eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Spielwarenmesse Norimberg 2018 - doplnené video!

Pridaný 04.02.2018 | autor Ján Moravčík

5. február 2018 ... Ján Moravčík ... komu sa nechce prechádzať veľké množstvo fotografií v galérii, môže to urobiť pohodlne tak, že si pustí video, ktoré sme pre vás pripravili. Príjemné pozeranie priatelia.

2. február 2018 ... Ján Moravčík ... pol maratón je takmer za mnou. Všetko odštartovalo včera o 23:31, kedy som sa vlakom vydal na prvú etapu do Norimbergu. Tá trvala šesť a pol hodiny. Tesne po šiestej hodine rannej ma v Prahe vyzdvihla partia v zložení  Štěrbáček, Vejvoda a Ščučka. Na moje prekvapenie som takmer celú noc vo vlaku prespal, a tak dnes nemusím bojovať s veľkou únavou. Aktuálne sedím v PRESS centre, aby som zachytil v texte to najdôležitejšie, čo som dnes zažil. Predpokladám, že záver článku budem dopisovať na hlavnej stanici alebo vo vlaku, takže ak by som zablúdil v časovej postupnosti, berte to s rezervou...

Krátko po ôsmej hodine sme absolvovali tradičnú zastávku na raňajky v Rozvadove. Cesta do Norimbergu prebehla absolútne bez problémov a už pred pol desiatou sme stáli pred veľtržným centrom.

Ako prvý sme navštívili stánok firmy Tamiya, ktorá predstavila hneď niekoľko noviniek. Mňa ako technikára zaujal najmä Churchill Mk.VII v mierke 1:48.

A veľmi vydarený Stuart v mierke 1:35.

Za zmienku určite stoja novinky v podobe Messerschmittu Me-109 G-6 v mierke 1:48 a Hien v mierke 1:72.

Horúcou novinkou pre modelárov, ktorých hlavnú oblasť záujmu predstavujú relly autá je určite predstavenie modelu Ford Fiesta RS WRC 2017 od firmy Belkits.

Italeri vsadila maximum marketingového zamerania na Fiat 500 v mierke 1:12. Model je skutočne špičkový a prepracovaný do posledného detailu.

Hasegawa vsadila na produkciu tradičných predlôh ako je Suzuki JIMNY alebo Honda N360T obidva v mierke 1:24.

Staviteľov lietadiel určite poteší Kawanishi H8K2 v mierke 1:72.

Firma Ammo by Mig Jimenez predstavila svoje novinky pred pár dňami, o aké konkrétne produkty sa jedná si môžete pozrieť vo videu nižšie. 

Ako isto viete, okrem mapovania noviniek som mal na stánku dohodnuté stretnutie so zástupcami  firmy Ammo. Bohužiaľ, Miga a Elizabeth som nestretol, pretože jeho prílet lietadla je až dnes poobede, čo bolo mimo nášho pracovného plánu. Aj tak som vybavil všetko, čo som chcel a na stánku som sa cítil ako vždy veľmi príjemne. Verím, že už v najbližšom období prezradíme definitívne stanovisko na to, či Mig na Slovensko príde alebo nie.

Firma Trumpeter v Norimbergu predstavila horúcu novinku 32-ojkový Junkers Ju-87.

Na stánku distribútorskej spoločnosti MBK mohli návštevníci vidieť výlisky modelu T-34/122 v mierke 1:35 od firmy RMF, ktorý právom vzbudzuje veľmi veľa pozornosti.

Special Hobby predstavila prekrásny Hawker Tempest v mierke 1:32 a Vigeny v mierke 1:72.

Zvezda prezentovala Mig-15 a Mil Mi-24P v mierke 1:72.

Tradičná francúzska firma Heller návštevníkom ukázala celý rad civilných vozidiel a kamiónov, ktoré modelárov venujúcim sa tejto kategórii určite potešia.

EDUARD patrí k firmám, ktoré si dávajú na prezentácii svojich produktov zvlášť záležať. Super marketing produkcie zladený s celkovým interiérom stánku, ale nič iné som ani nečakal.

Zaslúžené ocenenie za najlepší model v mierke 1:48 získal Focke Wulf A-4.

Prezradím ešte jednu vec, a to, že Jindro a ostatní zástupcovia oficiálnych médií dostali od „eduarďákov“ na tlačovej konferencii jedno obrovské prekvapenie. O čo pôjde sa dozviete vo februárovom mesačníku Modelář a bude to stáť za to! Tešiť sa tiež môžete na rozsiahlu reportáž z Norimbergu, ktorá bude v podaní Jindra určite veľmi výstižná.

V galérii si teraz môžete pozrieť viac než 400 fotografií, medzi ktorými nájdete rozfotené novinky spomínané v reporte.   

návrat hore