eastmodels.sk
eastmodels.sk

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024
#

Nasledujúca udalosť

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024

Zaujalo nás na facebooku 1/2019

Pridaný 09.01.2019 | autor Ján Moravčík

9. január 2019 ... Ján Moravčík ... áno, obľúbená rubrika sa opäť vracia na stránky nášho portálu. Každú stredu vám prinesieme fotografie modelov, ktoré nás posledný týždeň zaujali. Dnes pre vás vyberáme nasledovné.

Je skvelé, že veľké množstvo vynikajúcich modelov sa pravidelne objavuje na stránkach našej facebookovskej skupiny. O Davidovi Mrázkovi sme u nás písali niekoľkokrát. Pred pár rokmi som sa vyjadril, že sa jedná o modelára s veľkým talentom a potenciálom. Som rád, že mi moja predpoveď vyšla. David aktuálne pracuje na modeli tanku Panzer IV ausf. J v mierke 1:48 od firmy Tamiya.

Po relatívne dlhej odmlke prezentovania modelov na internete sa konečne na webe objavujú modely Jiřího Ščučku. Jeho práca sa možno zdá na prvý pohľad „obyčajná“, no jeho modely majú všetko čo majú mať a navyše v ideálnom pomere a množstve.

Na facebookovej stránke ScaleDracula.com sa objavili fotografie veľmi atraktívneho BRDM-2. Táto predloha je pre mňa jednou z najobľúbenejších a pokiaľ si modelár vyberie zaujímavú predlohu, má vyhraté.

Vianočné sviatky mi doslova vylepšila Oxana Antonova. Jej drobná zimná scenéria vyžaruje atmosféru Vianoc, oddychu a pohody, ktoré so sebou prinášajú sviatočné dni.

Vo veľkom množstve kvalitnej bojovej techniky som zachytil aj prekrásne civilné Bronco. Osobne mám v televízii veľmi rád programy, kde upravujú autá alebo motorky. Keď vidím takéto modely, mám chuť vyskúšať niečo podobné aj ja.

Na ďalšom superdiele pracuje Michal Traj ... bez komentára. 

Kolekciu dokončených modelov v roku2018 prezentoval aj Roman Volchenkov. Mne sa najviac páči toto netradičné BRDM-2.

V prvom článku tohto roku sa budem riadiť heslom: „to najlepšie na koniec“. Absolútnou jednotkou pre mňa je dioráma argentínskeho modelára Maxi Fernandéza. Dioráma plná detailov a navyše inšpiráciou mu bola skutočná fotografia. Toto je jednoducho majstrovské dielo!

Súvisiace články

návrat hore