eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Zaujalo nás na facebooku 3/2019

Pridaný 23.01.2019 | autor Ján Moravčík

Čas prúdi ako voda a dnes som tu, aby som vám prezentoval moje úlovky, ktoré som našiel na facebooku uplynulý týždeň. Tretí týždeň bol výrazne bohatší na lepši kúsky, teší ma, že si môžeme medzi množstvom zahraničných modelov odprezentovať aj našich modelárov.

Na mňa najväčší dojem urobil model  BM-8-24 "Katyusha" (modelACE) v mierke 1:72 od Mateja Paludu. Kompletné a do najmenšieho detailu rozfotený stavebný postup nájdete TU.

Po dlhšom čase zverejnil fotografie dokončeného modelu banskobystrický modelár Štefan Svoboda. Jeho typická práca ma vždy baví. P-40 v mierke 1:48 od firmy Hasegawa je vynikajúca.

Iao Kit nie je v tejto rubrike žiadny nováčik. Jeho skvelé modely sa tu objavovali v minulosti pravidelne a budú sa objavovať aj naďalej. Dnes to je model D9R od firmy Takom v mierke 1:72. Fantastické!

Meno Kelvin Zheng som doteraz nikdy nepočul. Viem však, že si ho dobre zapamätám, pretože posledný týždeň som si do svojej databázy uložil hneď dva jeho modely. Čo poviete?

Zhendong Zi má rozostavaný skvelý kúsok. Pri prehliadaní internetu som našiel aj video zo stavby, takže nebude sa jednať len o statický model...

Kto z vás vyrastal na modeloch firmy Matchbox? Pamätám si, že ako dieťa som katalóg tejto firmy listoval denne niekoľkokrát. Bolo to prekrásne obdobie objavovania krás tohto skvelého hobby. Obdivujem preto modelárov, ktorí aj dnes vedia tieto modely „spracovať“. Marco Scardilli to zvláda úplne bez problémov.

Marian Bunc sa na svojom projekte opäť posunul o niekoľko krokov.

Súvisiace články

návrat hore