eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024

Žiacky plastikovomodelársky patlák 2018 - REPORT + fotografie!

Pridaný 06.05.2018 | autor Rasťo Hasiček

 Žiacky plastikovomodelársky patlák 2018 sa uskutoční 5. mája 2018 v CVČ Orgovánová ulica v Košiciach

Internetová registrácia

6. máj 2018 ... Rasťo Hasiček ... dnes sme sa už po druhýkrát stretli na modelárskej akcii: Žiacky plastikovomodelársky patlák. Súťaž organizoval s podporou pani riaditeľky CVČ Mgr. Pavol Novotný, sponzorskú záštitu prebrala spoločnosť Prospektor z Košíc a mediálnu podporu zabezpečoval náš portál EastModels.sk. Od skorých ranných hodin sa schádzali účastníci, dokončovali sa posledné prípravy patláku a súťažiacich čakali ich modely. Osemhodinové "patlanie" zahájila inštruktáž, rekapitulácia pravidiel a nechýbalo ani oficiálne otvorenie. Celý deň sa niesol v modelárskom duchu. Žiaci nešetrili svojou kreativitou ani umom. Mali sme (a vy máte v galérii) možnosť vidieť viacero rôznych kamuflážnych variant, šikovných nápadov a aj veľmi pokročilých techník. Veľmi ma potešilo, že ako aj minulý rok, akcia sa niesla vo výlučne priateľskej atmosfére, nechýbal smiech alebo ochota pomôcť si navzájom medzi účastníkmi.

Patláku sa zúčastnilo 19 súťažiacich a 16 z nich dokončilo a odovzdalo svoj model na hodnotenie. Porota mala neľahkú úlohu vybrať 5 najlepších. Veď posúdťe sami.

2. máj 2018 ... Rasťo Hasiček ... neváhajte sa registrovať. Ostáva nám posledných pár miest.

Tak ako to bude celé prebiehať?
 
8:00 Stretnutie a registrácia účastníkov
8:00 - 8:30 Príprava, prezentácia účastníkov, inštruktáž a rekapitulácia pravidiel
8:30 - 16:30 Priebeh patláku - práca na modeloch
16:30 - 16:45 Hodnotenie modelov porotou
16:45 - 17:00 Vyhodnotenie výsledkov a odovzdanie cien
17:00 Ukončenie akcie

25. apríl 2018 ... Rasťo Hasiček ... tak už vieme, čo budú žiaci patlať: pôjde o tank Panzer IV. Ausf. F1/F2 od spoločnosti Italeri.

Žiaci budú mať možnosť požiadať o základný nástrek v nemeckej žltej alebo šedej farbe. Všetky stavebnice do súťaže venuje sponzor udalosti: Firma Prospektor.

14. apríl 2018 ... Rasťo Hasiček ... registráca na žiacky plastikovomodelársky patlák je spustená! Stačí, keď kliknete TU.

11. apríl 2018 ... Rasťo Hasiček ... sme veľmi radi, že po minuloročnom úspešnom debute akcie "Žiacky plastikovomodelársky patlák 2018" môžeme ohlásiť jej pokračovanie - druhý ročník. 

Akcia sa uskutoční dňa 5. mája 2018 v Centre voľného času na Orgovánovej ulici v Košiciach. Organizáciu akcie zastrešuje s podporou pani riaditeľky centra Mgr. Pavol Novotný. Modely, farby a patinovacie prípravky do súťaže sponzoruje firma Prospektor, ktorá sídli v Košiciach, ale predajňu má aj v Bratislave. O mediálnu podporu sa stará náš portál - EastModels.sk. 

Ako bude akcia prebiehať? Súťažiaci budú mať opäť 8 hodín na celú svoju činnosť. Začnú zostavením modelu. Podkladový a základný nástrek zrealizujú organizátori metódou airbrush. Následne prípadné kamuflážne varianty či ďalšie patinovcie postupy sú realizované štetcami výlučne na strane súťažiacich. 

A aký model budú žiaci stavať? Dozviete sa už čoskoro!
 
návrat hore