eastmodels.sk
eastmodels.sk

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

V Podhalański Festiwal Modelarski Ciupaga 2024, Nowy Targ (PL)

25.05.2024

Novogodišnji Kup 2023 - sme v Srbsku!

Pridaný 14.12.2023 | autor Ján Moravčík

Fotografie prvého dňa na našom Facebooku

Cesta na tohtoročný Novogodišnji Kup pre našu partiu začala už včera o ôsmej, kedy z Českej republiky na cestu vyrazili Pavel Vagner a Vojto Mitura. Bohužiaľ, kvôli chorobe sa akcie nezúčastňuje Dano Hajtinger. Približne o pol jedenástej boli chlapci v Liptovskom Hrádku, odkiaľ sme spoločne pokračovali do Rimavskej Soboty. Podľa vopred stanoveného časového plánu cesty sme boli  u Lukáša o pol druhej. Vypili sme rýchlu kávu, prehodili všetky veci do Pavlovho auta a expedícia Srbsko 2023 sa mohla začať.

Cesta išla bez problémov aj napriek hustej hmle, ktorá nás sprevádzala takmer celým Maďarskom. Hranice sme prešli krátko po pol ôsmej. Na srbskej strane sme sa stretli s druhou časťou výpravy, ktorú tvorí Roman a Ondrej Michalkovci, Rosťa Axman a Rasťo Pinter. Prvý cieľ cesty boli raňajky v našom obľúbenom lokáli – Caffe Boss v Subotici. Chodíme sem pravidelne a nikdy nás nesklamú. Vynikajúce jedlo v prekrásnom prostredí nás vždy dobre naladí. Prehliadku mesta sme tentokrát kvôli časovej tiesni vynechali.

Pár minút po jedenástej hodine sme sa stretli s našim ambasádorom Miroslavom Šljivicom na Petrovaradínskej pevnosti. Aj keď sme tu boli s Lukášom už niekoľkokrát, chceli sme zážitok z tohto miesta sprostredkovať aj nováčikom v našej výprave. Podarilo sa. Počasie nakoniec vydržalo a chalani si užili zaujímavý výklad Mikiho.

Po prehliadke pevnosti sme absolvovali spoločný obed v reštaurácii Dunavac na brehu Dunaja. Aj toto je miesto, ktoré navštevujeme pravidelne, pretože má neopakovateľnú atmosféru a jedlo tu chutí výborne. Pri domácej slivovici a dobrom pive sme konzumovali sumca a ostrieža z miestnych vôd. Vynikajúci prístup majiteľa len zvýraznil dokonalosť tohto gastronomického zážitku.

Odtiaľ na nás čakal už len jediný bod programu. Presun do Báčskeho Petrovca, kde strávime dnešnú noc. Musím sa priznať, že sem som sa tešil najviac. Po minulom roku, kedy sme tu spali prvý raz som sa spolu s rodinou a priateľmi rozhodol, že tu strávime aj letnú dovolenku. Prostredie Petrovca som si zamiloval. Spoznal a zoznámil som sa s majiteľom Villa Ana Bojanom, ktorý nás dnes vrúcne privítal. Okrem našej zostavy sem na noc príde Peter Strmeň z Banskej Bystrice spolu so svojou rodinou.

Nás už dnes čaká len oddych a večer sa spoločne vyberieme do mesta na jeho prehliadku a nejaké dobré jedlo. 

Súvisiace články

Aký bol druhý deň výpravy EastModels v Srbsku?

Pridané 15.12.2023NovinkyPodujatia

Novogodišnji Kup 2023 - o pár hodín vyrážame!

Pridané 13.12.2023NovinkyPodujatia

návrat hore