eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Štefánikovo krídlo 2016 - video z WORKSHOPOV

Pridaný 19.04.2016 | autor eastmodels, Marian Glemba

Štefánikovo krídlo 2016 sa uskutoční dňa 2. apríla 2016 v INSPIRO (Park oddychu) v Ivanke pri Dunaji.

Elektronická registrácia modelov bude ukončená dnes o polnoci, pre prihlásenie modelov do súťaže stačí, ak kliknete TU

19. apríl 2016 ... Marian Glemba ... organizátori súťaže nám poslali spracované videá workshopov. Iba pripomeniem, že svoje modelárske zručnosti v Ivanke pri Dunaji predviedli Ján Moravčík, Braňo Lukačovič a Vlado Begera.

 

1. apríl 2016 ... vo fotogalérii nájdete prvé fotografie zo súťaže, zajtra pribudú kompletné fotogalérie a report

24. marec 2016 ... Ján Moravčík ... organizátorom súťaže od sponzorov pribudli zaujímavé ceny. 

Cena portálu www.pedestal.blog.cz za najkrajšiu bustu a www.diorama.blog.cz  za najkrajšiu figúrku

Pre víťazov bodovacích a hlasovacích kategórií pripravili organizátori busty Štefánika.

Cena www.airlaners.sk špeciálne ocenenie pre najlepší model dopravného lietadla a vybrané modely dopravných, resp. civilných lietadiel.

 

Cena www.modelshop.sk za najlepší, alebo najzaujímavejší model dvoj alebo viacmotorového bombardéru bez rozdielu obdobia, mierky a vekovej kategórie.

Cena spoločnosti Darwell za najlepší model lietadla z vojny vo Vietname.

 

04. marec 2016 ... Ján Moravčík ... do súťaže Štefánikovo krídlo zostáva presne jeden mesiac. Organizátori spolu s portálom www.modelarea.sk spustilili elektronickú registráciu modelov. Na prihlásenie sa dostanete, keď kliknete TU

08. február 2016 ... Ján Moravčík ... organizátori súťaže Štefánkovo krídlo v spolupráci s občianskym združením www.airliners.sk pripravujú SIG dopravných lietadiel. Tematická výstava je určená pre modely civilných dopravných lietadiel bez rozdielu mierky od vzniku letectva až po súčasné stroje. Aj keď sa jedná o nesúťažnú výstavu, členovia airliners.sk odmenia najkrajšie modely zaujímavými cenami. Neváhajte preto a doneste svoje modely aj vy!

Propozície si môžete pozrieť ak kliknete TU.

Štefánikovo krídlo je známe  bodovacou súťažou lietadiel. Pravidlá si môžete pozrieť, keď kliknete TU

02. február 2006 ... Ján Moravčík ... aktuálny zoznam predajcov je takmer uzavretý. Ostávajú posledné dve voľné miesta!!! Pokiaľ chcete na podujatí predávať píšte organizátorom mail na araya@azet.sk

Doteraz prihlásení predajcovia:

  • Modelshop
  • Airbrushcentrumsk
  • Airdesign
  • Artol
  • Bornit
  • dream-kit

Okrem toho sa uzavrel aj zoznam modelárov, ktorí predvedú svoje majstrovské umenie. Tretím človekom je Vlado Begera, ktorý sa vo svojom workshope bude venovať dopravým lietadlám, konkrétne ich povrchu.

17. január 2016 ... Marian Glemba ... v Ivanke sa organizátori rozhodli, že inovujú a posilnia aj sprievodný program podujatia. Oslovili dvoch výborných modelárov, ktorí sa počas soboty predvedú so svojimi workshopmi. O koho sa jedná a aké budú témy?

Prvý modelár je Braňo Lukačovič, v komunite modelárov známy pod prezývkou: cesnak. Braňo sa bude venovať maľovaniu figúrky v mierke 1/35 s podnázvom workshopu "rýchlo a ľahko". 

Druhým modelárom bude Ján Moravčík, ktorý predvedie návštevníkom základné kroky patiny na modeloch bojovej techniky. 

Bratislava je v modelárstve známa Plastikovou zimou, no pred pár rokmi sa skupinka nadšencov rozhodla, že okrem tradičnej súťaže, ktorá sa koná v novembri, zorganizuje druhú v jarnom období s názvom Štefánikovo krídlo. V roku 2016 to už bude tretí ročník súťaže. Štefánikovo krídlo je súťaž, ktorá je špecifická spôsobom hodnotenia, kedy modely hodnotia modelári. Bližšie info prinesieme čoskoro. Pre modelárov je pripravených:

  • 24 súťažných kategórií
  • 2 bodovacie kategórie
  • 6 žiackych kategórií

Okrem veľkej škály súťažných kategórií stojí za zmienku aj veľký počet špeciálnych cien, ktorých počet už dnes prevyšuje číslo dvadsať a určite pribudnú ďalšie. My sa do Ivanky chystáme tiež, aby sme podporili snahu organizátorov zrealizovať podujatie tak, ako si predstavujú. Okrem toho vám budeme prostredníctvom stránky prinášať nové informácie priamo od organizátorov, rovnako tak informácie môžete nájsť na stránke občianskeho združenia www.airliners.sk

Okrem toho, len niečo cez štyri kilometre od miesta konania súťaže sa nachádza Mohyla generála Milana Rastislava Štefánika, čo rozhodne stojí za návštevu. 

Mohyla M. R. Štefánika Ivanka pri Dunaji, zdroj: www.http://lubomirhurajt.blog.sme.sk/c/355417/Putovanie-za-Stefanikom.html

Fotografie priestorov INSPIRO (Parku oddychu)

Fotografie z minulého ročníka súťaže

Plagát podujatia

 

Súvisiace články

návrat hore