eastmodels.sk
eastmodels.sk

PANZERSHOW 2024, Restaurace u Mrózka, Návsí (CZ)

29.06.2024
#

Nasledujúca udalosť

PANZERSHOW 2024, Restaurace u Mrózka, Návsí (CZ)

29.06.2024

Ciupaga 2024 - sobotný REPORT Jána Moravčíka

Pridaný 25.05.2024 | autor Ján Moravčík

Prvý, resp. druhý deň Ciupagy máme takmer za sebou. Akuálne na nás čaká spoločná večera po mimoriadne nabitom dni. Ako som v článkoch už dopredu avizoval. Ciupaga 2024 pre team EastModels začala už včera poobede, kedy do Liptovského Hrádku dorazili Vojto Mitura a Pavel Vagner. Spoločne sme sa boli totiž pozrieť na priestory Športového komunitného centra, kde sa uskutoční prvý ročník súťaže EastModels Challenge 2024. Následne sme sa spolu presunuli na moju chatu do Liptovského Petra, kde sa k nám pripojil Roman Michalko a Dano Hajtinger. Spoločne sme grilovali a večer navštívili miestnu krčmu. Bolo to fantastické!

Ráno sa nám síce vstávalo trochu ťažšie, ja som absolvoval ranný nákup potravín na raňajky a o pol desiatej sme vyrazili na cestu.

Presne o jedenástej sme boli na mieste. Išli sme trošku ťažšou nohou na plyne, pretože sme potrebovali do Noweho Targu doručiť kameru, ktorou sme natáčali workshopy. Našťastie sme s minimálnym oneskorením všetko stihli. Záznamy sa objavia na našom YouTubovom kanáli. 

Na mieste nás ihneď zvítal Grzegorz Siuta, hlavný organizátor súťaže.

Súťaž v Nowom Targu milujem. Má neopakovateľnú atmosféru a je to ideálna akcia, ak chcete prísť s deťmi. My sme so sebou zobrali hneď tri. Sú to mladí modelári z modelárskeho krúžku, ktorý v Liptovskom Hrádku pod CVČ Lienka funguje už šesť rokov a teší sa mimoriadnej obľube detí.

Do druhej hodiny som stihol nafotiť väčšinu modelov. O druhej ma čakala porada rozhodcov, keďže tohto roku na súťaži Ciupaga hodnotím modely bojovej techniky. Nerobím to často, ale bola to veľmi príjemná skúsenosť. Spolu s ostatnými rozhodcami sa nám podarila aj veľmi pekná a pre mňa vzácna spoločná fotografia.

Organizátorov musím pochváliť, pretože tento rok zabezpečili vynikajúce občerstvenie. Vôňu zapiekanky bolo cítiť ďaleko a chutila výborne.

Súťaž Ciupaga je ešte niečím výnimočná. Toľko cien sa len tak nevidí. Je vidieť, že im na tom záleží a že my môžeme byť aspoň z časti súčasťou tohto skvelého projektu.

No nič, deti sú hladné, utekáme jesť. Ohlásim sa opäť zajtra ráno, kedy spracujem fotografie lietadiel. 

Súvisiace články

Ciupaga 2024 - prvé fotografie

Pridané 25.05.2024Podujatiafoto

návrat hore