eastmodels.sk
eastmodels.sk

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024
#

Nasledujúca udalosť

Velikonočný Postějov 2024, Prostějov (CZ)

29.03.2024

Tričko pre Ivana Klauča - video!!!

Pridaný 05.05.2016 | autor Ján Moravčík

05. máj 2016 ... Ján Moravčík ...  včera som absolvoval stretnutie s Ivanom Klaučom. Úprimne som sa tešil, pretože Ivan má aktuálne na stole plastikový model, teda niečo, čo je aj v mojej oblasti záujmu. Stretnutia s Ivanom sú pre mňa vždy veľmi oddychové a inšpiratívne. Informoval som ho o stave zbierky a tlmočil som mu všetky povzbudzujúce slová od vás, ktoré prostredníctvom objednávok dostávame. Ivan a jeho mama vám všetkým zo srdca ďakujú. Pri tejto príležitosti som natočil pár záberov zo stavby modelu T-34/76 od firmy ICM v mierke 1:35.

28. apríl 2016 ... Ján Moravčík ... od spustenia kampane ubehlo desať dní a už máme objednaných niečo cez 50 kusov tričiek. Pri odpočítaní nákladov na výrobu je to už teraz niečo cez 500 eur pre Ivana. My sme si však dali cieľ 1000 eur a pevne veríme, že túto métu pokoríme. Okrem pomoci formou kúpy trička sú jednotlivci, ktorí sa rozhodli Ivanovi pomôcť osobitne. V mene Ivana im vyslovujem obrovskú vďaku. Pred pár dňami som dostal správu od Rada Kertésa. Iba pripomeniem, že Rado je majiteľom modelárskeho obchodu PROSPEKTOR a tiež partnerom nášho portálu. Prospektor venuje jedno euro za každé predané tričko. Vyslovujem za všetkých nás obrovskú vďaku. A vy priatelia, ktorí ste si ešte tričko neobjednali, máte na to ešte 10 dní, objednávky potom pôjdu do výroby a kúpiť tričko bude nemožné.

V každom koníčku a hobby a modelárstvo nie je výnimkou, prídu chvíle, kedy sme si povedali, že toto asi nedáme.  Stáva sa to aj mne. Sú však ľudia, ktorí to majú v živote predsa len ťažšie. Jeden z nich je aj Ivan Klaučo z Liptovského Hrádku (rozhovor s Ivanom si môžete prečítať TU).

Ivanovi nebolo dopriate, aby sa mu žilo v tomto svete komfortne, bolo mu však dopriate, že na tomto svete môže byť a to je ten najväčší dar, ktorý dostal. Ivana poznám od roku 2007, kedy som pracoval ako vychovávateľ v CVČ v Liptovskom Hrádku. Spojil sa so mnou pred prvým ročníkom našej súťaže Bulldog fest, poznáme sa teda už desať rokov. Odvtedy je aj čestným členom nášho klubu a jeho modely môžete vídať na viacerých súťažiach na Slovensku. Nebudem tu písať o Ivanovom handicape, pretože ho poznám a viem, že to nemá rád. Chcel by som sa však venovať tomu, že človek ako Ivan dostáva len nepatrnú pozornosť a pomoc od štátu. Naplno som si to uvedomil až tohto roku, kedy som robil rozhovor s ním. Uvedomil som si, že Ivanove modelárske majstrovstvo je brilantné.

Je neprípustné, aby sa ľudia, ktorí sú odkázaní na pomoc svojich rodičov, sa doslova doprosovali zdravotníckych pomôcok a pravidelne je ich stav prehodnocovaný, dokonca ich percento invalidity je znižované! Chceme, aby v tomto koníčku pokračoval a ďalej sa posúval. Keďže je Ivan na invalidnom dôchodku a žije so svojou maminou, chceme mu aspoň trochu pomôcť. Na to však potrebujeme aj vás milí modelári. Som veľmi rád, že ľudia ochotní pomôcť, Ivanovi pomohli už po uverejnení rozhovoru. Som rád, že sa Ivana začali zaujímať aj ľudia z Liptovského Hrádku, konkrétne primátor p. Branislav Tréger a poslanec mestského zastupiteľstva p. Peter Čajka. Ako iste viete, súťaž Bulldog fest oslávi svoje desiate narodeniny a zároveň sa bude jednať o posledný ročník tejto súťaže. Je správny čas urobiť niečo, aby sme na tento ročník a históriu celej súťaže nikdy nezabudli. Po niekoľkotýždňovom premýšľaní sme prišli na spôsob, akou formou by sme Ivanovi pomohli. Spolu s našim grafikom Matejom Moravčíkom sme pripravili návrh na limitovanú edíciu 100 ks tričiek, ktoré si môžete cez nás objednať (náklady spojené s výrobou tričiek uhradilo mesto Liptovský Hrádok, za túto pomoc veľmi pekne ďakujeme).

Celý výťažok z predaja bude venovaný a odovzdaný na súťaži Bulldog fest 2016 dňa 21. mája do Ivanových rúk. Veríme, že tieto prostriedky Ivanovi pomôžu a uľahčia mu život v tejto dobe, kedy štát na svojich občanov zabúda. Cena trička je 14,90 eur. Na objednanie použite mail: pomocivanovi@gmail.com, do textu uveďte typ trička (pánske, dámske), konfekčnú veľkosť (XS, S, M, L, XL, XXL), počet kusov a vaše meno. Možnosť objednať si tričko bude do 8. mája 2016. Tričká budú k dispozícii k odberu podľa zoznamu na súťaži Bulldog fest 2016.

 

návrat hore