eastmodels.sk
eastmodels.sk

PANZERSHOW 2024, Restaurace u Mrózka, Návsí (CZ)

29.06.2024
#

Nasledujúca udalosť

PANZERSHOW 2024, Restaurace u Mrózka, Návsí (CZ)

29.06.2024

Ciupaga 2024 prešla cieľom piateho ročníka. Aká bola?

Pridaný 26.05.2024 | autor Ján Moravčík

Keď píšem tieto riadky, je pár minút pred siedmou hodinou večer a ja po viac ako dvoch mimoriadne aktívnych dňoch sedím za svojim notebookom v pohodlí domova. Boli síce náročné, ale zároveň to boli dni, ktoré sa na dlhú dobu zapíšu do môjho modelárskeho srdca.

Po včerajšej večeri sme spoločne pokračovali vo voľnej zábave v hoteli, kde sme boli ubytovaní. Konečne sa nám podarilo zabezpečiť si ubytovanie tak, aby sme boli všetci na jednom mieste a patrične sme si to užili.

Ráno som vstal už tradične ako prvý pár minút po piatej hodine. Sadol som za počítač a spracovával materiál zo včera. Po mne vstal Pavel, Vojto, až sa nakoniec prebrali všetci. Po rýchlom balení a „odubytovaní“ sme sa všetci tešili na raňajky v McDonalds. Je to už akási naša tradícia, že raňajkujeme práve tu. Páčilo sa to najmä deťom.

Keďže tohto roku Pavel a Vojto nesúťažili, rozlúčili sa s nami už od desiatej. Spravili sme si fotografiu do EastModels albumu a išli.

Okolo jedenástej sme prišli na miesto konania súťaže. V tom čase tam nebolo veľa ľudí a ja som si tak mohol v pokoji  prezrieť všetky práce. Pri tejto príležitosti sme ocenili šesť modelov. Tri cenami nášho portálu a tri oceneniami súťaže Panzershow. Výber prác nájdete nižšie.

Zvlášť musím vyzdvihnúť najmä prácu Radima Šroma, ktorý na súťaž cestoval veľkú vzdialenosť. Som za to rád, lebo návštevníkom poskytol jedinečnú možnosť vidieť jeho skvelú prácu naživo.

Do Noweho Targu pricestoval Radim aj s priateľkou

Pri výbere ocenených modelov som týmto poveril deti z modelárskeho krúžku. Keď mali modely vybraté, prišli za mnou, aby som ich výber odobril. Musím ich všetkých pochváliť, pretože vybrali skutočne kvalitné modely a so žiadnym ich výberom som nemal problém. Práve model Radima vybrala Adelka. Spolu s Radimom som ju zoznámil a tá mu hneď ukázala s akými modelmi súťažila.

Neviem, či sa mi to podarí dostatočne vyjadriť, ale som životu nesmierne vďačný za takéto prepojenia môjho súkromia a rodiny a tohto prekrásneho hobby. Veľa to pre mňa znamená.

Adelka s Vojtom Miturom (Vojto vie)

Deti s Grzegorzom Siutom

Od druhej začalo vyhlasovanie výsledkov. V spolupráci Grzegorz a Pawel malo hladký a bezchybný priebeh. 

Jeden z NAJ modelov pre mňa v tomto roku je model Mig-21 PFM v mierke 1/48 od Kamila Trembacza. 

Tento model je famózny, a preto sa nečudujem, že Kamil dnes zožal obrovský úspech.

Kvôli únave detí sme po vyhlásení ich výsledkov vyrazili na cestu domov, a tak sme sa s Grzegorzom a ostatnými členmi klubu nestihli osobne rozlúčiť. Urobím to preto tu.

Grzegorz a celý tím. Pamätám si ako dnes, keď som po prvýkrát cestoval na súťaž Ciupaga. Bolo to presne pred piatimi rokmi. Hneď som si to u vás zamiloval, a to z jediného dôvodu. Od prvej chvíle a trvá to dodnes, cítim lásku, ktorú do celej organizácie súťaže dávate. Veľa ľudí hľadá kvalitu súťaží v počte súťažných modelov. Ja stále hovorím, že číslo nič neznamená, pokiaľ súťaž nemá srdce. A srdce Ciupagy je obrovské. Ďakujeme za všetko a vidíme sa opäť o rok!

Súvisiace články

Ciupaga 2024 - sobotný REPORT Jána Moravčíka

Pridané 25.05.2024NovinkyPodujatia

Ciupaga 2024 - prvé fotografie

Pridané 25.05.2024Podujatiafoto

návrat hore