eastmodels.sk
eastmodels.sk

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024
#

Nasledujúca udalosť

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024

PANZERSHOW 2017 - kompletná galéria + REPORT a VIDEO

Pridaný 26.06.2017 | autor Ján Moravčík

27. jún 2017 ... Ján Moravčík ... galéria zo súťaže PANZERSHOW 2017 je kompletná. Nižšie nájdete fotografie diorám, figúrok, lodí, automobilov a motocyklov. Pripravili sme aj krátke video zo súťaže, prečítať si môžete aj report Jána Moravčíka.

Súťaž v Návsí patrí medzi moje obľúbené od prvého razu, kedy som ju navštívil. Bolo to presne v roku 2012. Prečo je to tak? Kvôli ľuďom, kvôli atmosfére, kvôli miestu konania. A aký bol siedmy ročník?

Tento rok sme si celú akciu naplánovali s dostatočným časovým odstupom, a tak sa nám podarilo zúčastniť sa jej v pomerne hojnom množstve. Keď sme rozmýšľali nad schémou účasti na súťaži, jednoznačne nám z toho vyšlo to, že najideálnejšie riešenie bude ísť na celý víkend, teda od piatku do nedele. Keď som sa súťaže v minulosti zúčastňoval z piatku na sobotu, nezažil som afterpárty, čo ma mrzelo. Keď som v Návsí zostával zo soboty na nedeľu, zistil som, že to bolo málo. Dnes, keď už sedím doma zisťujem, že tento ročník bol pre mňa jednoznačne tým najlepším.

Na súťaž sme v cestovali (ja, Štefan Pásztor, Jožko Griger) už od piatka rána a vlakom sme sa presunuli až do obce Návsí. Tam nás už čakal Marek Zindulka. Ešte v ten deň sa pripojili Martin Michalovič a Marián Glemba. Znamená to, že nás bolo dokopy šesť a stálo to z to! Po veľmi chutnom obede sme sa presunuli do Penziónu Kostkov, kde sme sa ubytovali a počkali na piatu hodinu večer. O piatej nás v reštaurácii „U Mrózka“, kde sa Panzershow koná, čakal Radek Dostál a my sme mu pomohli s prípravami. Keďže Radek sa vracal v ten deň do Havířova, my sme piatok trávili už tradične na Kostkove. Čas sme venovali rozprávaniu sa o čom inom ako o modeloch. Okolo deviatej hodiny večer nás svojou spoločnosťou poctil Richard Topalov.

V sobotu ihneď po raňajkách sme sa presunuli na súťaž, kde už bol sála takmer naplnená modelmi od modelárov z Českej republiky, Slovenska a Poľska. Pripravili sme si veci na workshop, poniektorí odovzdali modely do súťaže a dokonalý deň sa mohol začať. Keď ma Radek pred pár týždňami požiadal o workshop, neodmietol som. Presne pred mesiacom počas Bulldog 24. hodinového maratónu sa u nás (mňa, Štefana a Mareka) objavila myšlienka robiť model nie klasickým spôsobom, ale tak, že sa za modelom budeme striedať hneď niekoľkí. Náš workshop v Návsí trval niekoľko hodín a výsledkom bol aspoň podľa mňa veľmi podarený model, na ktorom sme demonštrovali základné kroky patiny na zimnej kamufláži.

Tak ako som už niekoľkokrát písal, aj teraz sa budem opakovať, že súťaž PANZERSHOW je jediná akcia, kde stíham rozprávať s priateľmi, fotografovať modely, robiť workshop a stále mám veľa času. Práve preto sa tu cítim tak dobre, ako nikde inde. Popri prezeraní modelov ma zaujalo hneď niekoľko kúskov. Keďže moja srdcovka je bojová technika v mierke 1:72, obdivoval som model Jána Hutína a jeho BRDM-2 od firmy S-model.

Medzi lietadlami to bolo hneď niekoľko kúskov. Úplne som ostal ohromený zo Spitfirov v mierke 1:72 od (meno autora mi vypadlo a na jeho identifikácii intenzívne pracujem). Fakt špičková práca!

Po ukončení súťaže sme sa opäť presunuli na Kostkov, kde sme pokračovali v užívaní si tejto skvelej akcie. Bolo to absolútne bez chyby! Dokonca aj počasie vyšlo na jednotku.

A ako by som zhodnotil tento ročník súťaže? Ako ten absolútne najlepší, nie kvôli modelom, ale kvôli ľuďom, pretože presne to o tomto tento náš koníček je. Keď som sa pred pár týždňami učil na štátnice, práve PANZERSHOW bol jeden z bodov, ktorý ma najviac motivoval, aby som z učenia nepoľavil a celé to úsilie, celých tých päť rokov štúdia oslávil v kruhu najbližších práve na tejto, pre mňa najmilšej akcii. 

Súvisiace články

PANZERSHOW 2017 - prvý deň

Pridané 23.06.2017

Panzershow 2015

Pridané 08.08.2015

návrat hore