eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Spoločná večera s modelármi v Belehrade – fotografie

Pridaný 17.12.2017 | autor Ján Moravčík

17. decembra 2017 ... Ján Moravčík ... krátko po polnoci sadám za svoj notebook, aby som napísal svoje pocity z dnešného dňa, resp. večera. Ako som spomínal v predchádzajúcom článku, o deviatej hodine večer sme boli pozvaní na spoločnú večeru s organizátormi a modelármi Novgodišnijeho Kupu v Hoteli N v Belehrade.

Tak ako som predpokladal, atmosféra celého večera bola veľmi príjemná a ihneď ako sme vstúpili do reštaurácie sme sa cítili ako doma. Pri vstupe nás privítal Čáslav a usadil nás k spoločnému stolu. Podávalo sa pečené mäso, so šalátom a chlebom. Slivovicu ako tradičný prípitok sme vymenili za slovenskú borovičku, ktorú pili aj Slovinci, Gréci, Maďari a Srbi. Nestačili sme sa otočiť a bolo po celej fľaši. Všetkým veľmi chutilo.

Na večeri sme sa opäť stretli s Miroslavom Sljivicom, Gregom Krizmanom a modelármi z usporiadateľského klubu Oluj. Čas strávený na tomto príjemnom podujatí som využil aj na premýšľanie a porovnávanie, čo robíme na našich súťažiach iné. Musím konštatovať, že slovenské súťaže sú veľmi rozdielne. Vtlačiť všetko do jedného dňa je niekedy fakt zložité, ľudia chcú aby bolo vyhodnotenie čím skôr a niekedy chýba súťažiam duša.

V Srbsku sme zažili úplne niečo iné. Od začiatku sme cítili, že si ľudia našu prítomnosť vážia a tešia sa z nej. Poskytli nám ideálne podmienky a priateľský prístup, ktorý sa len tak nevidí. Pre mňa úplne niečo nové a budem sa snažiť to, čo som tu spozoroval preniesť aj do našej súťaže Bulldog fest, ktorá sa uskutoční 26. mája 2018 v Liptovskom Hrádku.

Ďakujeme priatelia, nikdy nezabudneme na vaše pohostinstvo a váš prístup. 

návrat hore