eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Dunav 1255 2018 – už zajtra odchádzame!

Pridaný 22.03.2018 | autor Ján Moravčík, Štefan Pásztor

Súťaž Dunav 1255 2018 sa uskutoční 24. marca 2018 v Pokrajinski zavod za zaštitu prirode Novi Sad 

Elektronická registrácia modelov - trvá do 20. marca do polnoci!

Udalosť na Facebooku

Webové stránky súťaže

22. marec 2018 ... Štefan Pásztor ... už zajtra v ranných hodinách sa EASTMODELS tím vydá na svoju druhú cestu do Srbska v priebehu posledného štvrťroka. Janči Moravčík s Majom Glembom si musia privstať, pretože sa do Rimavskej Soboty presúvajú autobusom, ktorý z Liptovského Hrádku vyráža o piatej hodine ráno. Okolo pol desiatej sa stretnú s ostatnými členmi výpravy v Rimavskej Sobote, odkiaľ sa vydajú na takmer päťhodinovú cestu smerom na juh.

Plán je stanovený nasledovne. Medzi 15:00 – 16:00 príchod do Noveho Sadu, ubytovanie sa v Zen apartmánoch. Chvíľku si oddýchneme (tešiť sa môžete na video z cesty) a vydáme sa na večeru do Báčskeho Petrovca, obce s najvyšším zastúpením Slovákov v Srbsku. Na zajtrajšok plánujeme krátke stretnutie s našim priateľom Miroslavom Sljivicom, ktorý má cez víkend neodkladné rodinné povinnosti, no aj tak sa s nami stretne. Veľmi si to vážime. Večer si plánujeme pozrieť nočné mesto z Petrovaradinskej pevnosti.

Sobota sa bude naša koncentrácia upierať na súťaž Dunav 1255. Okrem nás pricestuje v sobotu do Srbska ešte jedno auto so slovenskými modelármi. Na súťaži odovzdá portál 3 ceny, cenou prispeje aj modelársky klub pri MsKS Rimavská Sobota. Už v poobedňajších hodinách by sa mali na webe objaviť prvé fotografie. Na sobotný večer máme v pláne spoločnú večeru s našimi srbskými priateľmi.

V nedeľu doobeda absolvujeme cestu domov, ktorú si spestríme návštevou mesta Subotica. Sledujte stránky priatelia, čaká nás opäť parádne dobrodružstvo!

15. marec 2018 ... Štefan Pásztor ... už o týždeň sa bude tím EASTMODELS baliť na súťaž v Novom Sade. Prvotný plán cestovať do Srbska „na otočku“ sa zmenil a bývalú Juhosláviu si užijeme opäť počas celého víkendu. Janči Moravčík a Majo Glemba pricestujú do Rimavskej Soboty v piatok okolo pol desiatej ráno, presadnú do nášho auta a vyrazíme na takmer päť hodinovú cestu. Podľa mojich výpočtov by sme mali byť v Novom Sade okolo 15:00 ubytujeme sa, oddýchneme a večer sa zúčastníme spoločnej večere s organizátormi a ďalšími modelármi. Už teraz sa na to veľmi tešíme!

Od organizátorov mám aktuálne novinky:

  • v sobotu bude možnosť si pozrieť podzemnú vojenskú galériuu, vstup bude o 13:00 a poplatok je cca 2,5 €,
  • o 12:00 bude oficiálne otvorenie foto výstavy „Storočie Riečnej flotily v Novom Sade“,
  • spoločnosť DexyCo (oficiálny distribútor Revellu pre Srbsko) ocení tri najlepšie Revell modely,
  • elektronická registrácia trvá do utorka 20. marca do polnoci!

15. január 2018 ... Štefan Pásztor ... organizátori práve spustili internetovú registráciu modelov, ak si chcete zaregistrovať modely, stačí keď kliknete TU.  Elektronická registrácia bude fungovať do utorka 20.03. 2018.

Zoznam sponzorov sa rozrástol o nasledujúce spoločnosti:

Aeropoxy model aircraft kits; Italeri; Aradia Miniatures.

Tento rok budú súčasťou súťaže aj expozície Srbských armádnych zložiek. Pozemné jednotky budú reprezentované členmi Prieskumnej jednotky a Riečna flotila rovnako predstaví svoje vybavenie potápačov. Expozície potrvajú od 8:00 do 16:00.

Tak isto súčasťou súťaže bude výstava „Storočie Riečnej flotily v Novom Sade“ pod záštitou námorného veliteľa Dragana Spasojeviča.

19. január 2018 ... Štefan Pásztor ... pravidelným sponzorom Novosadského modelárskeho klubu je ruská firma Zvezda. Výnimkou nebude ani súťaž Danube 1255 a Zvezda podporí súťaž zaujímavými cenami. 


Súťaž bola zaradená do kultúrneho kalendára mesta Nový Sad,
viac info tu:
http://novisad.travel/en/events/medunarodno-maketarsko-takmicenje-dunav-1255/


Organizátori odporúčajú parkovať na parkovisku, ktoré je vyznačené na mape nižšie. Celodenné parkovné je 95,00 RSD čo je asi 0,80 Eur. 


(Na zobrazenie presného miesta v Google mapách stačí kliknúť na mapku)

12. január 2018 ... Ján Moravčík ... novinky súťaže Dunav 1255 môžete sledovať aj na facebooku. Organizátori vytvorili pre účastníkov súťaže facebookovú udalosť. 

22. december 2017 ... Ján Moravčík ... dnes presne pred týždňom sme sa ubytovávali v Airport apartmánoch v Belehrade. To už sme tušili, že účasť na súťaži v Srbsku nás očarí tak, že pri ďalšej možnosti sem vycestujeme opäť. Počas piatku, kedy sme sa zdržiavali v Novom Sade, sme sa stretli s Predragom Stamenkovicom, ktorý nás pozval na súťaž do Nového Sadu, ktorá sa uskutoční 24. marca 2018 v Pokrajinski zavod za zaštitu prirode Novi Sad od 8:00.

Na prvé počutia by sa mohlo zdať, že Srbsko je ďaleko, no nie je to vôbec tak. Tak napríklad z Bratislavy do Noveho Sadu je to 488 km (necelých päť hodín cesty). Pre porovnanie je to len o 40 minút kratšia cesta ako z Bratislavy do Košíc. Nehovoriac o tom, že celá cesta je diaľnica.

Na súťažiacich je pripravených 34 štandardných a 4 špeciálne kategórie. Keďže my už svoju skúsenosť so Srbskom máme, pre nás je to jednoznačná voľba, 24. marca budeme v Novom Sade s našimi priateľmi.  

návrat hore