eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Moson Model Show 2019 – skvelý druhý deň je takmer za nami!

Pridaný 27.04.2019 | autor Ján Moravčík

Očakávania fantastickej akcie sa naplnili. Nič iné sme nepredpokladali, pretože organizácie súťaže Moson Model Show je na neuveriteľne vysokej úrovni! Z facebookového kanálu Mosonshow sme sa dozvedeli, že do súťaže bolo tohto roku zaregistrovaných 2278 modelov od 783 modelárov zo 40 krajín. Okrem toho, že tieto čísla súneuveriteľne vysoké, dych berúca je kvalita súťažných modelov! Budem sa opakovať, keď poviem, že pre mňa a celý EastModels tím je toto podujatie najprestížnejšie v Európe a možno aj na svete.

Pred príchodom do haly sme sa ešte zastavili na káve v McDonalde, ktorá nám padla viac než vhod. Príjemne nás nabudila a najmä zohriala, pretože dnes je v Mošoni výrazne chladnejšie, než včera.

Som rád, že tohto roku som konečne stihol všetko, čo som chcel. Vybaviť dohodnuté stretnutia, nejakým nákupom sa potešiť a všetko stihnúť odfotiť. Udialo sa tak vďaka výraznej pomoci Mareka Zindulku a Lukáša Kvietka, ktorí si ochotne vzali na starosť fotografovanie niektorých kategórií. Priznám sa, že by som nechcel byť v koži rozhodcov, pretože vybrať modely, ktoré si zaslúžia cenu je skutočne ťažké.

Po dlhšom čase som sa stretol s mojim veľmi dobrým priateľom Braňom Herainom, s ktorým sa poznám presne 19 rokov. Pamätám si ako dnes, ako pricestovali spolu s bratom Tomášom na súťaž Najada Cup do Liptovského Hrádku. Zmeškali registráciu a hlavný organizátor ich nekompromisne nepripustil do súťaže v bodovacích kategóriách a umožnil im súťaženie v diváckom hlasovaní. Bola to veľká škoda, pretože ich modely v tom období boli nadčasové! GMC  353 v mierke 1:35 od Tamiye s prasaťom na korbe bolo pre nás ako z inej galaxie! Po otázke na Braňa, čo má nové mi oznámil, že sa mu narodil synček Michal. Ostal som príjemne prekvapený. Po rozhovore s Braňom som vycítil, že životné zmeny, ktoré sa v jeho živote udiali smerovali ku krásnemu naplneniu. Michalovi želáme veľa zdravia a dúfame, že sa podá po tatovi a vyrastie z neho ďalší šikovný modelár.

V pozícii rozhodcu pôsobil dnes aj náš člen Štefan Pásztor, ktorý mi potvrdil, že kritéria hodnotenia sú nastavené veľmi vysoko, rozhodcovia pristupujú k hodnoteniu maximálne objektívne. Ako povedal hlavný organizátor András Egresi – rozhodcovia sú tí, ktorí tvoria kvalitu tejto súťaže.

Pri predajcoch sme sa zastavili na stánku Brassica models, ktorá do Mosone doniesla novinku v podobe modelu Tatra 128 a Tatra 128C v mierke 1:72. Opäť sa jedná o mimoriadne kvalitné modely, ktoré rozhodne zatraktívnia zbierku nejedného modelára.

Ladislav Vallo, člen organizačného štábu súťaže Panzershow venoval do súťaže tri kríže. Dostala sa nám pocta vybrať ocenené modely, ktorých fotografie nájdete nižšie.

Stretli sme sa aj s priateľmi z Nowého Targu, s Ammo tímom a s našimi „slovanskými bratmi“ Aleksandrou Cvetanovski a jej priateľom Markom Miladinovičom. Ako vždy to boli veľmi príjemné a vrúcne stretnutia. 

Viac fotografií z dnešného dňa nájdete na našom facebooku.

Súvisiace články

návrat hore