eastmodels.sk
eastmodels.sk

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024
#

Nasledujúca udalosť

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024

BRASSICA models – aktuálne novinky

Pridaný 26.04.2017 | autor Ján Moravčík

Firmu Brassica models som osobne zaregistroval len minulý rok, a to vďaka modelom, ktoré na trh uviedla. V tom čase najviac rozruchu spôsobili modely Tatry 815, ktoré mali svoju premiéru na súťaži Moson Model Show. Celorezinové stavebnice s kovovými dielmi v mierke 1/72. Môj názor na rezinové modely všetci poznajú a rozhodne nepatrím k ich prívržencom. Vďaka Brassice sa môj názor na tento druh modelov postupne mení, a tento obrat je spôsobený najmä špičkovou kvalitou jednotlivých dielov stavebníc od Brassica models. Po úspešnej sérií „tatroviek“, (vo svojom portfóliu má niekoľko verzií tatier 815 a 148) firma vydala sériu Zetorov, ktoré zaznamenali mimoriadny rozruch a záujem medzi modelármi, dokonca jedného som si postavil aj ja. 

Pred pár týždňami som zaregistroval ďalší pohyb medzi novými modelmi, resp. zaujímavými doplnkami. Firma vydala vlečku BSS P53S (kompletná recenzia sa na webe objaví už čoskoro)

lúčne valce

vývesnú tabuľu

odpadkové koše

a lavičky

Okrem týchto užitočných doplnkov, ktoré oživí každú podložku alebo diorámu, je aktuálne v procese príprav aj Tatra okolo sveta. Toto legendárne vozidlo sprevádzalo detstvom nejedného modelára a už sa tejto stavebnice nevieme dočkať. Od majiteľa tejto úspešnej firmy som sa dozvedel, že v pláne sú aj ďalšie projekty, o čo konkrétne ide neprezradím, no rozhodne to bude veľmi zaujímavé!

 

Súvisiace články

BSS P53S - BRASSICA models

Pridané 04.06.2017

návrat hore