eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Novogodišnji Kup 2018 - aktuálne novinky!

Pridaný 09.12.2018 | autor Ján Moravčík

Novogodišnji Kup 2018 sa uskutoční 15.-16. decembra 2018 v leteckom múzeu Nikolu Tesly v Belehrade

Podujatie na facebooku

Webové stránky súťaže

Internetová registrácia

9. december 2018 ... Ján Moravčík ... víkend na súťaži Novogodišnji Kup, kam pocestujeme už o 5 dní bude mimoriadne zaujímavý. Prvý workshop bude v sobotu a bude v réžii Bine Logara (www.miniatures.si). Je určený pre mladých modelárov. Začína o 12:00 hod. a potrvá tri hodiny.

So svojim workshopom sa v nedeľu predstaví aj Zoran "PROFA" Jakovljevic. Začne od 10:00 a bude trvať dve hodiny. 

Hneď po ňom bude pokračovať prezentácia knihy Letecká vojna v Španielsku 1936-1939.

Návštevníci sa môžu tešiť na letecký simulátor lietadla Cessna 172 a ak sa zadarí, aj lietadla F-16.

29. november 2018 ... Ján Moravčík ... už len dva týždne zostávajú do odchodu EASTMODELS tímu na súťaž Novogodišnji Kup do Belehradu. Tak ako sme avizovali, tohto roku by sme mali vycestovať v zložení Moravčík, Pásztor, Molnár a Zindulka. Otázny, ale s vysokou pravdepodobnosťou, že pocestuje je aj Marián Glemba. Pred pár minútami som sa dozvedel, že sa ku nám v Srbsku pripojí aj Daniel Marek.

Plánovaný štart cesty je o 7:00 z Rimavskej Soboty. Okolo obeda by sme mali byť v Novom Sade, kde máme dohodnutý obed s členmi miestneho modelárskeho klubu. Radi by sme sa s nimi stretli v našej obľúbenej reštaurácii Dunavac na brehu Dunaja.

Odtiaľ by sme si radi prezreli Petrovaradín a centrum mesta. Večer máme naplánované ďalšie stretnutie, tentoraz s našim členom Miroslavom Šljivicom. Veľká pocta pre nás je, že sme dostali od Miroslava pozvanie na večeru k nemu domov.

Cesta z Nového Sadu do Belehradu trvá približne hodinu, takže okolo desiatej v noci by sme mali byť v našom hoteli. Verím, že všetko pôjde podľa plánu a Novogodišnji Kup 2018 bude pre nás opäť nezabudnuteľný. 

17.november 2018 ... Ján Moravčík ...organizátori súťaže Novogodišnji Kup 2018 spustili elektronickú registráciu modelov. Stačí, keď kliknete TU.

4. november 2018 ... Ján Moravčík ... s radosťou môžem oznámiť, že po roku sa do Belehradu opäť vrátim! Definitívne rozhodnutie padlo len včera a ak sa nič vážneho nestane, na súťaž Novogodišnji Kup by sme mali cestovať v zložení: Moravčík, Marek Zindulka, Štefan Pásztor a René Molnár. Vyrážať budeme v piatok skoro ráno, poobede absolvujeme spoločnú večeru v Novom Sade u nášho priateľa a člena EastModels tímu Miroslave Šljivica. Následne sa presunieme do Belehradu, kde máme už od leta rezervované ubytovanie, presne tam, kde aj vlani.

Moja motivácia cestovať opäť do Srbska je veľmi jednoduchá. Súťaž Novogodišnji Kup má neopakovateľnú atmosféru, a to aj vďaka miestu konania (Letecké múzeum N. Teslu). Belehrad je prekrásne mesto a najmä v období Vianoc má neopakovateľnú atmosféru. Ďalšou skutočnosťou je, že naši srbskí priatelia pricestovali na súťaž Bulldog fest do Liptovského Hrádku a viem, že sa tiež chystajú na Modelfest 2019 do Rimavskej Soboty, a tak cítim určitý záväzok podporiť ich akciu. Ako prebiehala súťaž v minulom roku? Pozrite si fotografie a video nižšie:

Fotografie z múzea Nikolu Tesla + Belehradská pevnosť

Štvrtkový REPORT

Sobotný report + prvé fotografie

návrat hore