eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Novogodišnji Kup 2018 – aký bol tohtoročný Belehrad?

Pridaný 17.12.2018 | autor Ján Moravčík

Včera, na spiatočnej ceste z Belehradu som veľa premýšľal. Okrem toho som si užíval skvelé pocity, ktoré na mne zanechala súťaž Novogodišnji Kup 2018. Presne pred rokom sme do Srbska cestovali úplne po prvýkrát. Nevedeli sme kam ideme, nikoho sme nepoznali. Tento rok bolo všetko úplne inak. Našu cestu Srbskom sprevádzali priatelia. Srbi, Slovinci, Bosniaci, Rusi, Taliani, Gréci, Rumuni, Poliaci a Maďari. Bolo to úžasné. Dokonalá terapia na zhon a stres, ktorý každý z nás zažíva v bežnom živote.

O tom, aký bol piatok a sobota som už písal v reporte TU a TU. Zatiaľ som sa nevenoval spoločnej večeri v sobotu a včerajšku, kedy bolo na pláne vyhodnotenie celej súťaže. Tak ako vlani, aj tento rok sme dostali od organizátorov pozvanie na spoločnú večeru s modelármi, ktorej sa zúčastnilo približne 50 osôb. Program bol jednoduchý dobré jedlo a zábava. Tú hneď od začiatku zabezpečoval Anže Žorko a Grega Križman, ktorí ponúkali hostí originálnym nápojom SVM (Svet v Malem) thinner. My sme tiež prispeli troškou a ukázali sme, že na Slovensku nie je nič mimoriadne, keď sa pohárik pálenky zapije žinčicou. Aj napriek tomu, že prvé pokusy na modelárov nezapôsobili, v nedeľu ráno nám všetci ďakovali, pretože vďaka tomuto mliečnemu nápoju boli všetci živí a zdraví.

 

 

 

Veľkou nevýhodou tohto ročníka bolo počasie. Bohužiaľ, na toto organizátori nemajú dosah. Počas celého víkendu husto snežilo a napadalo približne tridsať centimetrov snehu. Museli sme tak zmeniť plány a z nášho programu sme vypustili prehliadku Petrovaradína, pevnosti v Belehrade a cestu do centra mesta. Aj napriek tomu sme mali čo robiť, aby sme všetko postíhali.

V nedeľu na nás čakal posledný deň v Srbsku. Celý čas sme strávili na súťaži, kde sme si prezreli ešte raz všetky modely. Na pláne bol workshop Zorana Jakovljevica, počas ktorého sa zameral na výplety. Zoran je hosťom súťaže ModelFest 2019 v Rimavskej Sobote, kde taktiež ukáže svoje modelárske majstrovstvo.

Ako som písal pred pár týždňami. Budúci rok bude pre EastModels trochu odlišný. Chystáme sa výrazne zredukovať výjazdy na akcie, pretože len tento rok sme absolvovali viac než 25 výjazdov za modelmi. Takéto tempo je jednoducho neudržateľné. V Belehrade sme dostali pozvanie na súťaž do mesta Kranj v Slovinsku a tiež na súťaž do Grécka. Všetko sú to pre nás nové lokality, a keďže pre nás sú najdôležitejšie vzťahy s ľuďmi a priateľmi, plánujeme účasť na týchto akciách. Jednoznačne sme sa zhodli na tom, že Belehrad a súťaž Novogodišnju Kup je tak výnimočnou akciou, že bude pevnou súčasťou nášho kalendára modelárskych súťaží.

Súvisiace články

návrat hore