eastmodels.sk
eastmodels.sk

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024

Efektívna a lacná alternatíva fotostanu do 20 eur!

Pridaný 08.06.2018 | autor Ján Moravčík

8. jún 2018 ... Ján Moravčík ... v poslednom čase som v svojom pracovnom kútiku urobil pár drobných zmien, najmä v sektore, kde som fotografoval modely. Predal som svetlá a fotostan a zaobstaral som si tri softboxy, ktoré sú z môjho pohľadu vhodnejšie, ak chce človek natáčať aj videá a mať v nich dobré svetlo.

Bohužiaľ, aj keď som si zaobstaral tri softboxy, ktorý každý z nich má 40x40 cm, mať ich v obývačke, kde mám dielňu, rozložené počas celého roka nie je vhodné, a to najmä smerom k zachovaniu korektných vzťahov s mojou manželkou. Proste pôsobia dosť rušivo. Z tohto dôvodu som začal uvažovať nad niečím, čo by som mohol používať na fotografovanie modelov a stavebných postupov, no chcel som sa vyhnúť kúpe ďalších svetiel, stanu alebo celého setu. Ďalšia investícia neprichádzala do úvahy.

Na internete som sa náhodou objavil malé, ľahko rozložiteľné fotostany s vlastným LED osvetlením. Zistil som, že na ázijských internetových obchodoch ich je veľké množstvo a za dobrú cenu, no v týchto situáciách som netrpezlivý a hľadal som niečo podobné na Slovensku, aby som nemusel čakať.

Našiel som presne to, čo som hľadal, rozložiteľný fotostan s vlastným osvetlením s rozmermi 22 cm (šírka), 26 cm (výška) a 23,5 cm (hĺbka). Pre modely bojovej techniky 1:72 úplne dokonalé! Samotný set obsahuje farebné pozadia, 20 LED svetiel a kábel na napájanie, ktorý pokojne napojíte na nabíjačku od telefónu. Spolu s poštovným som investoval cca 18 eur a výsledok si môžete pozrieť nižšie. Jediné, čo by som skritizoval je to, že pozadie je pórovité a vidieť to aj na fotografiách. Tento nedostatok sa dá ľahko vyriešiť tak, že namiesto toho použijeme tvrdý biely výkres.

Čo poviete? Rád uvítam váš názor v diskusii pod článkom, kde môžete zanechať svoj komentár. 

Celý set je zabalený v praktickom obale

Set obsahuje plastovú kocku, pozadia a napájací kábel

Zostavené za 15 sekúnd

Testovací model BMP-1 v mierke 1:72 Martina Reda Kováča

Súvisiace články

návrat hore