eastmodels.sk
eastmodels.sk

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024
#

Nasledujúca udalosť

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024

Novogodišnji Kup 2017 - stretneme sa s členmi IPMS Srbsko!

Pridaný 11.12.2017 | autor Ján Moravčík

Novogodišnji Kup 2017 sa uskutoční v dňoch 16.-17. decembra v leteckom múzeu Nikolu Teslu v Belehrade.

Podujatie na Facebooku

Elektronická registrácia 

/trvá do 15. decembra do 8:00/

11. december 2017 ... Ján Moravčík ... pred pár hodinami mi prišla na facebook veľmi príjemná správa od viceprezidenta IPMS Srbsko - Predraga Stamenkovića. V niektorej aktualizácii som písal, že počas cesty do Belehradu budeme mať zastávku v Novom Sade. Naši srbskí priatelia sa o tejto informácii z našich stránok dozvedeli a navrhli nám spoločné stretnutie v tomto meste. Iba pripomeniem, že v Novom Sade bude 24. marca 2018 modelárska súťaž DANUBE 1255 a EASTMODELS zvažuje vycestovanie. Veľmi nás teší záujem srbských modelárov o náš pobyt v tejto prekrásnej krajine. Ak sa počas cesty nevyskytnú neočakávané komplikácie, veľmi radi sa stretneme s prezidentom IPMS Srbsko Branislavom Božinovićom, Predragom Stamenkovićom a ostatnými členmi.

10. december 2017 ... Ján Moravčík ... už vo štvrtok sa EASTMODELS tím vydá na cestu do bývalej Juhoslávie. Bohužiaľ, mám aj nepríjemnú správu, Marek Zindulka sa tohto výletu z pracovných dôvodov nezúčastní, čo je veľká škoda. Na rýchlo sa nám podarilo nájsť náhradu, ktorou je Marián Glemba. Veríme, že všetko pôjde bez problémov a z Belehradu si donesieme veľa zážitkov. Ja sa na to veľmi teším, Srbsko totiž zbožňujem. 

8. december 2017 ... Ján Moravčík ... o týždeň o takomto čase si budeme užívať srbský Novi Sad a krátko po ňom aj Belehrad. Zisťoval som, čo na nás čaká v Leteckom múzeu v Belehrade. Ich zbierka je veľmi zaujímavá. Expozícia obsahuje viac ako 60 kusov lietadiel umiestnených vo vnútri múzea a vo vonkajších priestoroch. Je skvelé, že tento priestor vytvorí zázemie modelárskej súťaže. Zároveň je to poslednou súťažou v tomto roku a teším sa na obdobie sviatkov. Pred pár minútami som sa vrátil od doktorky, ktorá mi povedala, že mám angínu a v posledných dňoch bojujem opäť s mojim nešťastným krkom. Snáď sa dám kompletne dokopy a počas sviatkov budem oddychovať. Nič to nemení na fakte, že rok 2017 bol pre EASTMODELS jednoznačne najúspešnejším rokom. Prečo to tak vidím, zhrniem v článku, ktorý bude publikovaný pred koncom roka. 

zdroj obrázkov: http://muzejvazduhoplovstva.org.rs

30. november 2017 ... Ján Moravčík ... presne o dva týždne sa výprava EASTMODELS vydá na cestu do viac ako 500 km vzdialeného Belehradu. Aktuálne existujú dve alternatívy, kedy vyštartujeme. Prvá je, že pôjdeme krátko po polnoci zo štvrtka na piatok, čo by znamenalo, že by sme mohli byť v Srbsku skoro ráno. Druhá alternatíva je, že vyrazíme v piatok skoro ráno. Čo však isté je, je to, že budeme mať zastávku v Novom Sade, kde plánujeme nejaký čas zotrvať a niečo skonzumovať. 

V poobedňajších hodinách už budeme v Belehrade, kde sa ubytujeme, oddýchneme a pôjdeme si pozrieť centrum hlavného mesta. Cestu budeme samozrejme zaznamenávať kamerou a video a prvé fotografie sa na webe objavia už v piatok. V Bratislave som sa stretol s Predragom Stamenkovicom, podpredsedom srbského IPMS, ktorý už o našej návšteve vedel. V Belehrade sa tiež stretneme s Miroslavom Sljivicom (šéfredaktor internetového magazínu Makettar PLUS) a Gregom Krizmanom, šéfom slovinského IPMS.

Už teraz sa neviem dočkať!

6. november 2017 ... Ján Moravčík ... v jesennej súťažnej sezóne sme si určili dve podujatia medzinárodného charakteru, kam vycestujeme. Prvou z nich bola súťaž Scale Model Challenge v Holandsku, ktorú máme úspešne za sebou. Druhá akcia, na ktorú sa osobne veľmi teším, sa uskutoční v dňoch 16.-17. decembra v srbskom hlavnom meste v Belehrade.

Súťaž Novogodišnji Kup je pre mňa srdcovou záležitosťou, práve z dôvodu toho, že sa koná v Srbsku. Túto prekrásnu krajinu som mal možnosť navštíviť už dvakrát a úplne ma očarila. Fakt, že súťaž sa koná priamo v leteckom múzeu (Aerodrom Nikola Tesla) je pridaná hodnota celej súťaže.

Na súťaž pocestujeme v rovnakom zložení ako do Holandska, a to: ja, Štefan Pásztor, Lukáš Kvietok a Marek Zindulka. Na cestu sa vydáme už vo štvrtok, keďže sa ja a Marek potrebujeme presunúť do Rimavskej Soboty. Odtiaľ už nerušene smer Belehrad. Určite to bude zaujímavá cesta a tešiť sa môžete na jej video zdokumentovanie.

Podľa našich informácii, ktoré sme dostali od nášho priateľa Miroslava Sljivica, je Novgodišnji Kup najväčšou akciou v Srbsku. Právom sme zvedaví, čo to bude. Súťažiť sa bude v 33 súťažných a troch vekových kategóriách. Už teraz sú vyhlásené špeciálne kategórie srbského letectva a netrpezlivo čakáme, kto sapredstaví s workshopom. 

návrat hore