eastmodels.sk
eastmodels.sk

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024
##

Nasledujúca udalosť

Hobby Model Show 2024, Borský Mikuláš (SK)

04.05.2024

Mosonshow 2023 - aká bola sobota? REPORT Jána Moravčíka

Pridaný 22.04.2023 | autor Ján Moravčík

Sobota na Mosonshow 2023 pre mňa začala už o piatej ráno, kedy som sa rozhodol spracovať materiál do videa, ktorý som nafotil v piatok. Problém nastal s rýchlosťou internetu, a tak som sa rozhodol pre zmenu plánu. Po včerajšku, kedy sme sa večer stretli v reštaurácii Korzó s našimi známymi, som sa rozhodol ešte pre trochu oddychu.

Počas týchto chvíľ som sledoval štatistiky návštevnosti magazínu www.eastmodels.sk a s potešením som zistil, že absolútnu dominanciu v posledných hodinách zaznamenali návštevníci z Taiwanu. Absolútne úžasné!

O ôsmej hodine sme sa presunuli na raňajky do McDonalds, s Lukášom a Danom sme si dali poriadne kalórie, aby sme mali dostatok energie na dnešný náročný deň. Pár minút po deviatej sme parkovali naše auto vo VIP sektore. Aj toto je benefit, ktorý sme tohto roku získali. Organizátori sa nám snažia vyjsť v ústrety vo všetkom. Máme tu špičkové podmienky na prácu.

Súťaže sa zúčastňuje aj špičkový modelár Bayin Wu a jeho prítomnosť sme ihneď využili na spoločnú fotografiu spolu s čínskymi a taiwanskými modelármi.

V Mošoni som sa stretol aj s Milanom Smikom. Iba pripomeniem, že Milan bol hlavným sponzorom modelárskej súťaže Bulldog fest 2021. Jeho prvá otázka bola: kedy ideme robiť súťaž? Noo ... raz určite, ale presný dátum nikto nevie. Sľubujem, že niekedy ešte v Liptovskom Hrádku súťaž bude.

Hlavný cieľ na dopoludnie bolo nafotiť a následne spracovať fotografie modelov lietadiel. Kvalita je skutočne vysoká! Zaregistrovaných modelov v tomto roku je 3025!!! Práce idú podľa plánu.

Fotogaléria modelov lietadiel

O jednej hodine sme prijali pozvanie organizátorov na stretnutie s primátorom mesta Mosonmagyarovár a s aktuálnym ministrom poľnohospodárstva Istvánom Nagym. Tohto stretnutia sa zúčastnili zahraniční modelári a významní hostia Mosonshow 2023. Ďakujeme za pozvanie, je to pre nás pocta!

Mimoriadne príjemným momentom pre mňa bolo stretnutie s portugalským modelárom Rafaelom Parentem. Rafael sleduje moju prácu na internete a v Mošoni ma vyhľadal. Dobre sme sa porozprávali a pevne verím, že sa ešte niekedy uvidíme.

Dnes má workshop náš priateľ a člen Ammo Mig Jimenez – Jorge Porto Del Corral. Téma semináru je tvorba terénu. Jorge je v tejto téme doma a v pár jednoduchých krokoch divákom vysvetlil celý postup.  

Tvorivé dielne pre deti v Mošoni organizuje aj náš priateľ Bine Logar zo Slovinska. Už dopredu sme mali dohodnuté, že túto záslužnú aktivitu prídeme zdokumentovať. Pár fotografií nájdete nižšie.

Aktuálne na nás ešte čakajú rozhovory s modelármi a spoločná večera. Dnešok bol náročný, no plný nových priateľstiev, obrovskej inšpirácie a obrovského množstva mimoriadne kvalitných modelov! Opäť sa budem opakovať, že pre mňa je Mosonshow najlepšou modelárskou súťažou v Európe a po dnešku si trúfnem vysloviť názor, že aj na svete!!!

Súvisiace články

návrat hore