eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Plastic Model Show Svit 2024 - už zajtra!

Pridaný 12.04.2024 | autor Ján Moravčík, Roman Michalko

Plastic Model Show Svit 2024 sa uskutoční 13. apríla 2024 v Kultúrnom dome vo Svite

Internetová registrácia

12. apríl 2024 ... Ján Moravčík ... už zajtra na nás čaká súťaž Plastic Model Show Svit 2024. Okrem bohatého sprievodného programu budú vo Svite aj predajcovia modelov a príslušenstva. 

11. apríl 2024 ... Ján Moravčík ... 430, to je konečné číslo, na ktorom sa uzavrela internetová registrácia modelov na prvý ročník súťaže Plastic Model Show Svit 2024, ktorá na nás čaká už túto sobotu. Kto to nestihol, nemusí mať obavy, modely bude možné prihlásiť aj na mieste v sobotu od 8:00 - 11:00. Táto súťaž má pre mňa veľký význam, pretože pod Tatry sa po prestávke opäť vracia súťaž. V minulosti práve v Poprade v tradičnom marcovom termíne prebiehala kultová súťaž Plastic Session, neskôr robili súťaž chlapci v augustovom termíne v Novej Lesnej. Dokonca, v mojich úplných začiatkoch som bol na súťaži v Svite asi dvakrát. Niekde doma mám z toho aj videozáznam na VHS (keď bude čas, spracujem). 

Na súťaž budem cestovať spolu s Adelkou a ďalšími členmi modelárskeho krúžku pri CVČ Liptovský Hrádok z mojej chaty. Už teraz sa na to veľmi teším. Vďaka týmto momentom sa sám vraciam do svojho detstva. Rád spomínam, ako som večer v posteli nevedel zaspať, pretože som mal problém dočkať sa rána. Viem, že do Svitu sa chystá Matúš Oravkin, Antonio Kalik, náš poľský ambasádor Grzegorz Siuta a mnoho iných vynikajúcich modelárov. Už teraz sa na všetkých veľmi teším.

Predpokladaný príchod do Svitu máme naplánovaný na 9:30. Vybalíme modely a budeme pracovať, tak ako sme zvyknutí. Už okolo obeda sa môžete tešiť na prvé fotografie a samozrejme aj na video z cesty. Sledujte stránky, o všetkom dôležitom vás budeme informovať!

10. apríl 2024 ... Ján Moravčík ... do ukončenia internetovej registrácie zostáva niekoľko hodín. Tá bude ukončená dnes, presne o 20:00. Kto ešte nemá svoje modely prihlásené cez internet, stačí kliknúť TU, v deň súťaže ušetríte čas sebe aj organizátorom

9. apríl 2024 ... Ján Moravčík ... už len niekoľko dní nás delí od premiérového ročníka súťaže Plastic Model Show Svit 2024, ktorá sa uskutoční túto sobotu v Dome kultúry vo Svite. Iba pripomeniem, že internetová registrácia bude aktívna od zajtra do 20:00. Modely si môžete registrovať cez internet TU. Aký je harmonogram súťaže?

8:00 - 11:00 registrácia modelov

11:00 - 14:00 verejná výstava modelov/hodnotenie modelov

14:00 - 14:45 balenie modelov

15:00 - 16:00 vyhodnotenie modelov

2. apríl 2024 ... Roman Michalko ... je druhý apríl a dátum prvého ročníka súťaže Plastic Model Show Svit sa nezadržateľne blíži. Iba pripomínam, že modely si môžete registrovať cez internet TU. A aké ceny čakajú na modelárov?

  • Cena firmy ATE – za najkrajší vrtuľník
  • Cena 2 letky Sliač – za najkrajšie lietadlo v československej kamufláži
  • Pohár riaditeľa súťaže
  • Pohár primátorky mesta Svit
  • Pohár riaditeľky CVČ Svit
  • Pohár riaditeľky Spojenej školy Mierová Svit – pre najlepší model v žiackych kategóriách

Okrem pohárov sú pripravené aj vecné ceny od našich partenerov – Eduard, RS model, Mr. Paint, Hobby Models v podobe krásnych stavebníc. Počas súťaže pre vách chystáme veľké prekvapenie, ktoré sa dozviete až na mieste.

Občerstviť sa môžete v Street burger, ktorý sa nachádza v budove na poschodí. Tiež je pripravené vystúpenie RC modelov . V budove sa nachádza múzeum zbraní a uniforiem, ktoré bude po celý čas súťaže otvorené. A to najhlavnejšie firma Prodesing s.r.o. a Charlet Jasná nám venovala 3 vyhliadkové lety nad Tatrami, a to v kategórii žiak, junior a senior. Máte sa na čo tešiť! Aktuálnemáme registrovaných predajcov:

  • Dioramamodel
  • Flanker Banská Bystrica

Na Plastic Model Show Svit sa tiež uskutoční ďalšie kolo už známeho kolotoča GT cup, ktorý organizuje Jan Merhaut. 

19. marec 2023 ... Roman Michalko ... ďalšou zaujímavou cenou bude cena 2letky Sliač za najlepší model vo farbách československého letectva. Iba pripomeniem, že internetová registrácia je aktívna, tak neváhajte a registrujte svoje modely.

14. marec 2024 ... Roman Michalko ... ATE Europe, ktorá je nám všetkým známa ako prevádzkovateľ vrtuľníkov aj záchrannej služby ocení model najkrajšieho a najlepšieho vrtuľníka. Máte na čo tešiť! Ďalším garantom našej súťaže je firma Eduard, ktorej modely urobia radosť našim súťažiacim.

10. marec 2024 ... Ján Moravčík ... organizátori premiérového ročníka súťaže Plastic Model Show Svit spustili internetovú registráciu. Stačí, keď kliknete TU alebo využijete odkaz v hlavičke tohto článku.

4. marec 2024 ... Roman Michalko ... do súťaže vo Svite zostáva necelých šesť týždňov. Registrácia bude spustená mesiac pred konaním akcie. Nižšie nájdete zoznam súťažných kategórií. 

Súťažné kategórie:

Žiaci

Z1 Lietadlá 1/72  a menšie

Z2 Lietadlá 1/48 a väčšie

Z3 Vojenská technika

Z4 ostatné

Juniori

J1 Lietadlá 1/72 a menšie

J2 Lietadlá 1/48 a väčšie

J3 Vojenská technika 1/72 menšia

J4 Vojenská technika 1/35

J5 ostatné

J6 Diorámy

Seniori

S1 Lietadlá 1/72 a menšie

S2 Lietadla 1/48 a väčšie

S3 Vojenská technika 1/72 a menšia

S4 Vojenská technika 1/35

S5 Autá

S6 Vrtuľníky bez rozdielu mierky

S7 Lode

S8 Diorámy

S9 ostatné

S10 Figúrky a busty

PM Papierové modely

Iba pripomeniem, že súťaž sa uskutoční v kultúrnom dome vo Svite. 

5. február 2024 ... Roman Michalko ... termín súťaže sa nezadržateľne blíži a my usilovne pracujeme na jej príprave.

Na čo sa môžete tešiť?

V priestoroch kultúrneho domu bude otvorená vojenská expozícia. Pripravuje sa tiež premietanie filmov s vojenskou tematikou. Je možnosť občerstvenia v  reštaurácii Street burger, ktorá sa nachádza priamo v budove.

30. november 2023 ... Ján Moravčík ... posledný novembrový deň v tomto roku môže pokojne niesť aj prívlastok šťastný. Prečo? Pred malou chvíľkou ma na facebooku čakala správa od Romana Michalka, že 13. apríla 2024 sa vo Svite uskutoční prvý ročník modelárskej súťaže - Plastic Model Show Svit 2024.

Po, na modelárske súťaže chudobnom roku 2023, sa tak môžeme tešiť na lepší rok a verím, že aj iné modelárske súťaže na Slovensku opäť ožijú. Súťaž bude určená pre všetky vekové kategórie modelárov s dôrazom najmä na mládežnícke kategórie. Organizátorom želáme, aby všetky činnosti spojené s organizáciou tohto podujatia išli hladko. 

návrat hore