eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Predstavujeme tím EASTMODELS - Lukáš Kvietok

Pridaný 20.05.2018 | autor Marek Zindulka

Ahoj určitě jste si všimli, že jsme k sobě do týmu vzali nového člena. Ano je to tak, někdo přichází jiný zase odchází. Dnes tvoří stabilní EASTMODELS tým tito členové: Ján Moravčík (šéfredaktor), Marián Glemba, Štefan Pásztor, já, Lukáš Kvietok a Rasťo Hasiček.Poprosil jsem ho, aby se nám trochu představil. Lukáše znám od minulýho roku kdy jsme se poprvé viděli na 24 hodinovém Maratónu v Liptovském Hrádku. To je vše ode mě a teď už Lukáš.  


Meno a priezvisko: Lukáš Kvietok

Pohlavie: asi muž

Vek: 32

Zamestnanie: Štátna správa

Modelárčim už: 3 roky som v klube, predtým som si patlal nejaké modely sám. Bolo to skôr o tom, naučiť sa model postaviť, o chémii som nemal ani poňatia. Ani čo to je, ani ako funguje. Nevedel som postupy, nevedel som, ako sa ktorý prípravok sprava. Preto som si vyhľadal klub, kde som sa postupne tieto “finty” naučil.

S EastModel spolupracujem už: S Jančim Moravčíkom sa poznám od svojej prvej súťaže v Martine pred 3 rokmi. Viac sme sa spoznali na nasej súťaži v RS, a neskôr sa mi nepriamo podarilo nejakým spôsobom s EM spolupracovať. A zostalo to pri tom, že ak by som mal záujem, mohol by som sa podieľať na fungovaní EM. A obidvaja dobre vieme, že taká ponuka sa neodmieta.

Venujem sa modelom: Robím výlučne vojenskú druhosvetovú, nemeckú techniku. Väčšinou je to mierka 1/35, ale mam rozrobene aj nejaké “prívesky” 1/100.


K modelom som sa dostal: Cez výherný kupón, kde som získal poukážku na nákup v jednej nemenovej hračkárskej sieti. Kúpil som si dva modely. Sdkfz a Pz. IV. Nebola to žiadna sláva, ale nejako som to zlepil, nafarbil štetcom a bolo. Vyzeralo to strašne, ale vtedy sa mi to páčilo. Môj prvý model bol jeden z tých dvoch Revell modelov. Myslím, že ako prvý som postavil Pz. IV.

Najobľúbenejší model: Z tých, čo mám postavené je to Panzer Jäger Wagen od Trumpety. Na moje počudovanie celkom slušný model. Väčšina dielov sedela. A z tých, ktoré robím alebo sa chystám robiť je Grasshoper od Dragonu a Tiger P od Dragonu. Uvidíme, čo z toho bude...

Model, ktorý sa mi robil najhoršie: Grasshopper – stále nedokončený. Samozrejme, že je to aj napriek tomu, že sa mi najhoršie robí jeden z mojich najobľúbenejších modelov. Je pravda, že podľa návodu tam nesedí takmer nič, ale vyzerá to fajn. Takže, ak si odmyslím ten návod, model je to skvelý. To bude asi aj dôvod, prečo ho robím mesiac a stále nie je dokončená ani len stavba.

Najvýznamnejšie modelárske ocenenie: akékoľvek, poteší každé. Nepatrím na Slovensku medzi modelársku špičku. Ale s väčšinou sa poznám a to ma teší. Na súťaž chodím hlavne kvôli ľuďom. Či už sú to ľudia od nás z klubu, alebo ostatní z Čiech, Slovenska alebo iných krajín. Samozrejme klamal by som, keby som povedal, že nechcem vyhrať. Každý chce. Ale keď sa to nepodarí, nič sa nedeje. Základom je dobrá partia a musím priznať, že okolo nás sa tá dobrá partia vždy nájde. Či už sú to chalani z Ivánky, Žiliny, Handlovej, Prievidze, Vinice, Trnavy či Hrádku. 

Môj vzor v modelárskom svete: Moravčík, Zindulka, Pásztor ... potom dlho nik a potom Mig Jimenez a Michael Rinaldi.

Čo najkrajšie mi modelárstvo prinieslo: Okruh nových ľudí a chuť cestovať, veľa modelov v zbierke, ktoré urobím do 50ky a prázdnu peňaženku.

návrat hore