eastmodels.sk
eastmodels.sk

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024
#

Nasledujúca udalosť

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024

Zmena plánu ... sme v Novom Sade!

Pridaný 14.12.2017 | autor Ján Moravčík

14. december 2017 ... Ján Moravčík ... tak, sme v Novom Sade! Náš plán bol síce, že do Srbska vycestujeme zajtra skoro ráno, no nakoniec sme svoje plány zmenili. Cez Booking sme si objednali ubytovanie a krátko po jednej hodine sme sa vydali na cestu. Na túto informáciu, ktorú som zverejnil na svojom facebooku zareagoval náš srbský priateľ Miroslav Sljivic. Ten nás kontaktoval s tým, že by sme sa mohli večer v Novom Sade zájsť niekam na dobré jedlo. Jeho ponuku sme skrátka nemohli odmietnuť.

Pred pol ôsmou sme zaparkovali pred Hostelom 021 a po pár minútach si po nás prišiel Miroslav, alebo Miki, ako ho volajú priatelia. Od prvého momentu sme všetci nadobudli pocit, že sa s ním poznáme dlhé roky. Svojou srdečnosťou nás utvrdil v tom, že vycestovať do Srbska bolo dobre rozhodnutie. Večer sme strávili v typicky srbskej reštaurácii, kde sme ochutnali grilované mäso (samozrejme aj pleskavicu), ich tradičný chlieb a vynikajúce pivo. Celý večer sme sa rozprávali o modeloch, modelárstve, otázky padli aj na občiansku vojnu v bývalej Juhoslávii, ktorá sa na tomto území odohrávala ešte pred pár rokmi.

Po bohatej nádielke jedla sme absolvovali vychádzku na pevnosť Petrovaradin, kde sme si pozreli nočný Novi Sad. Bol to skutočný zážitok! Aktuálne sme už všetci na hoteli, aby sme si po ceste oddýchli a pripravili sa na zajtrajšok, ktorý bude tiež veľmi zaujímavý, ale aj náročný. Cez obed máme program v Novom Sade s ďalšou partiou srbských modelárov, okolo štvrtej hodiny sa presúvame do Belehradu. Súťaž začína v sobotu, a tak čas dovtedy využijeme na oddych. Keď som zisťoval informácie o Srbsku, vo veľa článkoch a spomínala srbská priateľskosť a pohostinnosť. Po dnešnom dni musím túto informáciu len a len potvrdiť. Srbsko je krásna krajina a aj keď sa tu ľuďom nežije ľahko, sú ochotní sa s vami podeliť aj o to posledné!

návrat hore