eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

EVOLUTION Silverline solo - RECENZIA

Pridaný 31.12.2017 | autor PR

Mali sme to šťastie (vďaka www.prakticke-naradie.sk) otestovať striekaciu pištoľ EVOLUTION Silverline solo od nemeckej firmy Harder & Steenbeck. Jedná sa o dvojčinnú pištoľ s tryskou 0,2 mm a s nádobkou na farbu s objemom 2 ml. Pred pár dňami sme na našich stránkach uverejnili článok, v ktorom sme písali o fúzii firiem Harder & Steenbeck a Iwata. Jedná sa o spojenie dvoch najkvalitnejších firiem, ktoré sa venujú výrobe a vývoju striekacích pištolí. Verím, že táto firma bude vďaka tomuto spojenectvu rásť ešte viac..

Už na prvý pohľad je všetko premyslené do posledných detailov. Nie je to nič mimoriadne, keďže sa jedná o nemecké technológie. Striekacia pištoľ je zabalená v žltom uzamykateľnom puzdre a súčasťou balenia je aj obšírny návod, ktorý predstavuje dokonalý manuál, ak ste úplný začiatočník. Nájdete v ňom základné informácie o jednotlivých dieloch, o ich čistení, rovnako tak o tom, ako postupovať pri striekaní, aby ste dosiahli najoptimálnejšie výsledky.

Striekacia pištoľ je v tradičnej chrómovej úprave a súčasťou balenia je aj redukcia na rýchlospojku.

Výhodou pištole EVOLUTION Silverline solo je možnosť odskrutkovania kalíška v prípade, ak idete striekať malú časť, resp. naskrutkovanie veľkého (5 ml), ak striekate veľké plochy.

Jemný difúzor účinne chráni hrot ihly, no v prípade, že chcete striekať skutočne tenké linky, môžete ho pohodlne odskrutkovať.

Výborným pomocníkom, ak chcete striekať jemné, resp. konštantné linky je dorazová skrutka na konci pištole.

Samotné striekanie je skutočná radosť, zvlášť, ak ste predtým používali lacnejšie striekacie pištole (Fengda, Tagore). Pri každej zmene striekacej pištole je nutný určitý čas na adaptáciu. Ako stále hovoríme, je to ako pri šoférovaní iného auta, než toho, na ktoré sme zvyknutí. Pri svojom teste sme vyskúšali prácu s farbami Mr. Paint radu Aqua.

Pištoľ je schopná striekať veľké plochy, rovnako tak tenké linky. Je ideálnou voľbou pre modelárov, ktorí sa chcú posunúť ďalej, na vyššiu úroveň.

Drobný nedostatok, ak ste predtým mali skúsenosť s pištoľou, ktorá má jemné doladenie tlaku priamo na tele, môže byť práve toto. No aj absencia tohto prvku sa dá vyriešiť kúpou rýchlospojky s regulátorom tlaku, aby bola práca čo najpohodlnejšia.

Samotné čistenie nie je žiadny problém a podľa návodu ho zvládne aj úplný začiatočník.

Za striekaciu pištoľ  EVOLUTION Silverline solo ďakujeme firme www.prakticke-naradie.sk.

návrat hore