eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024

EastModels dnes oslavuje piate narodeniny!

Pridaný 01.09.2020 | autor Ján Moravčík

1. september 2020 ... Ján Moravčík ... presne pred piatimi rokmi začal modelársky portál EastModels písať svoju históriu.

Trochu histórie

Myšlienku takéhoto projektu som nosil v hlave od súťaže Bulldog fest 2014, kedy sa mi stretnutím s Migom Jimenezom otvorili úplne nové dimenzie tohto hobby. K „písaniu“ a fotografovaniu som sa dostal úplnou náhodou, a to už v roku 2009, kedy som ešte ako aktívny kulturista niekoľko rokov spolupracoval s Igorom Kopčekom (majiteľom kulturistického portálu EastLabs). Precestoval som s ním kus Európy, písal som reporty zo súťaží, spracovával som profily kulturistov, fotografoval a točil som tréningy a súťaže. Po zdravotnom kolapse v roku 2011, kedy som z hodiny na hodinu prehodnotil svoje priority, som kulturistickú komunitu postupne opustil a vrátil sa k hobby z detstva – modelárstvu. 

Spolu s EastModels tímom sme navštívili takmer všetky súťaže na Slovensku, zavítali sme tiež do Českej republiky, navštívili sme Veľkú Britániu, Holandsko, Srbsko, Maďarsko, Poľsko. Najmä v Srbsku sme si našli blízkych priateľov a radi sa tam vraciame. Náš tím sa rozrástol o nových členov zo Slovinska, Českej republiky a Srbska. Snažíme sa podporovať nové talenty a vtiahnuť ich do našej komunity. Stali sme sa mediálnym partnerom najprestížnejšej súťaže na Slovensku - Plastiková zima a tiež legendárnej Moson Model Show. 

Neodpustím si trochu štatistiky. K dnešnému dňu:

  • Je na stránke presne 1254 článkov
  • Web navštívilo 177 915 návštevníkov
  • Stránky boli zobrazené 1 679 151 krát
  • Najviac návštevníkov je so Slovenska (33%), Českej republiky (30%) a USA (12%)
  • Rekord dennej návštevnosti bol 28.4. 2019 počas súťaže Moson Model Show, a to presne 10 852 krát
  • Najčítanejší rozhovor je Jiří Ščučka - najnenávidenejší modelár v Československu - 1. časť12 869 zobrazeniami
  • Najpozeranejšie video na YouTube - Scale Model Challenge - Best of - 56 340 zobrazení
  • Najčítanejší článok je Bulldog fest 2016 s 44 366 zobrazeniami

Čo bude ďalej?

Keď si to takto zrekapitulujem, konštatujem, že som spokojný. Niečo sa nám podarilo, niečo nie, v niečom zaostávame, vidím priestor k ďalšiemu rastu. Aj napriek tomu som sa pred pár mesiacmi dostal do štádia, ktoré bolo do značnej miery spôsobené pandémiou vírusu, že som premýšľal čo ďalej. Nakoniec som sa rozhodol, že EastModels bude pokračovať a čas, ktorý mám k dispozícii z dôvodu zrušenia súťaží na jeseň využijem na vylepšenie, respektíve znovuzrodenie EastModels. V pláne je kompletne nový a moderný web, ktorého spustenie je naplánované na 24. december 2020. Podstata ostane zachovaná. Na stránkach sa budú prioritne objavovať reportáže zo súťaží, aktuálne informácie, rozhovory, rozbehať viac by sme chceli YouTube, facebook a instagram. Priestor by tiež mali dostať výrobcovia a predajcovia modelov a modelárskeho príslušenstva. Aktualizácie by sa mali dočkať aj podmienky mediálnej podpory modelárskych súťaží.

Ak by neboli stránky dlhšiu dobu aktualizované, nebojte sa, usilovne budeme pracovať na niečom novom. Keď nám to epidemiologická situácia dovolí, rád sa so všetkými uvidím na nejakej modelárskej akcii, pretože mi to už sakra chýba!

Poďakovanie

Všetky čísla v štatistike vyššie sú vaša zásluha a v mene všetkých aktuálnych členov by som vám rád poďakoval za priazeň, ktorú ste nám počas rokov prejavovali. Verím, že nám ju zachováte aj v náročnom období, ktoré nás čaká a spoločne oslávime nový začiatok.

 

návrat hore