eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Moson Model Show 2019 – aký bol piatok?

Pridaný 27.04.2019 | autor Ján Moravčík

Súťaž Moson Model Show je pre mnohých modelárov akciou roka. Berieme ju tak aj my. Množstvo kvalitných modelov, množstvo predajcov a jedinečná atmosféra podujatia ju právom stavia na pomyselný vrchol súťaží v Európe, možno aj na svete. Od minulého roku, kedy sme vyskúšali model celovíkendovej účasti na tejto akcii sme tohto roku nerozmýšľali inak a do „Mošone“ sme všetci pricestovali už v piatok. Máme tak jedinečnú možnosť byť pri všetkom dôležitom a neponáhľať sa.

Na cestu sme vyrazili s Mariánom Glembom z Liptovského Hrádku o 8:30. Zdržať som sa mal v Petržalke, kde som absolvoval tréning s Jakubom Kopčekom v Činkárni Čambal, ktorú vlastní vynikajúci slovenský kulturista Marián Čambal, s ktorým som sa po rokoch opäť stretol.

Krátko po druhej hodine poobede sme už stáli pred UFM arénou, kde na nás čakali Marek Zindulka a Robert Vysloužil. Pomaly sa priestor začal zapĺňať modelmi a modelármi. Prvé fotografie si môžete pozrieť TU. Mošoň je úžasná stretnutiami s ľuďmi a ja si čoraz viac uvedomujem, že je to veľmi významný fakt. Cestovaním po svete, kedy vyrážame na rôzne modelárske súťaže, si z týchto ciest okrem fantastických zážitkov prinášame aj nové priateľstvá, a tým, že v Mošoni je väčšina modelárskej komunite, sa opäť stretávame. Fantastické!

Stretli sme sa s modelármi z Fínska, s našimi slovinskými priateľmi (Grega Križman, Anže Zorko, Bine Logar), s Romanom Volchenkovom, Martinom Redom Kováčom, Jorge Porto Del Corralom a mnohými, mnohými ďalšími. Cítime sa tu vynikajúco a už teraz vieme, že to bude skvelý ročník.

Po zaregistrovaní modelov sme sa presunuli na ubytovanie a po krátkej pauze sme sa vydali na večeru do mesta za ostatnými modelármi. Nevýhodou je, že večer sa výrazne ochladilo a dnes tu bude o desať stupňov menej než včera. A čo nás čaká dnes? Mali by sme nafotiť väčšinu modelov. Na obed by mala byť dostupná kompletná fotogaléria lietadiel, večer spracujeme report spolu s videom. Sledujte stránky priatelia, bude to stáť za to!

Súvisiace články

návrat hore