eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Spielwarenmesse Norimberg 2018 - už o týždeň!

Pridaný 25.01.2018 | autor Ján Moravčík

25. január 2018 ... Ján Moravčík ... presne o týždeň sa budem chystať na cestu do Norimbergu. Tento rok to bude už po tretíkrát a každý roky si pomyselne kladiem otázku, prečo to robím. Prečo som ochotný absolvovať cestu nočným vlakom do Prahy, takmer bez prestávky prestúpiť do auta na štyri hodiny dlhú cestu do Nemecka, tam absolvovať takmer päťhodinovú exkurziu na veľtrhu a rovnakú cestu merať naspäť? Pretože to stojí za to! Veľtrh má jedinečnú atmosféru, človek má možnosť pozrieť si novinky na aktuálny rok, no a v mojom prípade sa teším aj na stretnutie s Jindrom Štěrbáčkom, šéfredaktorom modelárskeho mesačníka Modelář. Už v piatok v noci sa na našom webe objavia prvé fotografie, tešiť sa môžete samozrejme aj na video, ktoré bude zverejnené na našom YouTube kanáli. 

5. január 2018 ... Ján Moravčík ... už po tretíkrát sa zúčastníme svetového veľtrhu hračiek v Norimbergu, ktorý sa uskutoční v dňoch 31. januára – 4. februára 2018. Okrem hračiek, ako už názov napovedá, tento veľtrh je najmä o modeloch, modelárskych firmách a ich novinkách na nasledujúci rok.

Ja absolvujem tradičnú cestu nočným vlakom vo štvrtok 1. februára do Prahy, kde ma v piatok ráno okolo šiestej hodiny vezme Jindro Šterbáček autom a cesta bude pokračovať smer Norimberg. Ešte v ten deň sa v poobedňajších hodinách presuniem opäť do Prahy, odkiaľ budem zase nočným rýchlikom cestovať späť na Liptov. V priebehu jedného dňa absolvujem cestu dlhú 1600 km a v dopravných prostriedkoch strávim viac ako 20 hodín. Tešiť sa môžete na množstvo fotografií z veľtrtrhu, ktoré sa tiež s rozsiahlym reportom objavia v mesačníku Modelář.

Fotografie z minulého roka

Fotografie z roku 2016

návrat hore