eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
#

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Bulldog 24 hodinový maratón 2019 - ideme do finále!

Pridaný 20.05.2019 | autor Lukáš Kvietok, Ján Moravčík

Bulldog 24 hodinový maratón sa uskutoční 24.-26. mája 2019 na chate Alpine vo Vavrišove (okres Liptovský Mikuláš)

Internetová registrácia 

20. máj 2019 ... Ján Moravčík ... čoskoro to vypukne a všetky prípravy idú do finále! Touto cestou by sme chceli poďakovať všetkým sponzorom a partnerom podujatia, bez ktorých by sa toto netradičné modelárske podujatie nemohlo uskutočniť. Veľkým podporovateľom celých 13 rokov je mesto Liptovský Hrádok na čele s primátorom Branislavom Trégerom, ktorý nám každý rok prispieva z rozpočtu mestia štedrou dotáciou. Prial by som, aby aj ostatné kluby mali takú podporu. Ďakujem tiež našej domovskej organizácii Art štúdiu OZ Liptovský Hrádok, firme ipartner s.r.o., firme Mr. Paint, KPM Prešov, internetovému obchodu www.dioramamodel.sk a www.car-model-kit.cz. Nesmiem zabudnúť na Honza Merhauta za skvelý nápad s kategóriou závodných áut. Verím, že aj vďaka vám sa podarí uskutočniť nezabudnuteľný modelársky víkend. 

18. máj 2019 ... Ján Moravčík ... už o týždeň o takomto čase bude na chate Alpine prebiehať druhý ročník Bulldog 24 hodinového maratónu, kde bude 10 súťažných družstiev zo Slovenska, Českej republiky a Srbska pracovať na svojich modeloch. Ako isto viete, súťažné modely sú prísne tajné, jedinú výnimku sme urobili pri experimentálnej kategórii závodných áut. Vďaka kontaktom Honza Merhauta, ktorý aktuálne stojí za masovou popularizáciou tejto kategóriou na súťažiach v Českej a Slovenskej republike nám firma www.car-model-kit.cz venovala do súťaže dva fantastické modely auta Ford GT!

Tak ako na prvom ročníku, aj tentokrát sme veľmi štedro podporení farbami slovenského výrobcu farieb Mr. Paint, Reného Molnára. Okrem farieb pre kategórie lietadiel a bojovej techniky pripravil špecialitku v podobe farby GT-40 Liquid blue vyrobenej špeciálne len pre naše podujatie v limitovaných dvoch kusoch! Set obsahuje 4 farby a takto vyzerá etiketa vyrobená našim grafikom Matejom Moravčíkom. Čo poviete, môže byť?

O ďalších informáciách vás budeme informovať v priebehu tohto týždňa. Tešiť sa môžete na pravidelné vstupy prostredníctvom fotografií, možno sa nám podarí spustiť živé vysielanie priamo z Vavrišova na našom facebooku. Sledujte stránky, rozhodne to bude zaujímavé, netradičné a verím, že príjemné podujatie!

21. december 2018 ... Lukáš Kvietok ... po mimoriadne úspešnom prvom ročníku Bulldog 24 hod. maratónu je pred nami jeho druhá epizóda. Elektronická registrácia sa ustálila na čísle 12. Aj keď organizátori na začiatku pripravili len desať miest, pre veľký záujem toto číslo rozšírili. Do súťaže sa tak zaregistrovali súťažné družstvá zo Slovenska, tri z Českej republiky, dokonca do Vavrišova pricestuje súťažný tím zo Srbska. Predstavme si názvy družstiev a ich kategórie. 

Protivní abstinenti/bojová technika

Klubíčko/bojová technika

Debonder and Son/závodné auto

EastModels tím I/bojová technika

EastModels tím II/lietado

STS Šenkvice-Kráľová/lietadlo

MK Zobor Nitra/lietadlo

GT cup 2019/závodné auto

Bystrické družstvo voľne pohodených modelárov/bojová technika

Ševci Zlín/lietadlo

Žilinčania/bojová technika

MK pri MSKS Rimavská Sobota/bojová technika

Team Serbia/lietadlo

Kategóriu závodných áut v podobe súťažných modelov zabezpečia chalani z www.car-model-kit.cz za čo im organizátori veľmi ďakujú. Registrácia ostáva aj naďalej aktívna. Ten, kto má o maratón záujem sa môže prihlásiť ako náhradník. 

12. december 2018 ... Lukáš Kvietok ... od organizátorov som dnes ráno dostal informáciu, že na Bulldog 24 hodinový maratón 2019 zostávajú už len tri voľné miesta. Kto zvažuje účasť, nech si svoje miesto zarezervuje čím skôr. Nedostane sa totiž na každého. Na registráciu využite odkaz v hlavičke tohto článku.

10. december 2018 ... Lukáš Kvietok ... internetová registrácia súťažných družstiev je spustená! Stačí, keď kliknete TU alebo využijete odkaz v hlavičke tohto článku. Iba pripomeniem, že voľné miesta sú len pre 10 súťažných tímov. Podmienky účasti, výška štartovného a harmonogram podujatia nájdete v propozíciách nižšie. 

4. december 2018 ... Lukáš Kvietok ... organizátori Bulldog 24 hodinového maratónu mi poslali mail s propozíciami. Kto by mal záujem prihlásiť sa, nech sleduje náš portál, presne 10. decembra 2018 bude spustená elektronická registrácia súťažných tímov.  

P R O P O Z Í C I E

Bulldog 24h. maratón je druhý ročník modelárskeho víkendového podujatia, počas ktorého sa modelárske tímy zložené z troch členov snažia o zhotovenie modelu (lietadlo, bojová technika, papierový model alebo závodné auto) v priebehu 24 hodín. Presný počet modelárskych tímov v rámci jednotlivých kategórií  sa spresní po ukončení registrácie.

Kedy?                                   24. – 26. máj 2019

Kde?                                     Chata Alpine Vavrišovo

Organizátor:                         ART štúdio – sekcia modelárov (MK Bulldog)

Spoluorganizátori:               modelársky portál www.eastmodels.sk

Sponzori:                              ipartner s.r.o., mesto Liptovský Hrádok, MRP

 

Časový harmonogram:

Piatok 24. máj

14:00 – 17:00 príchod a ubytovanie účastníkov

18:00 – 19:00 otvorenie podujatia, privítanie hostí, vysvetlenie pravidiel, organizačné pokyny, odkrytie modelov a ich predlôh

19:30 – 20:00 porada jednotlivých súťažných družstiev

od 20:00 štart stavby modelov

 

Sobota 25. máj

0:00 – 20:00 stavba súťažných modelov

Po 20:00 ukončenie súťaže, hodnotenie modelov

21:00 slávnostné odovzdávanie cien

21:30 spoločenský večer účastníkov

 

Nedeľa 26. máj

8:00 raňajky

Po 11:00 odchod účastníkov z chaty

 

Zloženie súťažných družstiev:

Maximálny počet súťažiacich v tímoch sú traja, minimálny počet dvaja členovia. V prípade neúčasti jedného člena tímu môžu súťažiť aj dvaja členovia. Táto nevýhoda sa však nebude zohľadňovať pri hodnotení modelu. Maximálny počet súťažných tímov vzhľadom na kapacitu chaty Alpine je 10. Pri registrácii bude nutné uviesť názov súťažného tímu.

Pravidlá pri stavbe súťažného modelu:

  • Štart stavby modelov je o 20:00 v piatok
  • Ukončenie je o 20:00 v sobotu
  • Na modeli môžu súčasne pracovať maximálne dvaja členovia tímu
  • Každé súťažné družstvo sa musí striktne držať predlohy, ktorá bude vybraná organizátorom.
  • Počas stavby je možné konzumovať jedlá a nápoje

Registrácia súťažných družstiev:

Prihlasovanie sa uskutoční od 10. decembra 2018 do 15. januára 2019.

Počet prihlásených družstiev je limitovaný! Prvých 10 registrovaných tímov bude zaradených do súťaže. Ostatné družstvá sú zaradené do zoznamu náhradníkov podľa v poradí času registrácie.  

Modelárske a iné pomôcky, ktoré je nutné si so sebou zobrať:

Pohodlné oblečenie, prezuvky, modelárske náradie (pomôcky potrebné na stavbu modelu), lepidlo, štetce, striekaciu pištoľ, kompresor, farby, patinovacie prostriedky, rezaciu podložku, vlastné osvetlenie, predlžovačku a prezúvky (papuče).

Modely a modelárske potreby, ktoré zabezpečí organizátor:

Každé súťažné družstvo dostane jeden súťažný model a sadu kamuflážnych farieb

Ubytovanie:

Chata Alpine poskytuje 10 izieb. V každej sú dve postele + dve prístelky. Chata má veľkú spoločenskú miestnosť, vlastnú kuchyňu. Sociálne zariadenia a sprchy sú disponované na chodbe. Súčasťou areálu je altánok, kde sa dá variť guláš alebo opekať.

Štartovné:

20 eur/osoba, túto čiastku je potrebné uhradiť do 31. marca na účet ART štúdia (do poznámky, nezabudnite uviesť svoje meno a príslušnosť k tímu). Prihláseným tímom, resp. ich zástupcom bude po úspešnej registrácii odoslaný mail s inštrukciami. 

Štartovné zahŕňa:

  • 2x ubytovanie
  • Strava a občerstvenie (grilovanie v piatok večer, guláš v sobotu, drobné občerstvenie, káva, čaj a nápoje počas celého víkendu)
  • Model pre každé súťažné družstvo
  • Základné farby pre každé súťažné družstvo

Ceny:

Víťazné družstvá (prvé tri) v jednotlivých kategóriách získavajú pohár. Každý účastník získava certifikát o účasti.

Generálny mediálny partner:

www.eastmodels.sk

28. október 2018 ... Lukáš Kvietok ... do spustenia registrácie zostáva už len niečo cez jeden mesiac. Tá sa spustí presne 10. decembra 2018. Iba pripomeniem, že je pripravená kapacita pre desať súťažných tímov (po 3 súťažiaci v každom). Súťažiť sa bude v kategóriách:

  • plastikové modely (lietadlá, bojová technika, dokonca viem, že organizátori dostali ponuku, že by sa experimentálne mohla otvoriť aj kategória závodných áut),
  • papierové modely (jedna kategória). 

Organizátori síce v úvode organizácie 2. ročníka Bulldog 24 hod. maratónu oznámili, že papierové modely medzi súťažnými kategóriami nebudú, nakoniec svoje stanovisko zmenili, pretože sa im nahlásil už v predstihu súťažný tím. Kto Jančiho Moravčíka pozná, vie potvrdiť, že podporí akúkoľvek iniciatívu, ktorá by mala toto naše krásne hobby pozdvihnúť. V kategórii bojovej techniky je už predloha vybratá, bude sa jednať opäť o model v mierke 1:72, tentokrát to ale nebude tak zložitá stavba, aby sa mohli súťažiaci vyblázniť na povrchovej úprave, ktorá bude veľmi atraktívna. V ostatných kategóriách sa o súťažných modeloch stále diskutuje. 

Sledujte stránky priatelia, už čoskoro tu nájdete propozície podujatia. 

13. august 2018 ... Lukáš Kvietok ... s mesačným predstihom organizátori zverejnili plagát podujatia Bulldog 24 hodinový maratón 2019. Tradičné podujatie, tradičné miesto, skvelý víkend plný zábavy. 

8. júl 2018 ... Lukáš Kvietok ... rok 2019 bude pre členov KPM Bulldog v znamení organizácie Bulldog 24 hodinového maratónu. Toto netradičné modelárske podujatie sa uskutoční už po druhýkrát v priestoroch chaty Alpine vo Vavrišove (okres Liptovský Mikuláš) v dňoch 24.-26. mája 2019. Zázemie chaty vytvára ideálne prostredie pre takúto akciu. Organizátori tak majú pre účastníkov k dispozícii 10 izieb (2 postele + 2 prístelky), veľkú spoločenskú miestnosť, kde maratón prebieha, veľkú kuchyňu, altánok s grilom a veľkú terasu, kde si môžu modelári počas pauzy oddýchnuť. Prostredie ideálne na relax pri modelovaní v kruhu super ľudí!

Od organizátorov viem, že pred prvým ročníkom v roku 2017 mali obavy ako celé podujatie dopadne, a či bude o takýto druh podujatia zo strany modelárov záujem. Nakoniec celá akcia dopadla na výbornú, do súťaže sa prihlásilo 11 družstiev, ktoré boli tvorené modelármi zo Slovenska a Českej republiky. V budúcom roku dôjde k určitým zmenám.

  • počet súťažných tímov bude 10 a opäť budú rozdelení do dvoch kategórií – lietadlá a bojová technika,
  • z dôvodu nízkeho záujmu papierových modelárov o toto podujatie, organizátori kategóriu papierových modelov otvárať nebudú.

Čo sa týka súťažných modelov, po skúsenosti z minulého roku pristúpia organizátori k výberu jednoduchších predlôh, s najväčšou pravdepodobnosťou sa bude jednať o modely v mierke 1:48. Oficiálny plagát podujatia bude zverejnený v septembri, registrácia pre súťažné tímy sa spustí v decembri tohto roku. O všetkých novinkách vás budeme prostredníctvom nášho portálu informovať. O tom, ako podujatie v roku 2017 prebiehalo si môžete pozrieť vo videu nižšie. 

návrat hore