eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Štefánikovo krídlo 2019 - už o 2 dni!

Pridaný 02.05.2019 | autor Ján Moravčík, Juraj Bojkovský

Štefánikovo krídlo 2019 sa uskutoční 4. mája 2019 v parku oddychu INSPIRO v Ivánke pri Dunaji

Bodovací systém lietadlá 2019 

Bodovací systém lietadlá 2019 - vitriňáčik

Aktuálne propozície 

Internetová registrácia

2. máj 2019 ... Ján Moravčík ... posledná várka cien, ktoré čakajú na modelárov už o 2 dni!

26. apríl 2019 ... Ján Moravčík ... Eduard cenami podporil ostrú bodovačku B1 a B2, detské kategórie lietadiel a špeciálne ceny.

Ceny do bodovacích kategórii Vitriňáčik venovali MRP a Síra Hobby.

26. apríl 2019 ... Ján Moravčík ... do ukončenia internetovej registrácie zostáva ešte 6 dní. Kto si prihlási modely cez internet, získa ako bonus tekutý darček. Pozor, množstvo darčekov je limitovaný! Na internetovú registráciu môžete využiť link v hlavičke tohto článku. 

14. apríl 2019 ... Juraj Bojkovský ... dnes 14.04. 2019 si pripomíname 100. výročie narodenia najúspešnejšieho slovenského pilota v 2. svetovej vojne, Jána Režňáka, ktorý mal na svojom konte 32 potvrdených zostrelov a 3 nepotvrdené.

(obrázok vo vyššom rozlíšení si môžete pozrieť TU, odporúčme fotografiu otvoriť v novom okne)

Keďže Ján Režňák dosiahol všetky svoje zostrely na lietadle Messerschmitt a Krídlo sa koná ani nie mesiac po tomto výročí, rozhodli sme sa pre Vás pripraviť tematickú výstavu lietadiel Messerschmitt Bf 109 s názvom: O bustu Jána Režňáka. Súťaž sa týka všetkých existujúcich verzii strojov Bf 109 a všetkých ich používateľov. Súťažiť sa bude v mierkach 1/72 a 1/48 a je nutná registrácia modelov. 
Organizátori ocenia bustou Jána Režňáka a remeselným pivom "Režňák" v každej mierke bez určenia poradia tri modely, ktoré sa im budú najviac páčiť.
 
 

10. apríl 2019 ... Ján Moravčík ... máme tu ďalšie novinky od organizátorov Štefánikovho krídla, ktoré sa uskutoční už o necelý mesiac. 

28. marec 2019 ... Ján Moravčík ... organizátori spustili internetovú registráciu. Stačí, keď kliknete TU. Nižšie, vo forme plagátu nájdete zoznam predajcov.

Akciu podporili:

20. marec 2019 ... Ján Moravčík ... z Ivánky pri Dunaji som dostal aktuálne informácie ohľadom súťaže Štefánikovo krídlo 2019.

1. Štefánikovo Krídlo sa na budúci rok určite nekoná.

Predbežne sa uvažuje spraviť Krídlo každý druhý rok, ale nie je to isté, uvidí sa čo ďalej.

2. budúci rok sa bude konať iba samostatná bodovačka lietadiel Plastik Expert 2020

3. Plastik Expert je samostatná bodovacia súťaž v rámci Štefánikovho Krídla, zatiaľ  iba v kategóriách lietadiel, do budúcna snáď aj techniky. Hlavnou  cenou celej súťaže PLASTIK EXPERT je putovná cena Milana Rastislava Štefánika (plagát) za model, ktorý získal v bodovacích kategóriach najvyšší počet bodov. Je to 60 cm vysoká a 7,3 kg vážiaca socha Milana Rastislava Štefánika a každý rok pribudne na podstavec sochy meno víťaza tejto ceny.

4. Chceli by sme na Slovensku spropagovať najobjektívnejší spôsob hodnotenia modelov - bodovaním, pripravili sme preto odľahčenú verziu ostrej bodovačky, aby sme povzbudili  tých, čo váhajú alebo sa im zdá stavba modelu na klasickú bodovačku moc náročná.

Táto verzia je teda určená predovšetkým pre tých modelárov, ktorí si stavajú modely z krabičky, prípadne s drobnými úpravami, či doplnkami, len tak „do vitrínky“ a nechce sa im strácať čas študovaním dokumentácie, stavbou podľa podkladov, či samotnou prípravou podkladov.

Súťaž má názov „Vitriňáčik" a bude sa súťažiť v dvoch mierkach 1/72 a 1/48.

Jedná sa o modely ktoré musia byť postavené v pozícii "pripravený k štartu" čiže môžu mať iba otvorenú kabínu, vysunuté klapky (v rámci  stavebnice) a rozhýbané ovládacie plochy.

Nie sú povolené žiadne odkryté detaily okrem priestorov posádky. Sú povolené drobné úpravy (viac v pravidlách) a použitie PUR alebo plechových doplnkov, ktoré sú súčasťou originálu stavebnice,

prípadne výnimky, ktoré sú uvedené v pravidlách bodovacieho systému.

Jediné podklady sú stavebný návod, schéma kamufláže a technicky výkres kvôli geometrii, takže zhoda so vzorom sa posudzuje podľa stavebného návodu a schémy kamufláže.

Bodovacia kategória  „Vitriňáčik“ má svoj samostatný bodovací systém, ktorý nájdete spolu s klasickým bodovacím systémom pre lietadlá v hlavičke tohto článku.

5. Ocenenia, busty:

V hlasovacích kategóriách už ocenené modely nebudú rozdelené podľa umiestnenia na 1.2.3., ale ocenené budú tri modely v kategórii, ktoré dostanú najviac hlasov (ostatné v pravidlách platí aj naďalej) bustou M.R. Štefánika.

V bodovačke sa  samozrejme víťazi umiestnenia v poradí, podľa  dosiahnutých bodov a prvé tri miesta budú ocenené  bustou M.R. Štefánika. 

8. marec 2019 ... Ján Moravčík ... na základe akých kritérií sa bude hodnotiť v Ivánke pri Dunaji? Bodovací systém si môžete stiahnuť z hlavičky tohto článku. 

25. február 2019 ... Ján Moravčík ... súťaž Štefánikovo krídlo 2019 sa nezadržateľne približuje. Nižšie nájdete aktuálne propozície podujatia a pozvánku na tematickú výstavu.

V spolupráci s občianskym združením AIRLINERS.sk organizátori usporiadajú tematickú výstavu dopravných lietadiel. Jedná sa o modely civilných dopravných lietadiel bez rozdielu mierky. 
Členovia občianskeho združenia AIRLINERS.sk ocenenia niekoľko vybraných modelov, ktoré sa im budú najviac páčiť. 

6. november 2018 ... Ján Moravčík ... pomaly a isto sa nám črtá kalendár modelárskych súťaží na rok 2019. Nebude medzi nimi chýbať ani tradičné podujatie Štefánikovo krídlo. Organizátori pripravili jedno novinku. Keďže sa im nepodarilo zrealizovať bodovačku bojovej techniky, pribudla nová bodovacia kategória pre lietadlá - "vitrináčik." Už čoskoro sa dozviete viac! Nižšie nájdete plagát podujatia. 

návrat hore