eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

PANZERSHOW 2018 - sobotný report!

Pridaný 30.06.2018 | autor Ján Moravčík

30. jún 2018 ... Ján Moravčík ... ôsmy ročník súťaže PANZERSHOW je za nami! Tak ako som avizoval na obed, tento ročník bol bezkonkurenčne najlepším, a to po všetkých stránkach. Rekordná účasť modelov, modelárov, ktorí priniesli cez 400 veľmi kvalitných kúskov. Viac sa dozviete z riadkov nižšie, čítajte ďalej. Po spoločenskom večeri, ktorý sa pretiahol do jednej hodiny rannej sme sa zobudili o pol šiestej ráno na nepríjemný zvuk našich budíkov. Prečo tak skoro? Radkovi Dostálovi a Ladislavovi Vallovi sme sľúbili pomoc a chceli sme im byť nápomocní od skorých ranných hodín. Odmenou za to, nám bola súkromná exkurzia bojovej techniky pána Czudka, ktorý má vo svojej zbierke Kladivo, BRDM-2, OT-64 a veľa iného.

Počas súťaže PANZERSHOW mám vždy pocit, že čas tu plynie pomalšie. To myslím maximálne v dobrom, pretože všetko dobré tu trvá dlhšie. Krátko po pol deviatej sa sála reštaurácie U Mrózka začala plniť modelármi z Českej republiky, Slovenska a Poľska. Aj napriek studenému počasiu to ľudí neodradilo a prišli podporiť túto veľmi príjemnú, rodinnú akciu.

Tak ako v minulom roku, aj tentokrát sme sa podujali urobiť NON-STOP workshop. Vybrali sme si model T-28 od firmy Trumpeter, za ktorým sme sa počas celého dňa striedali.

O doplnkový program sa postarali aj bratia Topalovci Richard a David.

Myslelo sa aj na najmenších, ktorí si mohli vyskúšať streľbu zo vzduchovky alebo ovládanie RC áut.

Po dvoch rokoch do Návsí pricestoval Vojtěch Mitura a Pavel Pojezdala. O Vojtovi ste mohli na našich stránkach čítať pred tromi rokmi a bol to vôbec historicky prvý rozhovor a článok na našom webe. Vojto a Pavel sú čerství absolventi vysokých škôl, a tak verím, že budú mať na modely viac času.

Za vysokou úrovňou kvality modelov tohto ročníka sú z veľkej miery zodpovední figurkári, ktorí sa tu zišli v obrovskom počte. Braňo „Cesnak“ Lukačovič, Kvetko Bradáč, Rasťo Jančuška, Milan Kubáň alebo Drahoslav Janeček doniesli svoje umelecké skvosty a nad niektorými som  stál v nemom úžase a obdivoval ich prácu. Chlapi, ste frajeri!

Tím EASTMODELS ocenil plaketami 12 modelov, ich fotografie nájdete v galérii pod článkom. Hlavnú cenu v podobe putovného pohára získal Radek Zbořil za jeho fantastický SU-22 v mierke 1:48.

Aktuálne sa chystáme na spoločné posedenie pri guláši a pivku, a všetci sa veľmi tešíme, pretože PANZERSHOW nie je len o modeloch a cenách, PANZERSHOW je v prvom rade o ľuďoch. Práve kvôli nim sa sem vraciame tak radi. Ďakujeme za všetko, vidíme sa o rok!

Súvisiace články

návrat hore