eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Mosonshow 2024 – piatkový report Jána Moravčíka

Pridaný 20.04.2024 | autor Ján Moravčík

Sviatok modelárov začal. Na tento víkend som sa tešil neuveriteľne dlho. Mošoň má pre mňa vždy špeciálne miesto, pretože tu načerpávam obrovské množstvo inšpirácie. Podľa modelov, ktoré som včera na stoloch videl tomu nebude inak ani tohto roku.

Na miesto konania súťaže – do UFM arény sme včera dorazili pár minút po jednej hodine. Krátko na to dorazil aj Pavel Vagner.

Ihneď sme sa zvítali s Andrásom Egresim, (bývalým hlavným organizátorom súťaže). András tohto roku ohlásil, že žezlo prenecháva svojmu kolegovi, a tak toto asi bude posledný rok v líderskej pozícii. Tak ako sme u neho zvyknutí, privítal nás srdečným úsmevom a promptne začal zariaďovať veci, ktoré sme si dohodli dlhé mesiace pred konaním súťaže. Vďaka podmienkam, ktoré v Mošoni máme, môžeme našu prácu robiť kvalitnejšie, rýchlejšie  vy si tak pozrieť fotky zo súťaže takmer okamžite. Nájdete nás uprostred haly, odkiaľ budeme publikovať víkendové reporty.

Medzi prvými účastníkmi súťaže boli taiwanskí modelári, ktorých do Mošone prišlo ako vždy úctyhodné množstvo.

Ich modely sú ozdobou súťaže, najmä kvôli tomu, že ázijskí modelári majú odlišný štýl modelovania, než my. Je skvelé, že ich prácu môžeme vidieť osobne.

Okolo pol tretej dorazil Lukáš s Danom a rozhodli sme sa dať si neskorší obed v McDonalde.

Následne sme sa presunuli do haly, kde už sa stoly začali zapĺňať modelmi. Prvé fotografie sú už na webe a môžete si ich pozrieť kliknutím na obrázok nižšie.

Postupne sa začali objavovať známe tváre. Marek Zindulka s partiou zo Šumperka.

Jan Merhaut, ktorý prišiel s celou rodinou.

Náš poľský ambasádor Grzegorz Siuta.

Ale aj zahraniční modelári, naši priatelia, s ktorými sme sa rok nevideli.

Veľkú radosť sme mali so stretnutia s našimi japonskými priateľmi Minami Satoh a Miyabi Yamashiro, s ktorými nás zoznámil Mig Jimenez počas súťaže Scale Model Challenge minulý rok v Holandsku. Bolo to prekrásne zvítanie a z ich prítomnosti tu sa veľmi tešíme.

Tohto roku v Mošoni nesúťažím. Rozhodol som sa urobiť si pauzu a venovať sa modelárskym veciam, ktoré som posledné roky zanedbával. Chcel by som sa v určitých veciach zdokonaliť a nechcem si na seba vytvárať tlak. Preto bolo včera pre mňa obrovskou inšpiráciou len tak sa kochať tými prekrásnymi modelmi, ktoré som videl.

Po šiestej hodine sme sa vybrali ubytovať. Stihli sme urobiť ešte spoločnú fotku EastModels rodiny a išli sme.

Na večer sme mali dohodnutú večeru spolu s posádkou Mareka Zindulku. Bohužiaľ, reštaurácia, kam chodíme mala uzavretú spoločnosť a my sme sa rozhodli najesť v reštaurácii, kde sme ubytovaní. Neviem, či to bolo dobré alebo nie. Objednali sme si jedlo, poniektorí z nás misy pre štyroch, ale to čo nám doniesli bolo niečo neskutočné. Kopy jedla sa na stoloch doslova prehýbali a my sme pekne prejedení išli spať.

Dnes na nás čaká práca. V pracovnom pláne mám zaznačené, že dnes musím nafotiť kategórie lietadiel, bojovej techniky a diorám. Bude to makačka, ale teším sa na to! Sledujte stránky a pripravte sa na obrovskú vlnu inšpirácie. 

Súvisiace články

Mosonshow 2024 - výsledková listina (RESULTS)

Pridané 23.04.2024NovinkyPodujatia

Mosonshow 2024 - gallery of figures

Pridané 23.04.2024Podujatiafoto

Mosonshow 2024 - gallery of diorama

Pridané 22.04.2024Podujatiafoto

Aká bola Mosonshow 2024?

Pridané 21.04.2024NovinkyPodujatia

Mosonshow 2024 - gallery of AFV

Pridané 21.04.2024Podujatiafoto

Mosonshow 2024 - first photos!

Pridané 19.04.2024Podujatiafoto

návrat hore