eastmodels.sk
eastmodels.sk

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024
#

Nasledujúca udalosť

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024

Plastiková zima 2016 - výsledkové listiny s fotografiami

Pridaný 19.12.2016 | autor Ján Moravčík, Rasťo Hasiček

19. december 2016 ... Ján Moravčík ... organizátori spracovali výsledkové listiny aj s fotografiami. Výsledky dospelých modelárov nájdete TU, žiakov a juniorov TU

1. december 2016 ... Ján Moravčík ... pred pár minútami mi do mailovej schránky prišiel mail od Vlada Begeru, ktorý mi poskytol štatistické údaje o súťaži Pastiková zima 2016. 

893 súťažných modelov  (z toho 169 mládež)
ďalšia stovka modelov na klubových prezentáciách
350 súťažiacich 
viac ako 2500 návštevníkov 
68 predajcov
5 workshopov

Zaujímavosti:
- najobsadenejšie kategórie:
B1 - 64 ks
B3 - 54 ks
A2 - 50 ks
- udelených 140 snehuliačikov
 

Plastiková zima 2016

Bez zbytočných básnických prívlastkov a slovných ozdôb s pokojným svedomím môžem povedať, že Plastiková zima je suverénne najlepšia, najväčšia a najzaujímavejšia modelárska akcia na Slovensku. Bez problémov ju môžem zaradiť na prvú priečku spolu s maďarskou svetoznámou akciou Moson show. V Bratislave už tradične možno vidieť stovky kusov modelov tej najvyššej kvality. Práve kvalita je to, čo mi na niektorých slovesných akciách chýba. Porovnať si svoju prácu s modelármi práve na Plastikovej zime a uspieť, má podľa mňa skutočnú váhu.

12 rokov a stále napred

Ako organizátor modelárskej súťaže viem, aké je ťažké organizovať súťaž tak, aby mala stúpajúci charakter. Scenáre väčšiny modelárskych akcií je taký, že prvé roky sú počty a úroveň na pomerne vysokej úrovne. Neskôr, možno aj stratou motivácie organizátorov súťaže upadajú. Aj organizátori musia neustále počúvať a byť pozorní k požiadavkám modelárov a návštevníkov, pretože práve na nich to stojí, presne tak, ako v kotli povedal Vladimír Šulc z firmy Eduard. Súťaž v Bratislave si tohto roku zaznačila svoj dvanásty zárez a musím konštatovať a nielen ja (máme spätnú väzbu od návštevníkov), že toto bol jeden z najlepších ročníkov súťaže.

Skvelá spolupráca

EASTMODELS ako modelársky portál sa vydal na misiu pomoci všetkým organizátorom súťaží na Slovensku. Nielen ako mediálny partner, ale aj spoločenstvo ľudí, ktoré vie vypomôcť aj svojimi kapacitami. Vzájomnú spoluprácu sme nadviazali v máji tohto roku, kedy boli členovia KPM Bratislava na súťaž Bulldog fest v Liptovskom Hrádku. Naše nároky nie sú vôbec vysoké, požadujeme len umiestnenie loga na oficiálny plagát akcie a chceme, aby sme mali v poskytovaní informácií určitú exkluzivitu. Tu musím poďakovať Vladimírovi Begerovi, ktorý ma pravidelne a v hojnom množstve zásoboval informáciami, a tak ste im mali možnosť čítať u nás ako prví. Už pri prihlasovaní modelov cez internet som vedel, že pre modelárov je Plastiková zima dôležitou akciou.

Burza, workshopy, kotoly...

To, že v Bratislave vždy zaručene nakúpite je fakt, ktorý je známy už veľmi veľa rokov. Som veľmi rád, že sa organizátori vrátili opäť k workshopom, pretože to výrazným spôsobom oživí a spestrí sprievodný program. Aj napriek tomu, že sa na začiatku vyskytli technické problémy (spôsobené našou stranou) všetko vedeli organizátori promptne vyriešiť , a tak všetko malo viac než hladký priebeh. Mená ako Zdeněk Šebesta, Braňo Lukacovič, Jindro Štěrbáček a Vladimír Šulc sú dôkazom toho, že Bratislava je spojená s najvyššou kvalitou. Záznamy z workshopov, rovnako tak z kotla firmy Eduard vám prinesieme v najbližších dňoch.

Modely, modely, modely...

Čo by to bol za report, keby sme sa nedotkli modelov. Ako sme spomínali, v Bratislave bolo možné vidieť to najlepšie široko ďaleko. Porovnať s svoje modely s tými najlepšími by malo byť snahou všetkých modelárov, ktorí sa snažia zlepšovať. Vyhrávať súťaže medzi priemernými nie je z hľadiska progresu moc zaujímavé, aj keď mnohí modelári sa s tým dnes uspokoja. Naopak prehrávať s najlepšími je hnacou silou vpred. V Bratislave bolo možné vidieť od najlepších modelárov nielen zo Slovenska, ale aj z Českej republiky, Maďarska, Rakúska, Poľska, Srbska, Chorvátska, Litvy a dokonca až z Ruska. Absolútne úžasné!

Už dnes sa tešíme na budúci ročník súťaže a pevne veríme, že tak ako tohto roku, aj budúci rok budeme môcť byť blízko organizátorom najväčšej modelárskej akcie na Slovensku.

V galérii pod článkom vám prinášame fotografie modelov bojovej techniky, ktorých autorom je Rasťo Hasiček.

 

Súvisiace články

návrat hore