eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

O putovný pohár riaditeľky CVČ Košice 2017 - prvé fotografie!

Pridaný 11.03.2017 | autor Rasťo Hasiček

11. marec 2017 ... Rasťo Hasiček ... v galérii pod článkom nájdete prvé fotografie zo súťaže. Zajtra začneme plniť fotogalérie a môžete sa tešiť aj na report. 

--------------------------------------------------------------------

Slovenské modelárstvo a celkovo modelárstvo zažíva v posledných rokoch vzostup, čo je spôsobený stále sa rozširujúcim trhom a zlepšeným marketingom, ktorý konečne dorazil aj do tejto oblasti. Ak by sme ale mali zadefinovať problém, ktorý momentálne je a nie je len na Slovensku ale má celosvetový charakter, bol by to akútny nedostatok mladej generácie modelárov. Aj keď komunizmus ľahol už pred peknými pár rokmi, niečo v tejto dobe bolo dobré. Organizovanie voľného času v pionierskych domoch. Trúfnem si povedať, že 95% dnešných modelárov v Československu vyšlo práve z pionierskych domov alebo malo s takouto formou mimoškolskej záujmovej činnosti nejakú skúsenosť. Aj napriek nepriazni tejto doby (CVČ sú dnes financované normatívnym financovaním a na to, aby prežili musia skutočne makať) sú zariadenia a ľudia, ktorí sa mládeži venujú. Jedným z nich je pán Pavol Novotný z CVČ Orgovánová 5 v Košiciach, ktorý pod záštitou riaditeľky PaedDr. Mocnej s deťmi nielen pracuje, ale s nimi aj dvakrát ročne organizuje modelárske súťaže. Na jedno z nich, ktoré ja zamerané výlučne pre mládež, vás pozývam. 

Propozície súťaže – rozpis súťažných kategórií podujatia „O putovný pohár riaditeľky CVČ“, konanej dňa 11.3.2016 v priestoroch CVČ na Orgovánovej ul. č. 5 (miestnosť „D“, t. j. 10)

9:00 – 11.00 registrácia

11:00 – 12:30 hodnotenie modelov

13:30 – 14:00 vyhodnotenie, odovzdanie cien

Súťažné kategórie:

Žiacke kategórie/ - až 15 rokov/:

A1 - lietadlá vrtuľové

A2 - lietadlá  prúdové

B1 - bojová technika - 1:72 a menšia

B2 - bojová technika – 1:35 a väčšia

Juniorské kategórie/ 15 až 19 rokov/:

A3 - lietadlá

B3 - bojová technika

Bez vekového rozdielu/ spojené žiacke a juniorské kategórie/:

AU - automobily a motorky

D - diorámy a figúrky

L - lode a ponorky

O - ostatné

P - papierové modely

V – vrtuľníky

Zároveň sa vyberie i víťazný model podujatia (bez ohľadu na vekovú a tématickú kategóriu), autor ktorého obdrží  putovný pohár tohto podujatia.

Modely budú hodnotiť komisie, zložené zo známych modelárov, prizvaných na podujatie.

Súvisiace články

návrat hore