eastmodels.sk
eastmodels.sk

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024
#

Nasledujúca udalosť

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024

Scale Model Challenge 2017 - aký bol večer?

Pridaný 20.10.2017 | autor Marián Glemba, Ján Moravčík

 Scale Model Challenge sa uskutoční 21.-22. októbra 2017 v NH Eindhoven konferenčnom centre Koningshof, Locht 117, 5504 RM Veldhoven 

Internetová registráca

Akcia na Facebooku

20. október 2017 ... Ján Moravčík ... práve sme dorazili z mesta Eindhoven, kde sme strávili príjemný večer v reštaurácii Happy Italy. Či sme z niečoho prekvapení? Asi ani nie, takéto Holandsko sme čakali. Príjemní ľudia, výborné služby a všade čisto a poriadok. Tešíme sa na zajtrajšie modely! Viac fotografií nájdete v galérii pod článkom. 

20. október 2017 ... Ján Moravčík ... pozrite si video z cesty, ktoré sme pred malou chvíľou nahrali na náš YouTube kanál:

20. október 2017 ... Ján Moravčík ... dorazili sme! Po 18 hodinovej ceste sme pred desiatimi minútami pricestovali do hotela Hulsdonken v prekrásnom prostredí. Ihneď ako sme vystúpili z auta sme všetci ostali v nemom úžase z okolia Holandska, toľko zelene a čistoty som v živote nevidel. Ubytovali nás priamo domáci a ich prístup bol mimoriadne priateľský. Pred nami je spánok, Lukáš potrebuje dospať celú noc, pretože okrem jednej hodiny, keď ho zastúpila manželka Ivka bol za volantom. Ja sa pustím do strihania videa, pretože sme toho natočili pomerne dosť. Večer sa vypravíme do blízkeho okolia na večeru. Sledujte stránky priatelia!

19. október 2017 ... Ján Moravčík ... do odchodu zostáva presne 8 hodín. Krátko po pol štvrtej sa presúvam do Brezna, kde ma vyzdvihnú Lukáš Kvietok a Štefan Pásztor, ktorí vyrážajú z Rimavskej Soboty. Včera som si začal baliť veci, dnes mám pred sebou balenie modelov a celej foto, video a PC výbavy, aby som na nič nezabudol. Okolo 23:00 by sme mali byť v Prahe, kde na nás bude čakať Marek Zindulka. V Kladne vyzdvihneme Lukášovu manželku a môžeme sa vydať na cestu. Podľa mojich výpočtov by sme mali byť v Holandsku okolo desiatej hodiny rannej. Počítame s odpočinkom po každých štyroch hodinách cesty. Ak sa zadarí, prinesieme aj fotografie z cesty. Sledujte stránky priatelia. 

12. október 2017 ... Marián Glemba ... presne o týždeň (19. októbra) vyrazí team EASTMODELS do vzdialeného Holandska na súťaž Scale Model Challenge. Podľa časového plánu vyrazí zostava prvých dvoch (Pásztor, Kvietok) z Rimavskej Soboty približne o 15:00. O piatej hodine v Brezne naberú na palubu Jána Moravčíka a cesta bude pokračovať cez Prahu, kde sa k nim pridá posledný člen Marek Zindulka. Podľa mojich výpočtov by mali byť v Holandsku v skorých ranných hodinách. Po tretej hodine poobede sa ubytujú v hoteli Vakantie-Oord "De Hulsdonken". Keďže do ubytovania majú dostatok času, je dosť možné, že navštívia blízky Eindhoven a obzrú si priestor NH Eindhoven Conference Centre, kde sa SMC 2017 uskutoční. Bohužiaľ odovzdať modely do súťaže je možné len v sobotu. Pri zrekapitulovaní musím konštatovať, že na chalanov čaká veľmi náročný predĺžený víkend, no už teraz sa teším na fotografie z cesty a zo súťaže. Rozhodne sa bude na čo pozerať. 

Vakantie-Oord "De Hulsdonken"

5. október 2017 ... Marián Glemba ... po minuloročnej vynikajúcej skúsenosti so zahraničným podujatím Scale Model World Telford sme sa rozhodli, že budeme pokračovať v návštevách zahraničných súťaží. Prečo? Z troch dôvodov: zistiť silné stránky organizácie zahraničných akcií, zmapovať úroveň modelov mimo domácej pôdy, no a v neposlednom rade svetové akcie nám na stránku prinášajú nových návštevníkov. 

Na súťaž SMCH 2017, ktorá sa koná vo Veldhovene cestujeme už vo štvrtok 19. októbra v noci v zostave Moravčík, Pásztor, Zindulka a Kvietok, aby sme boli v hoteli Vakantie-Oord "De Hulsdonken" v piatok okolo obeda. Štefan s Lukášom vyrazia z Rimavskej Soboty, po ceste v Liptovskom Hrádku vyzdvihnú Jančiho Moravčíka a v Českej republike ako posledný do auta nastúpi Marek Zindulka.

Podľa internetu trvá cesta do Holandska približne 14 hodín, čo bude určite veľmi náročné. A čo chlapcov na súťaži Scale Model Challenge čaká?

  • 25 súťažných kategórií
  • 3 výkonnostné kategórie (začiatočník, štandard a masters)
  • 15 workshopov známych modelárov
  • Obrovské množstvo predajcov
  • Bohatá klubová prezentácia

Súťaž Scale Model Callenge je primárne pre modelárov, ktorí sa venujú figúrkam, okrajovo, resp. v druhom rade je súťaž určená aj pre ostatných modelárov. Škoda je, že niektoré kategórie nie sú rozdelené ani podľa špecifikácie a ani podľa výkonnosti. To sa týka najmä modelov bojovej techniky a lietadiel.

Na súťaži sa EASTMODELS určite nudiť nebude. Tak ako ste už zvyknutí, môžete sa tešiť na pravidelné fotoreporty. V tomto prípade budeme dokumentovať aj našu cestu. Sledujte stránky priatelia.


Súvisiace články

návrat hore