eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

EASTMODELS Eurotrip 2017

Pridaný 20.07.2017 | autor Ján Moravčík

20. júl 2017 ... Ján Moravčík ... aktuálne s nachádzame uprostred leta, väčšina modelárov oddychuje doma alebo sa oddáva dovolenkovým radovánkam v zahraničí, no my v EASTMODELS už teraz riešime, čo bude o niekoľko mesiacov. Už niekoľkokrát som písal, že zahraničné súťaže a ich návšteva je pre nás veľmi dôležitá. Získavame tak kontakty a aj nových návštevníkov. Z druhej strany monitorujeme súťaže v zahraničí a prvky, ktoré sa nám páčia sa jednotliví členovia, keďže sú sami organizátormi súťaží (ja – Bulldog fest, Štefan Pásztor – Modelfest a Marek Zindulka – Modelfest Šumperk) implementujú do svojich akcií.

Na konci augusta sa slovenská časť EASTMODELS teamu zúčastní súťaže v Novej Lesnej. V septembri plánujeme účasť na súťaži v Martine a hlavným podujatím tohto mesiaca bude jednoznačne akcia E-day, na ktorú sa ako tím premiérovo vyberieme. Súťaž je stálicou medzi súťažami v Českej republike a tohto roku došlo k zmene miesta konania súťaže a z podzemných garáží sa presúva do špičkových priestorov Top Hotela Praha.

Október bude taktiež veľmi náročný, pretože v pláne je účasť na súťaži v Bardejove, Nitre, no a čerešnička na torte bude výjazd na podujatie Scale Model Challenge do Holandska. Organizátori tohto podujatia pozvali Štefana Pásztora, aby hodnotil niektoré kategórie modelov a my sa s ním proste zvezieme. Ja by som sa mal taktiež zúčastniť modelárskeho víkendového podujatia Iron Bunny, na čo sa mimoriadne teším.

November to bude v znamení slovenskej klasiky. Budeme  na súťaži Tri Duby Modelfest a celý víkend strávime v Bratislave na najväčšej a najprestížnejšej súťaži Plastiková zima. Tohto roku bohužiaľ súťaž v Telforde padá, no veríme, že sa tam v budúcnosti ešte vrátime. V decembri budeme tiež na Plastic Model Košice. To ale nie je všetko. Týždeň pred Vianocami vycestujeme do Belehradu na najväčšie modelárske podujatie v Srbsku – Novogodišnji Kup. Súťaž, ktorá sa uskutoční v leteckom múzeu bude dokonalým ukončením jesennej časti modelárskej súťažnej sezóny. 

návrat hore