšie

B4 – Bojová technika kolesová a polopásová 1/48 a väčšie

D1 – Diorámy 1/48 a menšie

D2 – Diorámy 1/35 a väčšie

 

Žiaci a juniori – 0 rokov až 17,99 r.

Z1 – Lietadlá 1/72 a menšie

Z2 – Lietadlá 1/48 a väčšie

Z3 – Bojová technika 1/72 a menšie

Z4 – Bojová technika 1/48 a väčšie

Z5 – Diorámy

 

Bez rozdielu veku

C1 – Civilná technika

C2 – Autá a motocykle

C3 - Vrtuľníky

C4 – Figúrky a busty

C5 – Lode a ponorky

C6 - Ostatné

C7 – Rozostavané modely

 

Papierové modely

P1 - Lietadlá

P2 - Technika

P3 - Stavby

P4 – Ostatné

Chlapci z Rimavskej Soboty sú práve v jednaní o workshope – všetko je na dobrej ceste, zatiaľ však prezradili, že sa máme na čo tešiť. S konkrétnou informáciou prídu určite čoskoro.

Nezabúdajte, že aj tento rok je pre vás pripravený CUP – tento krát zameraný na MIG-29. Rovnaká finančná odmena ako minulý rok (100 Eur v hotovosti) je už pripravená!

12. jún 2017 ... Marián Glemba ... modelárska sezóna 2017 je v plnom prúde, no organizátori Modelfestu v Rimavskej Sobote už aktívne začali s prípravami na ôsmy ročník, ktorý sa uskutoční 17. februára 2018.

Ako už avizovali na konci siedmeho ročníka, ôsmi ročník sa bude niesť v duchu Fulcrum Cupu.
To znamená, že tak ako si tento rok odniesol domov finančnú odmenu 100€ Martin Kováč z Veľkých Uheriec , budúci rok si takúto istú odmenu odnesie domov opäť modelár za najlepší Mig-29.

V súvislosti s ruskou tematikou majú organizátori opäť prisľúbenú účasť priamo z Ruského veľvyslanectva na Slovensku. Takže priatelia, chystajte modely, máme sa na čo tešiť. Redakcia Eastmodels ako mediálny partner na tejto akcií určite nebude chýbať.

Ďalšie informácie budeme pridávať priebežne.   

Súvisiace články

návrat hore