eastmodels.sk
eastmodels.sk

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024
#

Nasledujúca udalosť

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024

Memoriál Ľuboša Nováka Košice – posledné hodiny elektronickej registrácie!

Pridaný 07.06.2018 | autor Ján Moravčík

0. ročník memoriálu Ľuboša Nováka sa uskutoční 9. júna 2018 v Leteckom múzeu v Košiciach

Internetová registrácia 

(trvá do štvrtka 7. júna do 12:00)

Podujatie na facebooku

7. jún 2018 ... Ján Moravčík ... elektronická registrácia potrvá len do 12:00 dnešného dňa. Využite požnosť registrovať si svoje modely cez internet. Odkaz nájdete v hlavičke tohto článku. 

1. jún 2018 ... Ján Moravčík ... do súťaže v Košiciach zostáva presne 8 dní. V hlavičke článku nájdete odkaz na internetovú registráciu a udalosť na facebooku. Cenou špeciálnej kategórie Fishbed bude táto skvelá trofej, ktorá má putovný charakter. 

4. máj 2018 ... Ján Moravčík ... súťaž v Košickom múzeu sa uskutoční o niečo viac ako 5 týždňov a my vám prinášame plagát podujatia. 

26. február 2018 ... Ján Moravčík ... pred pár týždňami sa mi dostala do uší informácia o tom, že v Košiciach by mala v tomto roku pribudnúť nová modelárska akcia, ktorá by mala byť lídrom modelárskych súťaží na východnom Slovensku.

Kto bol mjr. Ing. Ľuboš Novák?

Pilot akrobatickej zostavy Biele Albatrosy narodený 17. novembra 1961. Počas ukážky dňa 3. júna 2000 počas dňa otvorených dverí letiska Sliač začal vyberať zostupnú fázu paralelného prvku pádu po chvoste, následne stroj narazil do rovinatého terénu. Nepokúsil sa o katapultáž a zahynul.

Tieto informácie mi na súťaži ModelFest 2018, ktorá sa konala 17. februára v Rimavskej Sobote potvrdil Stano Žoldák z KPM Čaňa. Atraktivitu tohto podujatia určite zvyšuje, že nultý ročník sa bude konať v Leteckom múzeu v Košiciach, keďže táto inštitúcia je aj iniciátorom tejto súťaže.  V organizačnom tíme sú aj modelári z KPM Prešov, čo je určite výbornou voľbou, keďže majú dostatočné skúsenosti s organizáciou kvalitných modelárskych podujatí. Mali by prevziať záštitu nad celou súťažnou časťou od registrácie modelov až po vyhodnotenie.  Organizačne budú vypomáhať modelári z CVČ na Orgovánovej ulici a tiež členovia KPM Čaňa.

Po dohode s Vašom Hochmuthom budeme pri tom a prostredníctvom našich stránok vás o všetkom dôležitom budeme informovať. Sledujte stránky priatelia. 

Zdroj titulného obrázku: www.slovakianguide.com/sk/muzeum-letectva-v-kosiciach

Súvisiace články

návrat hore