eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Novogodišnji Kup 2022 – sobotný REPORT + fotogaléria lietadiel

Pridaný 11.12.2022 | autor Ján Moravčík

Sobotu sme využili všetci na to, aby sme dobehli spánkový nedostatok uplynulých dní. Odchod na miesto konania súťaže bol preto naplánovaný až na pol desiatu. Ja som ráno využil na písanie reportu. Na raňajky sme si opäť dali burek s jogurtom, čo nám dalo dostatok energie na to, aby sme zvládli program, ktorý sme si naplánovali.

Tento rok sa výnimočne súťaž presunula z leteckého múzea na výstavisko (Beogradski sajam). Z nášho ubytovania je to len pár minút cesty autom. O desiatej sme už kráčali s kuframi do haly číslo 4. Ihneď po príchode nás srdečne privítal Miky Sljivic, následne Zoran „Profa“ Jakovljevič a nový prezident modelárskeho klubu MK Oluj Dejan Seranac.

Po odovzdaní modelov do súťaže a pozdravenie sa so slovenskými modelármi (mimochodom, okrem nás je tu posádka z Košíc, partia z Banskej Bystrice a spolu s rodičmi a starou mamou pricestoval aj António Kálik z Trenčína) sme sa presunuli ku štadiónu Červenej hviezdy Belehrad. Navštívili sme Red Star shop, nakúpili domov nejaké spomienkové predmety a odfotili sa pri legendárnej T-55.

Včera sme mali šťastie, pretože tu bolo slnečné počasie s teplotou okolo pätnásť stupňov. Využili sme to a absolvovali sme ešte jednu obhliadku štadióna, tentoraz Partizanu Belehrad. Boli sme tu už predtým niekoľkokrát, no až včera sme zistili, že aj Partizan ma svoj obchod priamo na štadióne, a tak sme išli aj tam. Dano Hajtinger, ako futbalový fanúšik si prišiel na svoje.

Keďže bolo okolo pol jednej, keď sme skončili našu futbalovú túr, využili sme blízkosť reštaurácii na to, aby sme sa spoločne naobedovali. Ako vždy sme jedli mäso, klobásu, čevapi, chlapci vyskúšali držkovú polievku a ja plnený kapustný list, ktorý sa u nás nazýva holúbok.

O pol tretej sme boli opäť na súťaži, pretože to bol hlavný cieľ včerajšieho dňa. Vybavili sme dohodnuté stretnutia, počkali do štvrtej hodiny, kedy sa súťaž uzavrela len pre rozhodcov, aby mohli hodnotiť. EastModels dostal výnimku a mohli sme tak prázdny priestor využiť na fotografovanie modelov.

Celkový počet súťažných modelov na Novogodišnjom Kupe sa pohybuje okolo 550 – 600, presné číslo ešte nepoznáme. Tak ako vždy, aj tento rok je najväčšia kvalita v kategórii lietadiel. Nezávidím rozhodcom vybrať len niekoľkých, ktorí si zaslúžia cenu.

Fotografie z návštevy futbalových štadiónov si môžete pozrieť na našom Facebooku, galériu lietadiel nájdete pod týmto článkom. 

Súvisiace články

návrat hore