eastmodels.sk
eastmodels.sk

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024
#

Nasledujúca udalosť

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024

Navždy nás opustil Igor Filipiak z Rimavskej Soboty

Pridaný 19.11.2017 | autor Lukáš Kvietok

S hlbokým zármutkom v modelárskych srdciach vám oznamujeme, že z piatku na sobotu (zo 17. na 18. novembra) nás navždy opustil náš kamarát, skvelý človek a vynikajúci modelár Igor Filipiak. Česť jeho pamiatke.

A rána sú tu tiché. Presne tak som sa cítil, keď som sa včera po príchode na patlák rimavskosobotského klubu dozvedel túto smutnú správu. Sedeli sme na klube a spomínali. Igor už od detstva inklinoval k armáde. Bolo to logické, keďže pochádzal z rodiny vojakov a policajtov. Sám vyštudoval vysokú vojenskú školu, avšak v armáde pracoval len 4 roky. Choroba mu jeho plány byť skvelým vojakom zmarila, a tak sa začal venovať modelárstvu naplno. Prvé skúsenosti s modelárstvom nadobúdal až po 20 roku svojho života. Fascinovala ho samozrejme vojenská technika, a tak celý život zasvätil práve jej. Vo svojej zbierke mal viac ako 350 modelov lietadiel, vojenskej techniky, ale našli sa u neho aj kúsky civilných strojov.

Aby svoje zručnosti mohol posúvať ďalej, rozhodol sa aj s partiou chalanov v Rimavskej Sobote založiť modelársky klub v Rimavskej Sobote a venovať sa hlavne deťom. Pod jeho vedením vyrástlo niekoľko modelárov v Rimavskej Sobote, medzi nimi aj Števo Pásztor, ktorý je v dnešnej dobe popredný slovenský modelár. Všetok svoj voľný čas sa snažil venovať modelárstvu a deťom, ktoré k modelárstvu viedol. A „jeho deti“ sa mu za to aj patrične odmeňovali formou úspechov na všetkých možných podujatiach.

Keď si uvedomil, že vychoval dobrú generáciu modelárov, tak fungovanie klubu prenechal mladším. Veril, že do modelárstva vdýchnu novú krv a chcel tak poslať odkaz do celej modelárskej komunity tým, že prenechal fungovanie klubu „chlapcom“ . Z chlapcov sa stali muži a klub aj vďaka Igorovej dôvere funguje. Ďakujeme Igor a posielame pozdrav tam hore. Dávaj na nás zhora pozor a nezabudni sa prísť pozrieť aj na svoju súťaž. 

návrat hore