eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Tak a konečne je koniec!

Pridaný 20.05.2017 | autor Ján Moravčík

Nemusíte sa báť, názov článku nekorešponduje s katastrofálnou scénou zániku portálu EASTMODELS, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Práve naopak. Určite ste si všimli, že za posledné dni sa tu neobjavil žiadny článok. Táto absencia noviniek, bola spôsobená mojimi povinnosťami, ktorých som mal tento týždeň neúrekom a povedal som si, že 100% pozornosti budem venovať im. Vo štvrtok som mal štátnice, ktoré pre mňa dopadli na výbornú a po piatich rokoch si opäť užívam skvelý pocit z toho, že víkendy budú patriť mne, mojej rodine a modelárstvu. Akých bolo posledných 5 rokov?

Na vysokú školu som nastúpil v roku 2012, pár mesiacov po tom, ako som začal pracovať v Detskom domove v Liptovskom Hrádku. Do školy som nastupoval s jediným cieľom – doštudovať. Po prvom semestri som si uvedomil, že na vysokej škole nie je najhoršie učenie, ale pokiaľ študujete externou formou, najviac úsilia musíte vynaložiť pre obetu svojho času. Zrazu bolo pre mňa problematické zúčastňovať sa súťaží, pretože som musel absolvovať prednášku, resp. skúšku. Rok 2012 bol premňa výnimočný tým, že som sa po prestávke opäť vrátil k modelom. Už po pár mesiacoch sa mi podarilo publikovať svoj prvý model a spoznal som sa s Jindrom Štěrbáčkom, šéfredaktorom mesačníka Modelář.


V roku 2013, keďže som vedel, že modely v mojom živote opäť získali dominantné postavenie sme začali viac pracovať na súťaži Bulldog fest, ktorú v Liptovskom Hrádku organizujeme od roku 2007. V roku 2013 som po roku štúdia uzavrel manželstvo s mojou manželkou Romanou. V tom istom roku sme na workshop zavolali Zdenka Bugáňa, o rok na to sme do Liptovského Hrádku pozvali hviezdu svetového formátu Miga Jimeneza s manželkou Elizabeth a z priemernej súťaže sme stvorili podujatie veľmi hodnotné s rastúcim záujmom návštevníkov.

Rok 2015 bol náročný a zároveň veľmi pekný. V začiatku roku sa narodil EASTMODELS. Mesiace sme tvrdo makali, aby sa 1. septembra oficiálne portál spustil. V máji sme zistili, že manželka je tehotná, bolo to v období kedy som sa pripravoval na bakalárske štátnice. Tie tiež nakoniec dobre dopadli. Pamätám, si, že štátnice boli 21. mája a 23. mája sa konal Bulldog fest s hosťami Radkom Pituchom a Romanom Volchenkom. Vtedy som si povedal, že v živote zvládnem všetko!

V mesiaci november 2015 sme sa s manželkou chystali spoločne do Bratislavy na súťaž Plastiková zima. Termín pôrodu bol až o šesť týždňov, takže sme nevideli problém vycestovať. Veľký šok som zažil keď ma manželka prišla v noci zobudiť s tým, že asi ide rodiť. Bol to extrémny zaberák. Na druhý deň som mal v škole skúšky, ktoré som sa rozhodol absolvovať. Dokonca mi vyučujúci umožnil urobiť naraz dve. Na šťastie sa nám narodila zdravá a krásna dcéra. Príchodom Adelky na svet som zistil, že tie najťažšie a zároveň najkrajšie skúšky ma ešte len čakajú.

Rok 2016 ubehol ako voda, bol sprevádzaný pokojným priebehom doma a v škole, rovnako tak v mojom zamestnaní. Mediálne sme pokryli takmer všetky modelárske akcie na Slovensku. V mesiaci november sme zaznamenali  rekordnú návštevnosť webu, ktorá dosiahla číslo viac ako 52 000 zobrazení.

Od začiatku roku 2017 som sa zameriaval výlučne na školu a akcie, ktoré bránili štúdiu alebo školským povinnostiam som sa snažil vynechávať. Tu by som sa rád poďakovať členom EASTMODELS tímu, ktorí ma dokonalo zastupovali. Aj napriek tomu sme absolvovali toho dosť. Hlavnou akciou tohto polroka bola jednoznačne súťaž Mosonshow. Nadviazali sme veľa kontaktov a fotograficky sme spracovali celú akciu.

Po tejto súťaži som si plne uvedomil, že začína obdobie reality, pretože do štátnic zostávali len necelé štyri týždne. Makal som a pred očami som mal jediný cieľ – úspešne ukončiť školu a zažiť ten fantastický pocit pokoja. Dnes to tak je a teším sa z toho čo ma čaká. Ďakujem za vašu priazeň.

návrat hore