eastmodels.sk
eastmodels.sk

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

#

Nasledujúca udalosť

Momentálne nenasleduje žiadna udalosť

ModelFest 2019 - 478 prihlásených modelov cez internet!

Pridaný 15.02.2019 | autor Marián Glemba

ModelFest 2019 sa uskutoční 16. februára 2019 v MsKS v Rimavskej Sobote

Internetová registrácia 

(ukončená, modely si môžete prihlásiť na mieste v sobotu od 8:00 - 10:30)

15. február 2019 ... Marián Glemba ... už zajtra sa na Slovensku otvorí ďalší modelársky rok. Prostredníctvom internetu sa na Modelfest 2019 registrovalo takmer 500 modelov (presne 478). Je to fantastické číslo! Mám informácie, že do Rimavskej Soboty sa chystajú modelári z Poľska, Maďarska, medzi zahraničnými účastníkmi nebudú chýbať ani naši srbskí priatelia. Už sa nevieme dočkať!

13. február 2019 ... Marián Glemba ... už len 16 hodín majú modelári na to, aby svoje modely prihlásili prostredníctvom internetu. Okrem toho, že ušetria čas organizátorom, ušetria ho najmä sebe. Treba si dať pozor na to, že elektronicky registrovaní modelári platia poplatok 1 Eur. Tí, ktorí sa zaregistrujú na mieste zaplatia 3 Eurá. Tak, kto z vás ešte modely neprihlásil, práve teraz je ideálny čas!

11. február 2019 ... Marián Glemba ... ako je už na ModelFeste v Rimavskej Sobote dobrým zvykom, spriatelené kluby venujú do súťaže nasledovné špeciálne ocenenia:

Ceny od našich poľských priateľov.

Cena Srbského internetového časopisu Maketar PLUS za najlepší model v kategórií vrtuľníky. Cenu odovzdá šéfredaktor tohto časopisu Miroslav Sljivic osobne.  

Cena KPM Žilina za model podľa vlastného výberu. 

Cena Model Klubu Šumperk za modely podľa vlastného výberu.


Cena KVH Poprad za vybraný model v žiackej kategórií.


Organizátori ešte prinášajú aktualizovaný zoznam predajcov:

  • Prospektor Košice
  • Hobby-mix Lučenec
  • Airbrushairforce Miskolc (HU)
  • Diorama model Lučenec
  • VERTIGO Miniatures Banská Bystrica
  • UltraCasts s.r.o. - Chickadee Tools (CZ)
  • SKmodels Košice
  • Draco Košice
  • KG-Kans Topoľčany
  • Martin Kováč (burza) 
  • György Mátrai (burza + špeciál Rally) (HU)
  • Vlasta Bart (burza) (CZ)

8. február 2019 ... Marián Glemba ... už len týždeň zostáva do otvorenia súťažnej sezóny na Slovensku. Verím, že tak ako ja, aj ostatní modelári sú hladní po nejakej súťaži. Verím, že sa v Rimavskej Sobote stretneme v čo najväčšom počte. Len pripomeniem, že internetová registrácia stále beží! Odkaz na ňu nájdete v hlavičke tohto článku. Upútavku súťaže si môžete pozrieť, keď kliknete TU.

29. január 2019 ... Marián Glemba ... ako nás už organizátori ModeFestu 2019 informovali, tento rok prvýkrát zavíta na Slovensko aj úspešný projekt GT-CUP. O podrobnostiach sme už vďaka Honzovi „Hanzovi“ Merhautovi  informovali, a článok nájdete TU.

Hanz teda projekt GT-CUP rozbehol naplno a veríme, že rovnako ako v Čechách, bude úspešný aj na Slovensku. A môžete nám veriť, je sa na čo tešiť. Podrobnosti sa dozvieme/dozviete priamo na súťaži v Rimavskej Sobote.

Ďalšia veľmi dôležitá informácia sa týka každého úcastníka, ktorý sa na podujatí zdrží dlhšie, ako pár minút. Pre všetkých súťažiacich budú samozrejme ako každoročne pripravené raňajky. Počas obeda je možnosť prestravovať sa priamo v hoteli Zlatý Býk, ktorý sa nachádza asi 50 m od podujatia  alebo v pizzérii a reštaurácii Drak, ktorá je od priestorov podujatia vzdialená cca 600 m. 

Pripájame aj aktualizovaný zoznam predajcov:

  • Prospektor Košice
  • Hobby-mix Lučenec
  • Airbrushairforce Miskolc (HU)
  • Diorama model Lučenec
  • VERTIGO Miniatures Banská Bystrica
  • UltraCasts s.r.o. - Chickadee Tools (CZ)
  • SKmodels

20. január 2019 ... Marián Glemba ... organizátori si pre vás pripravili ďalšie dôležité informácie:

Harmonogram:

08:00 - 10:30 - registrácia modelov

10:30 - 13:00 - hodnotenie modelov

10:30 - 11:30 - workshop – Zoran „Profa“ Jakovljevič (SRB)

12:00 – 13:00 – workshop – Ján Moravčík (SVK)

14:00 – vyhodnotenie

Počas celého dňa budú pripravené statické expozície klubov vojenskej histórie vo vnútri, rovnako tak vonkajšia expozícia vozidiel z obdobia 2. sv. vojny. O spestrenie sa tak isto postarajú aj nadšenci RC modelov, ktorí majú pripravenú skvelú prekážkovú dráhu.

Radi by sme vám pripomenuli internetovú registráciu – organizátori si pre každého internetovo registrovaného modelára pripravili malé prekvapenie. Tak ako každý rok, každý súťažiaci má v cene štartovného aj malé občerstvenie.

Ako sa na ModelFest 2019 dostanete?

Pre tých, ktorí chcú použiť GPS navigácie, je to Námestie Š. M. Daxnera 1 (1723). 
Parkovanie je možné v okolí Domu kultúry 
(pozor, nie však pred bytovkami!!!; tieto priestory sú kontrolované mestskou políciou), alebo priamo pri obchodnom dome Kaufland (100m).

Hotels:

For foreign guests who would need an accommodation organizing team prepared list of hotels, where you can stay. If you would need any kind of help, please contact us on social media or at spasztors@gmail.com

Hotel Zlatý Býk –  20 meters from the competition place.

Hotel Carrera – 1,5 km from the competition place.

GULIK Apartments - 500 meters from the competition place.

6. január 2019 ... Marián Glemba ... organizátori nám poslali predbežný zoznam predajcov, ktorí sa zúčastnia ModelFest-u 2019:

  • Prospektor Košice
  • Hobby-mix Lučenec
  • Airbrushairforce Miskolc (HU)
  • Diorama model Lučenec
  • VERTIGO Miniatures Banská Bystrica
  • UltraCasts s.r.o. - Chickadee Tools (CZ)

Ak máte záujem o predajné miesto, prosím kontaktujte nás na sociálnej sieti alebo mailom na spasztors@gmail.com.

1. január 2019 ... Marián Glemba ... do súťaže ModelFest 2019 zostáva necelých 7 týždňov. Organizátori dnešným dňom spúšťajú internetovú registráciu modelov. Stačí, keď kliknete TU. Nižšie nájdete informácie o štartovnom. Len upozorním, že prihlásiť svoje modely cez internet je výhodné nielen z dôvodu úspory času, ale aj peňazí. 

Štartovné:
Juniori a žiaci zdarma
Seniori online 1€, na mieste
3€

29. december 2018 ... Marián Glemba ... organizátori ModelFestu využili voľnejšie obdobie počas sviatkov a pripravili ocenenia pre súťažiacich. Tradične použili materiály ako mramor, kov a fotolepty. Myslím, že o tak luxusné ceny sa oplatí súťažiť, čo poviete priatelia? 

Ceny pre štandardné kategórie

Veľmi hodnotná plaketa a prizemoney mešec pre víťaza T-34 Cupu

Cena Igora Filipiaka

Internetová registrácia bude spustená 01. januára 2019 – sledujte stránky priatelia. 

23. december 2018 ... Marián Glemba ... je mi potešením informovať všetkých priaznivcov modelárstva a hlavne závodných áut, že ogranizátori GT-Cup-u sa dohodli s organizátormi súťaže ModelFest Rimavská Sobota 2019 o tom, že prvé kolo tejto mimoriadne úspešnej súťaže sa uskutoční práve v Rimavskej Sobote. Viac informácii už čoskoro!

2. december 2018 ... Marián Glemba ... máme tu ďalšie novinky od organizátorov ModelFestu v Rimavskej Sobote v podobe zoznamu súťažných kategórií. Pre tento rok sa rozhodli dať viac priestoru pre mládež a rozdelili kategórie pod 18 rokov na juniorov a žiakov. V zozname kategórií nájdeme ešte jednu zmenu, ktorá vedie k ďalšej novinke. Kto uhádne čo sa na ModelFeste chystá?

Seniori

A1 - Lietadlá vrtuľové 1/72 a menšie

A2 - Lietadlá prúdové 1/72 a menšie

A3 - Lietadlá vrtuľové 1/48 a väčšie

A4 - Lietadlá prúdové 1/48 a väčšie

A5 – Lietadlá 1/32

B1 - Bojová technika pásová 1/72 a menšie

B2 - Bojová technika kolesová a polopásová 1/72 a menšie

B3 - Bojová technika pásová 1/48 a väčšie

B4 - Bojová technika kolesová a polopásová 1/48 a väčšie

D – Diorámy bez rozdielu mierky

 

Žiaci 0 - 11,99 rokov

Z1 – Lietadlá

Z2 – Bojová technika

Z3 – Ostatné

 

Juniori – 12 - 17,99 rokov

J1 - Lietadlá 1/72 a menšie

J2 - Lietadlá 1/48 a väčšie

J3 - Bojová technika 1/72 a menšie

J4 - Bojová technika 1/48 a väčšie

J5 – Diorámy

 

Bez rozdielu veku

C1 – Civilná technika

C2 – Autá civilné

C3 – Autá pretekárske

C4 – Motocykle

C5 – Vrtuľníky

C6 – Figúrky a busty

C7 – Lode a ponorky

C8 – Ostatné

C9 - Rozostavané 

 

Papierové modely

P1 - Lietadlá

P2 - Technika

P3 - Stavby

P4 – Ostatné

29. október 2018 ... Marián Glemba ... od organizátorov sme dostali informáciu o ich druhom úspešne dojednanom workshope. Jeho aktérom bude zahraničný hosť, dobrý priateľ Eastmodels tímu, vynikajúci srbský modelár Zoran "Profa" Jakovljevic z Pančeva. Jeho workshop bude zameraný na výplety lietadiel.

Rovnako sme sa dozvedeli, že internetová registrácia je pripravená a mala by byť spustená začiatkom budúceho roka, aby mal každý dostatok času na prihlásenie. Organizátori práve usilovne pracujú na oceneniach a ako každý rok pripravujú niečo nové. Bližšie informácie už čoskoro priatelia. 

8. september 2018 ... Marián Glemba ... ako čas plynie, organizátori ModelFestu v Rimavskej Sobote usilovne pracujú na prípravách a novinkách, ktoré si chystajú na rok 2019.

Jeden z workshopov je už dohodnutý na 100%. Jeho aktérom bude Ján Moravčík a s účastníkmi sa pobaví o tom, ako správne fotografovať modely. Samozrejme teóriu si budete môcť vyskúšať aj v praxi. O druhom (zahraničnom) workshope organizátori práve jednajú s jeho aktérom, ale všetko je podľa ich slov na dobrej ceste.

Rovnako tak prikladáme aj finálnu verziu plagátu podujatia.

01. apríl 2018 ... Marián Glemba ... od konca ôsmeho ročníku ModelFestu v Rimavskej Sobote ešte neubehlo veľa času, no organizátori už teraz usilovne pracujú na prípravách deviateho ročníka, ktorý sa uskutoční 16. februára 2019 na tradičnom mieste – v Mestskom kultúrnom stredisku v Rimavskej Sobote.

Špeciálnou kategóriou pre rok 2019 bude T-34 Cup. Víťaz si odnesie rovnakú odmenu ako víťazi po minulé roky, teda 100 eurovú hotovosť. 

Od organizátorov viem, že už teraz majú prisľúbenú zahraničnú účasť, najmä zo Srbska a Maďarska, no určite sa pridajú aj modelári z ďalších okolitých krajín. Rovnako viem, že organizátori momentálne jednajú s aktérmi workshopov, a pokiaľ sa všetko podarí, na účastníkov budú čakať dva workshopy, z čoho jeden bude zahraničný. Opäť sa máme na čo tešiť. Sledujte stránky priatelia!

Súvisiace články

návrat hore