eastmodels.sk
eastmodels.sk

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024
#

Nasledujúca udalosť

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024

O Myjavský Erb 2017 - report + fotografie lietadiel

Pridaný 03.07.2017 | autor Štefan Pásztor, Marián Glemba

3. júl 2017 ... Štefan Pásztor ... v galérii pod článkom nájdete fotografie lietadiel zo súťaže, nižšie si môžete prečítať aj report, ktorého autorom je Marián Glemba. 

Novovzniknutým modelárskym súťažiam sa veľmi darí a zaznamenávajú obrovský úspech, čoho dôkazom bola aj modelárska súťaž „ O Myjavský erb 2017“ ktorej som mal možnosť včera zúčastniť sa. Na spomínanú akciu som síce odchádzal s určitými obavami ako sa usporiadateľom podarí odštartovať nultý ročník (posledná modelárska súťaž na Myjave bola asi pred 30 rokmi), ale hneď po príchode som bol milo prekvapený.

Vhodne zvolené priestory pre realizáciu takéhoto podujatia vo forme Domu kultúry Samka Dudíka hodnotím veľmi kladne, dostatom miesta na parkovanie, dobrá lokalita hneď pri centre mesta a samozrejme pekné a dostatočne veľké vnútorné priestory. Miestnosť s vystavovanými modelmi bola nielenže veľmi dobre osvetlená, takže navševníci si mali možnosť detailne popozerať vystavované modely, ale aj plná. Workshopy na ktorých svoje modelárske umenie predviedli skvelí slovenskí modelári Martin Red Kováč a Štefan Svoboda boli inšpirujúce a poskytovali dostatok vyčerpávajúcich možností predvedenia jednotlivých techník v rámci avizovaných tématických zameraní. Kvalita projekcie na plátno však nebola najlepšia, ale verím že do ďalších ročníkov sa to zmení. Samozrejme nechýbali ani predajcovia.

Celkovo bolo možné vidieť okolo 400 ks modelov na vysokej úrovni a  nebiť súčasne prebiehajúcej akcie Tankové dni Laugarício (Tankových dní som sa zúčasnil posledné dva ročníky, takže prednosť jednoznačne dostala sútaž na Myjave), účasť by bola ešte o čosi vyššia. Na súťaži som sa cítil skvele, výborný pokec s priatelmi, pohodová atmosféra. Exkluzívny priestor kinosály kde sa konali workshopy by sa hodil aj na vyhlasovací ceremoniál, viem je to spojené s určitým rizikom a presúvaním modelárov, ale na atraktivite celého podujatia by to určite pridalo.Organizátorov musím pochváliť za výbornú propagáciu, plynulý a bezproblémový priebeh celého podujatia, zároveň im poďakovať za príjemné strávenú sobotu a zaželať im veľa úspechov do organizovania ďalších ročníkov, na ktoré sa už teraz vopred teším.

Vo fotogalérii pod článkom nájdete fotografie modelov, za trochu horšiu kvalitu sa vopred ospravedlňujem.

Súvisiace články

návrat hore