eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Plastiková zima 2018 očami Jána Moravčíka

Pridaný 25.11.2018 | autor Marián Glemba

25. november 2018 ... Marián Glemba ... súťaž Plastiková zima 2018 je za nami, ako ju videl Ján Moravčík, šéfredaktor modelárskeho portálu EastModels.sk?

Tak, súťaž Plastiková zima si môže na svoje konto pripísať ďalší úspešný zárez. Podujatie, ktoré svojimi rozmermi, masovosťou a množstvom a kvalitou súťažných modelov nemá na Slovensku konkurenciu. Organizátori majú všetko pevne v rukách, sú dostatočne skúsení a všetko zvládajú na vysokej úrovni.

Pred pár týždňami mi Vlado Begera písal o prekvapení, ktoré chystajú pre modelárov. Keď som sa tento týždeň dozvedel o čo ide, povedal som si, toto je presne to, čo je pre návštevníkov atraktívne. Vstupenkový model vysokej kvality, ktorý si môžete dať podpísať priamo pilotom konkrétnej mašiny ... absolútne geniálny nápad! Aj keď som sa k podpísaniu môjho modelu, kvôli pracovným povinnostiam neprepracoval, aj ja mám svoju „Miginu“ doma a teším sa z nej.

Tak ako v posledných rokoch, aj teraz sme organizačne participovali na workshopoch a diskusii. V Bratislave tak mohli návštevníci vidieť Braňa Lukačoviča, Mareka Zindulku a Zdenka Šebestu. V diskusii mohli položiť otázky Jindřichovi Štěrbáčkovi. Všetko klaplo na jednotku, workshopy si našli svojich “záujemcov“ a záznamy z nich, rovnako tak z KOTLA čoskoro zverejníme na našich stránkach.

  

Bratislava bola tradičná. Tradičné miesto, tradične vysoká účasť domácich a zahraničných modelárov, tradične vysoká úroveň súťažných modelov. Mám pocit, že táto súťaž je dnes na takej úrovni, že dosiahla maximum potenciálu priestorov, ktoré poskytuje DK Ružinov. Bohužiaľ, videl som a nielen ja, že tieto priestory nutne potrebujú investíciu. Je nutné vymeniť osvetlenie, napadá ma tiež nejaké kvalitné odvetrávanie. Viem, že vyriešiť tieto požiadavky nie je v kompetencii  organizátorov, no natíska sa mi otázka, či nie je čas posunúť sa o level vyššie, tak ako to urobila súťaž Mosonshow v roku 2017. Som presvedčený, že by súťažných modelov bolo minimálne o tretinu viacej a zvýšil by sa tým komfort predajcov a návštevníkov. Viem, že väčšinou vždy je to o peniazoch, no myslím, že Plastiková zima má všetky podstatné atribúty na to aby ešte rástla.

Tentokrát nenájdete odo mňa žiadne modely, ktoré ma zaujali. Nie preto, že by také neboli, no Bratislava je pre mňa skôr pracovná akcia. Svoj čas na tejto akcii delím medzi workshopmi a fotografovaním. Vzhľadom na množstvo modelov mi včera vypomohol Marek Zindulka, pretože by som to jednoducho nedal. Verím, že si z fotografií každý vyberie svojho favorita. Tešiť sa môžete na takmer 1000 fotografií!!!

Súvisiace články

návrat hore