eastmodels.sk
eastmodels.sk

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024
#

Nasledujúca udalosť

Mosonshow 2024 (HU)

20.04.2024

Českotřebovský vehikl 2017 - už dnes!

Pridaný 11.11.2017 | autor Ján Moravčík, Vítek Přívratský

Českotřebovský vehikl 2017 sa uskutoční 11.novembra 2017 v Národnom dome v Českej Třebovej

Pozor!!! Internetová registrácia modelov z technických príčin len do dnes do 18:00!!!

Webové stránky súťaže

Akcia na facebooku

Registrácia modelov

10. november 2017 ... Ján Moravčík ... už zajtra čaká na českých modelárov vynikajúca modelárska akcia Českotřebovský vehikl. Vďaka účasti Mareka Zindulku vám už v nedeľu prinesieme report a začneme plniť fotogalérie. A aké ceny čakajú pre modelárov?

 

6. november 2017 ... Ján Moravčík ... najbližší víkend sa v Českej Třebovej uskutoční modelárske podujatie Českotřebovský vehikl. Vy sa môžete tešiť na kompletnú fotogalériu z tohto podujatia, ktorú pre vás sprostredkuje naš člen Marek Zindulka. Iba pripomeniem, že elektronická registrácia je v plnom prúde. Odkaz na ňu nájdete v hlavičke tohto článku. Pripravený je aj Marián "Síra" Bunc, ktorý uvedie svoju o tanku T-34 knižku práve v Českej Třebovej. 

31. október 2017 ... Ján Moravčík ... súťaž Českotřebovský vehikl 2017 sa uskutoční o 11 dní. Modely do súťaže si môžete prihlásiť už teraz prostredníctvom internetu. Stačí, keď kliknete TU

Pozrieť si môžete aj aktuálny zoznam predajcov:

  • MN-Modelář 
  • Kovozávody Prostějov
  • Nordland Models
  • Przemysław Mrożek - Blitz Workshop
  • Sírahobby

27. október 2017 ... Vítek Přívratský ... ahoj modeláři, rád bych vás touto cestou pozval na Českotřebovský Vehikl, ale hlavně vám pověděl o speciální ceně plk. Otakara Hrubého DFC.

Ta se u nás již tradičně uděluje za nejlepší letadlo v kamufláži RAF. Na každé soutěži je spousta speciálních cen za to či ono. Ale právě u cen věnovaných našim pilotům a dalším veteránům, nejen z druhé války, bych se chtěl na chvíli pozastavit. V České Třebové ctíme tradice, vyrůstali jsme na nich a máme je na paměti. A neseme je dál. Právě proto tuhle cenu rozhodně nemáme do počtu. A kdo u nás byl, už jistě ví, kam tím mířím.

Náš klub dokonce oficiálně nese jméno plk. Otakara Hrubého DFC. Každý rok je k vidění v hlavním sále, naproti vchodu, čestná výstavka na počest zmíněného veterána. Dozvíte se z ní o jeho životě, osudu československého vojáka a samozřejmě o bojovém nasazení. Minulý rok se nám dokonce podařilo expozici uvést v doprovodu přátel, kteří přijeli i s dobovými uniformami letců.

Co je pro mne osobně však ještě důležitější – speciální cenu Otakara Hrubého předávajá jeho rodina. Takže modelář, který tuto cenu vyhraje, nepřijme cenu ode mne, ale od Otovy rodiny, tedy vpodstatě i od něho samotného. Nechci být moc sentimentální, ale cítím v tom jakési propojení a navázání.

Proto budu moc potěšen, když letos modeláři přivezou spoustu modelů právě se znaky RAF.

Pokud byste si o Otakarovi Hrubém chtěli přečíst více, můžete zde.

zdroj: www.ceskatelevize.cz

10. október 2017 ... Vítek Přívratský ... v rámci soutěže Českotřebovský Vehikl bude vůbec poprvé představena modelářské veřejnosti nová kniha z pera Mariana Bunce. Publikace zabývající se slavným tankem T-34 bude i k prodeji.

28. september 2017 ... Ján Moravčík ... novinky v doprovodnom programe:

Viac info tu: http://mmct.cz/vystavy.php

Text múzea: Až do nebies. Počiatky letectva v Pardubickom kraji (1910 - 1948)

Mestské múzeum Česká Třebová Vás pozýva na vernisáž výstavy Až do nebies. Počiatky letectva v Pardubickom kraji (1910 - 1948), ktorá sa uskutoční vo štvrtok 21. septembra 2017 od 17 hodín.

Úvodné slovo prednesie PhDr. Radim Urbánek z Regionálneho múzea vo Vysokom Mýte, hudbou bude doprevádzať Mgr. Milada Hamplová a Jitka Nováková, dipl. um. zo Základnej umeleckej školy Česká Třebová.

Putovná výstava mapujúca históriu letectva vo východných Čechách vytvorená v Regionálnom múzeu vo Vysokom Mýte je doplnená o exponáty pochádzajúce z Českej Třebovej a okolia. Pre školské kolektívy je možné objednať sprievodný program.

Program (nielen) pre rodiny s deťmi Sobota v múzeu prebehne 14. októbra 2017 od 15 do 16 hodín. Po komentovanej prehliadke výstavy si malí aj veľkí návštevníci budú môcť vyskúšať vytvoriť model lietadielka. Výstava je usporiadaná v spolupráci s Múzeom československej brannej moci 1918-1945 Česká Třebová a potrvá do nedele 12. novembra 2017.

Otvorené denne okrem pondelka od 8 do 18 hodín. V štátnej sviatok, ktorý tento rok pripadá na štvrtok 28. septembra, bude múzeum otvorené podľa bežnej otváracej doby.

11. júl 2017 ... Ján Moravčík ... tohto roku to bude už po dvadsiatypriaty raz, čo do Českej Třebovej dorazia modelári, ktorých hlavným cieľom je účasť na výbornej modelárskej akcii Českotřebovský vehikl. O príjemnú atmosféru a samotnú organizáciu sa stará Vítek Přívratský, ktorého modelári poznajú skôr pod prezývkou Vrog. Českotřebovský vehikl je preslávený tým, že ako jediná modelárska súťaž v rámci sprievodného programu organizuje bowlingový turnaj družstiev. Pre niekoho súťaž začína už v piatok na before párty. My vás budeme prostredníctvom tohto príspevku informovať o všetkom dôležitom, dnes si predstavíme súťažné kategórie. 

 

Žiaci do 16 rokov:

1. Lietadlá a vrtuľníky

2. Bojová technika

3. Ostatné

 

Seniori od 17 rokov:

4. Bojová technika kolesová a polopásová 1/72 a menšia

5. Bojová technika pásová 1/72 a menšia 

6. Bojová technika kolesová a polopásová 1/48 a väčšia 

7. Bojová technika pásová 1/48 a väčšia

8. Diorámy 1/72 a menšie

9. Diorámy 1/48 a väčšie

10. Lietadlá vrtuľové 1/72 a menšie

11. Lietadlá prúdové1/72 a menšie

12. Lietadlá vrtuľové 1/48 a väčšie

13. Lietadlá prúdové 1/48 a väčšie

14. Vrtuľníky

15. Civilné autá

16. Pretekárske autá

17. Motorky

18. Ostatné

19. Figúrky

20. Papierové modely bez rozdielu

Súvisiace články

návrat hore