eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Plastic Model Show Svit 2024 - REPORT Jána Moravčíka

Pridaný 13.04.2024 | autor Ján Moravčík

Tak a je po! Plastic Model Show Svit 2024 napísala svoju prvú kapitolu. Roman a Ondrej Michalkovci sa po dnešku zapísali do rodiny organizátorov modelárskych súťaží na Slovensku. Bola to veľmi vydarená premiéra. Dnes ráno som sa do Svitu na modelársku súťaž vracal po 22 rokoch. Ale poďme pekne po poriadku.

Na súťaž som štartoval z mojej chaty v Liptovskom Petre, čo malo pre mňa zvlášť špeciálnu príchuť. Práve v týchto miestach som s modelárstvom v mojom detstve začínal. Práve tu žila moja stará mama a ja som u nej doma počas letných mesiacov skúšal vytvárať moje prvé modely.

Vzhľadom na to, že Svit je od Liptovského Petra kúsok, sme na súťaž vyrazili pár minút po deviatej. Už o dvadsať minút neskôr sme parkovali auto pred domom kultúry.

Ihneď po vstupe som vedel, že to bude veľká súťaž. Nemýlil som sa. Veľa modelov, návštevníkov, predajcov, bohatý sprievodný program. Už po dnešku viem povedať, že na budúci rok bude potrebné zabezpečiť väčšie priestory.

Super bolo, že do Svitu prišlo množstvo známych. Potešili sme sa z návštevy nášho poľského ambasádora Grzegorza Siutu, ktorý pricestoval s celou rodinou.

Okrem nich sme po dlhšej prestávke stretli slovenské modelárske mladé pušky. Antonia Kalika, ambasádora našej značky na Slovensku a Šimona Diviša. Ich modely spolu s modelmi Matúša Oravkina boli pridanou hodnotou mládežníckych kategórií.

Na to aby som sa stretol s Martinom Seemannom som musel vycestovať do Svitu. Martin je mojim zástupcom pre papierové modely v MK Bulldog, môj veľmi blízky kamarát od detstva a žije v Banskej Bystrici. Preto je vzácnosť, keď sa na súťažiach stretneme. Ďakujem Martin, bolo to príjemné stretnutie.

Súťaž vo Svite sme využili na propagáciu nášho podujatia EastModels Challenge, ktoré pre modelárov pripravujeme v termíne 10.-11. augusta v Liptovskom Hrádku. Verím, že sa nám podarí vytvoriť hodnotnú modelársku súťaž s bohatou účasťou modelárov.

Zvlášť silnými kategóriami modelov dnes vo Svite boli lietadlá. Tam, by som teda rozhodovať nechcel.

Špeciálne poďakovanie patrí organizátorom za to, že každému mládežníkovi, ktorý sa súťaže zúčastnil podarovali plastikový model. Pamätám si, že keď som bol dieťa, práve model bola pre mňa tá najhodnotnejšia cena.

Pre mňa bol dnešok veľmi príjemným dňom. Robil som to, čo mám rád a bol som s ľuďmi, ktorí sú pre mňa dôležití. Ďakujem vám veľmi pekne a vám Roman a Ondrej spolu s celým organizátorským tímom gratulujem k skvelému výkonu!

Súvisiace články

Plastic Model Show Svit 2024 - prvé fotografie

Pridané 13.04.2024Podujatiafoto

návrat hore