eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Novogodišnji Kup 2018 – sobotný REPORT + fotografie lietadiel

Pridaný 15.12.2018 | autor Ján Moravčík

Sobota na súťaži Novogodišnj Kup 2018 sa pomaly blíži do svojho konca. Dnes je už pred nami len spoločná večera v Hoteli N v centre Belehradu. Aký bol dnešok? Tak ako sme očakávali, výborný! Pravdou je, že po roku intenzívnych kontaktov a spolupráce s našimi priateľmi z bývalej Juhoslávie sme sa dnes v Belehrade cítili viac ako dobre. Pokojne môžem povedať ako doma.

Budíček sme mali nastavený na ôsmu hodinu, ale všetci sme sa zobudili približne hodinu pred jeho zazvonením. Cestou na miesto konania súťaže sme sa zastavili v obchode doplniť zásoby jedla a pitia. Pár minút po desiatej sme už parkovali pred leteckým múzeom. Od včera v Belehrade husto sneží, čo síce vytvára prekrásnu atmosféru Vianoc, no je to veľmi nepraktické. Zrušili sme vychádzku do mesta a čas sme trávili rozhovormi a stretnutiami s priateľmi.

Cez internet sa na súťaž registrovalo viac než 160 modelárov s počtom modelov prevyšujúcim číslo 800. Je to od minulého roku nárast o viac než tristo. Na jedenásty ročník obdivuhodný výsledok! Prihlásiť modely na mieste bolo možné do 13:00. Dovtedy sme si užívali atmosféru múzea spolu s našim slovinským priateľom Gregom Križmanom. Gregovi sme dnes oficiálne ponúkli členstvo v EastModels a našu ponuku prijal. Tešiť sa tak môžete na články, fotografie a informácie zo Slovinska.

Svoju premiéru na akcii si odkrúca aj René Molnár, majiteľ firmy Mr. Paint. Mal tu dohodnuté stretnutia s modelármi. Jeho farby pri svojej práci využíva aj Grega Krizman, farby pre figurkárov na test doniesol pre Marka Miladinoviča a Alexandru Cvetanovski. Obaja sú špičkoví figurkári, s ktorými sa pravidelne na súťažiach stretávame a máme vynikajúce vzťahy, dokonca až také, že v spojitosti s ich menami sa na Slovensku niečo plánuje. O čo pôjde, budeme písať na našich stránkach.

Fotografovanie som si rozdelil s Marekom, pretože už o druhej na nás čakal spoločný obed v reštaurácii Borik. Spoločnosť nám robil Grega, Zoran Jakovljevic a talianski priatelia. Bolo to úžasné! Jedlo v Srbsku nám vyhovuje. Je jednoduché a veľmi chutné.

Do Belehradu som nebral žiadne ceny. Zobral som len stavebnice. Povedal som si, že ich darujem deťom, ktoré na súťaži stretnem. Jeden model putoval do rúk Nikolu Pljevaljičica, nášho priateľa a výborného modelára, ktorého sme spoznali na súťaži v Novom Sade. Druhý model dostala Nina. Dievčatko, ktoré na súťaži sprevádza svojho otca si od začiatku získala moju pozornosť. Je ukecaná ako Adelka!

O sprievodný program s dnes postaral Bine Logar. Niekoľko hodín sa venoval mladým modelárom, ktorým ukazoval jednotlivé kroky stavby modelov. Bine, máš náš obdiv!

Aktuálne oddychujeme na hoteli. Pred deviatou sa presunieme na spoločnú večeru. Pre našich priateľov sme si pripravili slovenské kombo v podobe borovičky a žinčice. Verím, že to všetci prežijú a zajtra sa ku vám opäť ozveme. Za všetkých môžem povedať, že po celom roku, počas ktorého sme absolvovali nespočetné množstvo podujatí, je toto pre nás dovolenka. Mimoriadne kvalitná akcia usporiadaná v pokojnom duchu, atmosféra, ktorú budete hľadať na Slovensku márne.

Viac fotografií ľudí a atmosféry nájdete na našom facebooku. 

Súvisiace články

návrat hore