eastmodels.sk
eastmodels.sk

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024
#

Nasledujúca udalosť

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024

SMC 2017 - aircraft gallery + REPORT

Pridaný 21.10.2017 | autor Ján Moravčík

21. october 2017 ... Ján Moravčík ... in gallery bellow you can find aircraft photos from SM 2017. 

REPORT 1. deň

Prvý deň súťaž SMC 2017 je úspešne za nami. Aké máme z tejto mega akcie pocity? Veľmi dobré! Organizácia je na vysokej úrovni, kvalita modelov najmä v kategóriách figúrok je ohromujúca. Množstvo predajcov a klubových prezentačných stánkov je porovnateľná s Telfordom. Ale poďme pekne po poriadku.

Po včerajšom mimoriadne namáhavom dni sme sa zobudili krátko po pol ôsmej. Lukáš s Márom sa zhostili prípravy raňajok, a tak sme si pochutnali na praženici a tom, čo nám chladnička dala.

Pred desiatou sme boli na mieste konania súťaže v NH Congres hoteli v Eindhovene. Prvotné nezáživné čakanie na registrácii nám vylepšil hladký priebeh odovzdania modelov do súťaže. Po tejto povinnej „jazde“ sme si mohli súťaž začať užívať plnými dúškami. Ak by sme mali vyjadriť percento modelov figúrok oproti ostatným kategóriám, myslím si, že by to bolo až 60 - 70%. Jednoducho súťaž je prioritne určená pre figurkárov. To však ale vôbec nevadí, aj v kategóriách lietadiel a bojovej techniky sa našlo obrovské množstvo kvalitne spracovaných modelov. Pozastavil by som sa nad kategóriou diorám , v ktorej sa zišla mimoriadna konkurencia (z tejto kategórie pripravujeme samostatnú fotogalériu).

O 15:00 sme museli priestory súťaže opustiť z dôvodu bodovania modelov a fotenie tým pádom pre nás na dnes skončilo. Úlohy rozhodcu sa premiérovo zhostil Štefan Pásztor, ktorý potvrdil, že rozhodovanie bolo v niekoľkých prípadoch mimoriadne zložité. Rozhodcovia kategórie figúrok sú stále tam! V Eindhovene sme sa stretli s Braňom „Cesnakom“ Lukačovičom, Milanom Křepelkom a Martinom Dufkom, teda s najlepšími figurkármi, ktorých Československo vlastní. Poďakovať by sme chceli najmä Braňovi, ktorý nás usmernil na registrácii modelov.

Aktuálne sa už nachádzame v našom ubytovacom zariadení, rozoberáme dnešný trend, a to, čo by sme si všetci (keďže sme organizátori súťaží) mohli využiť pre naše akcie. Holanďania majú premakaný prihlasovací systém, veľmi jednoduchý a komfortný pre súťažiacich. Bodovací systém je podobný Mošoňu, i keď nie je tak prísny. Výborné je to, že sme opäť získali nové kontakty a teší nás, že o nás vedia a zastavujú nás modelári zo zahraničia, ktorí sledujú naše stránky.

Pripravil sme pre vás galériu modelov lietadiel, tak si to môžete vychutnať. Už o pol tretej sme na webe uverejnili 170 fotografií a boli sme tak prví s tak rozsiahlou fotogalériou. V najbližších dňoch pre vás spracujeme zozbieraný foto a video materiál, aby sme vám priblížili neopakovateľnú atmosféru SMC 2017. 

Súvisiace články

návrat hore