eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Moson Model Show 2018 - prvé fotografie!

Pridaný 20.04.2018 | autor Ján Moravčík

20. apríl 2018 ... Ján Moravčík ... po 7 hodinách cesty som konečne dorazil! Z vlakovej stanice ma vyzdvihol Jakub Kopček, ktorého nemusím predstavovať zvlášť a aj keď sa nejedná o osobu známu v modelárskom svete väčšina mojich modelárskych priateľov ho pozná. Jakub v roku 2014 pomohol „dostať“ Miga Jimeneza na Slovensko a sprevádzal ho počas jeho pobytu v Liptovskom Hrádku. Aktuálne trávi viac času v Bratislave, pretože tu študuje medicínu.

Spoločne sme si dali fantastický kebab, ktorý mi po včerajšom búrlivom večeri urobil doslova zázrak v mojom žalúdku. Pred po štvrtou ma vysadil na čerpacej stanici v Jarovciach, kde ma vyzdvihla posádka zo Šumperku a vydali sme sa priamo do športovej haly, kde sa súťaž Moson Show koná.

Toto obdobie milujem. Od rána sledujem facebook, kde takmer každý jeden môj priateľ informuje o tom, že cestuje na toto modelárske podujatie. Veľa ľudí sa ma pýta, aký mám názor na túto súťaž. Podľa mňa a pre mňa je súťaž v Mošoni najprestížnejšou modelárskou akciou nielen v strednej Európe, nielen v Európe, ale na celom svete. Byť tu, na mieste, kde je možné vidieť najlepšie modely by malo byť cieľom a povinnou jazdou každého modelára, ktorý chce napredovať.

Jeden z motivačných momentov, keď som študoval bolo, že som si predstavoval moment, keď sa tejto akcie zúčastním na celý víkend. Bohužiaľ až do tohto roku som tu bol vždy len na otočku a vždy som to ľutoval, no musel som uprednostniť dôležitejšie veci. Dnes je to však iné a ja si to poriadne užijem. Isto viete, že od polovice roku 2016 na Slovensku nesúťažím. Mošoň Model Show je pre mňa súťažou, kde prinášam aj svoje modely, aby som videl ako vyzerajú v konkurencii najlepších. Inšpirujem sa, pozerám na to, čo by som mal zlepšiť a snažím sa na tom doma pracovať. Verím, že rovnaký názor majú aj iní modelári, práve na to by súťaže mali prioritne slúžiť. Ja viem, je to aj o cenách, kto ide na súťaž a netúži získať medailu je klamár. Každého poteší uznanie od rozhodcov. Komu sa podarí získať medailu v Mošoni dostáva sa na iný level.

Pred pár rokmi som sa bol pozrieť v Telforde na súťaži Scale Model World. Pre niektoré modelárske organizácie je táto súťaž považovaná za neoficiálne majstrovstvá sveta a výsledky modelárov sú tak prezentované aj na verejnosti. Ak by mali byť vyhlásené neoficiálne majstrovstvá sveta, určite by mali byť v Mošoni. Štatistika z internetovej registrácie hovorí za všetko, 702 modelárov z 32 krajín sveta je toho jasným dôkazom. Byť „majstrom sveta“ tu, má úplne iný rozmer a tým pádom aj váhu.

Svoje modely sme si zaregistrovali, dnes na nás čaká oddych a príprava na zajtrajší náročný deň. Okrem toho, že je to veľká udalosť pre mňa ako modelára, je to obrovská udalosť pre mňa ako šéfredaktora portálu eastmodels. Ja a celý tím urobíme všetko preto, aby sme vám túto akciu v plnom rozsahu spracovali. Naše fotografie by sa mali objaviť v internetovom časopise Maketar PLUS, rovnako tak na firemných stránkach firmy AMMO by Mig Jimenez.

Krátko po pol šiestej sme dorazili do haly a ostal som prekvapený, koľko modelov je na stoloch už teraz. Pôvodný plán nebol, že fotografovať modely budeme už dnes, no neodolal som! Prvých viac ako 170 fotografií nájdete v galérii pod článkom.

Sledujte stránky, rozhodne sa bude na čo kukať!

Súvisiace články

návrat hore