eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Mosonshow 2023 - piatkový REPORT Lukáša Kvietka

Pridaný 21.04.2023 | autor Lukáš Kvietok

Po mesiaci príprav, čakania, dohadovania sa a vybavovania všetkého možného sme sa konečne dočkali. Očakávaný, jubilejný 25. ročník Moson Model Show MMS je konečne tu.
Ráno o 5tej budík, kontrola všetkých vecí, rýchle pobalenie do auta a približne hodinová cesta z Rimavskej Soboty do Podbrezovej, kde som sa stretol s Janom Moravčíkom a Danom Hajtingerom.

V strede otec Jančiho Moravčíka

Krátke privítanie a už sme pokračovali do Banskej Bystrice vyriešiť pre nás milú povinnosť, a to rozhovor pre rádio Regina so skvelou redaktorkou Zuzkou Ševčíkovou, ktorý Rádio Regina odvysiela v sobotu 29. apríla. V rádiu sme už boli so Zuzkou druhýkrát a rozhovor s ňou bol opäť skvelý.

Potom už len pár fotiek z pamätníka SNP, okolia, ktoré je zdobené vojenskou technikou z 2. svetovej vojny a mohli sme sa vydať na cestu k našim južným susedom.

Do Mosone sme pricestovali po jednej hodine, a keďže sme neraňajkovali, prvá cesta bola na obed – taký klasický tradičný obed v McDonalde. Okolo druhej sme sa presunuli do priestorov MMS, kde sme hneď po príchode stretli čínskeho modelára Mumu Zhenga, s ktorým sme si pred súťažou písali a na stretnutie som sa veľmi tešil.

Následne sme doriešili organizačné veci s Lidiou Egresi, ktorú modelárom a fanúšikom MMS určite predstavovať nemusím. Organizátorom a najmä Lídii by sme chceli srdečne poďakovať za starostivosť. Pre prácu eastmodels pripravili profesionálne podmienky a my urobíme maximom, aby boli s výsledkymi našej práce spokojní. 

Priestory sa postupne začali plniť modelármi a modelmi, a nás čakala veľmi príjemná povinnosť, a to stretnutie so „starými“ známymi. Postupne sa k nám pridala väčšina našich ambasádorov – Zsolt Czegle, Hanz Merhaut a Grega Krizman. Neskôr prišiel Grzegorz Siuta a už čakáme len na posádku zo Srbska. Keďže sme od organizátorov získali skvelý priestor, sme na očiach všetkým, a všetci sú na očiach nám. Veľmi ma potešilo stretnutie s Jorge Porto del Corralom, s ktorým sme sa zoznámili minulý rok v Šumperku.

V Mosoni je tento rok veľké množstvo modelárov z Ázie, za čo patrí organizátorom veľká poklona. Stretli sme sa s partiou modelárov okolo Fan Cheng Pina, ktorý pricestoval z Taiwanu s delegáciou trinástich modelárov. V krátkom rozhovore som sa dozvedel, že klub, ktorý v Mosoni reprezentujú má cez 10 tisíc členov. Zamrzol som v nemom úžase, keď som sa dozvedel, že jeden klub môže mať také množstvo aktívnych členov modelárov.


Momentálne spracúvame prvé fotky, ktoré sa za malú chvíľu objavia na stránke eastmodels a presunieme sa na ubytovanie. O 8mej sme si dohodli teambuilding s našimi ambasadormi a ďalšími ľuďmi, ktorých sme dlho nevideli a s ktorými sa určite radi pri posedení porozprávame. Za chvíľu sa priestory súťaže pre dnešok uzavrú, takže článok dokončím až v noci po návrate z team buildingu. Držte palce.

Po 22. hodine sme to vzdali, pretože nás ešte čaká práca, a v skorých ranných hodinách už budeme nastúpení v hale a pokračovať v práci pre Vás.
Teambuilding sa konal v reštaurácii Korzó, ktorú všetci účastníci MMS veľmi dobre poznajú. Zsolty nám zarezervoval stôl pre približne 30 ľudí, čo bolo v konečnom dôsledku málo, avšak skvelých ľudí sa všade veľa zmestí. Okrem nás sme pri stole mali partiu modelárov zo Srbska, Slovinska, Maďarska, Poľska, Českej republiky a veľmi nás potešila prítomnosť modelárov zo Španielska z firmy AMMO na čele s Jorgem, a samozrejme nášho dlhoročného priateľa Reného z MRP. Reštaurácia Korzo praskala vo švíkoch, ako každý rok počas konania súťaže a personál sa celý čas nezastavil. Chutné jedlo, príjemná spoločnosť vo veľmi príjemnom prostredí je presne to, čo Vám prvý deň spestrí najviac. 

Viac fotografií ľudí a atmosféry z dnešného dňa nájdete na našom facebooku.

Súvisiace články

návrat hore