eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hoštejn Model Cup 2024, Hoštejn (CZ)

11.05.2024

Predstavujeme tím EASTMODELS - Rastislav Hasiček

Pridaný 27.12.2016 | autor Marian Glemba

Meno a priezvisko: Rastislav Hasiček

 

Vek: 29 rokov (tridsiatka už klope na dvere)

 

Zamestnanie: Teamleader v IT firme.

 

Bydlisko: Metropola východu (Košice)

 

Modelárčim už: Pred "serióznym modelárčením" som sa venoval figúrkam, ale výlučne na "table-top" úrovni. Takto zapálene patlám od marca 2016.

 

S EastModel spolupracujem už: Je to asi pol roka, čo mi Janko dal túto možnosť a veľmi si túto partiu a spoluprácu vážim.

 

Venujem sa modelom: Ešte sa hľadám. Najradšej mám bojovú techniku z II. svetovej vojny. Ale skúšam aj lietadlá a iné. Dokonca mam doma aj rozpracovanú lietadlovú loď.

 

K modelom som sa dostal: Na narodeniny som dostal spoločenskú doskovú hru, akú už v zbierke mám. Tak som si bol v hračkárstve vybrať inú a za cenový rozdiel som si "na skúšku" zobral svoj prvý tank.

 

Môj prvý model bol: Pz.Kpfw IV Ausf. H od Revellu. Robil som ho viac-menej figurkárskymi technikami na nie valnej úrovni. Následne som sa šiel pozrieť na internet, kde je modelársky "priemer". Keď som pochopil, že ho nedosahujem ani "na sto honov", tak ma to riadne nabudilo. 

 


 

Najobľúbenejší model: Náročná otázka, ale asi SU-152 1:100 od Zvezdy. Je malý, jednoduchý, no prosto úžasný. 

 


 

Model, ktorý sa mi robil najhoršie: Panther of Revellu. Všetko sa lámalo, kazilo, trieštilo a pod. Bol som tak smutný a nahnevaný, že z pomsty som z neho spravil vrak.

 

Najvýznamnejšie modelárske ocenenie: Nakoľko mám jediné, tak je to pomerne jednoduché: prvé miesto na Plastic model Košice 2016 v kategórii pásovej techniky v mierke 1:72. 


 

Môj vzor v modelárstve: Z domácej scény by som vypichol Janka Moravčíka, Maťa Kováča a Paliho Novotného. Nie len že ich práca je majstrovské dielo, zároveň toho robia nie málo pre kvalitu a rozvoj modelárstva na Slovensku. 

 

Čo najkrajšie mi modelárstvo prinieslo: V prvom rade psychohygienu. Ale hlavne som spoznal veľké množstvo skvelých a príjemných ľudí, ktorí ma naviac presviedčajú, že toto postihnutie je v poriadku.

Súvisiace články

návrat hore