eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Zdenko Bugan Scale Modelling - skvelé modely zo Slovenska!

Pridaný 08.07.2017 | autor Ján Moravčík

Meno Zdenko Bugáň nemusím nijak extra predstavovať. Každý, kto sa v modelárstve minimálne desať posledných rokov orientuje vie, že tento modelár pochádzajúci z Liptova (konkrétne z Ružomberka) patrí medzi najlepších modelárov nielen na Slovensku, ale trúfnem si povedať, že aj v Československu. Rozhovory pre portál EASTMODELS.sk so Zdenkom si môžete prečítať TU a TU.

V spojitosti so Zdenkom je zaujímavá jedna vec, ktorá ho od ostatnej väčšiny modelárov odlišuje. Aj napriek tomu, že sa jedná o špičkového modelára, na modelárskych súťažiach ho budete hľadať márne. Snáď s výnimkou súťaže Bulldog fest, kde sa za posledných desať rokov minimálne štyrikrát objavil.

Je preto logické a z môjho pohľadu bola len otázka času, kedy začne Zdenko svoje modelárske majstrovstvo prezentovať aj inde ako len v mesačníku Modelář (za čo som mu veľmi vďačný).

Pred pár dňami som na facebooku zaregistroval novú fan page so Zdenkovými modelmi (Zdenko Bugan Scale Modelling) a po krátkej chvíli som zistil, že sa jedná o prezentačné stránky Zdenka Bugáňa. Okrem špičkových modelov na nich môžete nájsť aj vynikajúco spracované step by step návody. Na stránky sa dostanete kliknutím na obrázok nižšie.  

 

 

návrat hore